КГБ = Клуб на Готините Баби - 198.

• 49 123
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Клечице, с много масло правя бисквитеното руло с шипков мармалад. Преди десетина дни направих голяма доза - с около 600 г масло. Синът ми беше тук, дойдоха двама негови приятели на гости и половината сладкиш свърши, толкова да им хареса.
Това като идея от мен

И добър ден да кажа, то към добър вечер отива вече, докато кълва от телефона Simple Smile

От обувките за мен номер 4 Simple Smile

Шпунци гуш от мен
Затъжила съм се аз - за всички ви Sad
С ФБ съм на вие
/но мога да ти изпратя профила/
Бързо оздравяване на Елина!

За утрешния ден у дома обичайно има шаран, най-често пържен.
Та и утре ще е така.

И да споделя с вас - вчера нашето бонбонче стана на 1 годинка. Отпразнувахме го подобаващо - забавлявахме се, смяхме се, на подаръци се радвахме, гушкахме се, свещичката няколко пъти духахме, с една дума всички се бяхме вдетенили 

# 631
  • София
Кога порастна това момиче! Да ви е честита годинката, много да се радвате с нея,да ви ежива и здрава.

# 632
Честито на принцесата!Здрава и умна да расте!
Като гъбки са,  ние да ум мислим като растем.

# 633
  • София
Честито на принцесата!Здрава и умна да расте!
Като гъбки са,  ние да ум мислим като растем.
Smile
ААА ние си растем без да му мислим. На години ,а някои и на акъл....Kissing Face

# 634
  • в сърцата на любимите ми хора
Доби, да ви е честита годинката на бонбончето! И все така да се вдетинявате покрай принцеската сладка. Щастливо детство и много късмет и щастие!

# 635
  • София
ДОБИ, Честит празник! Да е здрава и палава малката сладуранка. Чудесно е когато имаме повод да се вдетиним!

Днес имах мини среща с 3 дружки - ИХА, НЕША и КРАСИВА БЕЛА.
Макар и не на маса, а на стол, ама пак беше хубаво. Simple Smile

След малко започвам подготовката за утре. А познайте от три пъти какво ще правя за десерт, по заявка на внучетата. Тези, които казаха кокосов сладкиш, познаха hahaha Joy Ще подготвя и предястието с топло пушената рибка.
БОРЯНЧИЦЕ, за мен ако може Чифт от № 1 Mr. GreenЗа кабинета ми изпрати № 6, а за утрешния празник ако може един чифт № 7. Голям оборот ти направих.  Joy
МАМСИ, как е баба Мими? Ходихте ли вече при нея?
ШПУНЦИ, бързо да оздравява Елинка, а на Вели и Мишето да им се размине.
АЛФЕЯ, много ме е страх от влечуги. По двора ни на село понякога притичват гущерчета. Никак не са ми симпатични!
ТАНУ, цяла връзка праз имам, голяма украса ще стане Wink
ДЕЛТА, тази коледна песничка не бях я чувала.  Heart Eyes

Хайде да не се разсейвам. Работа ме чака!

# 636
Отвори ми се търговията...

# 637
Добър вечер мили дружки!
Прибрахме се от почивката във Велинград.беше една чудесна релаксираща почивка,много съм доволна!
Оправих багажа ,перални извъртяха, ютии играха.
Украсих Коледно къщата, пуснах една прахосмукачка, забърсах пода и сега ми е празнично, а като фон беше първият сняг.
Вчера следобед си направихме и една предколедна среща с моите колежки ,пенсионерки. Много весело си изкарахме но времето пак не ни стигна.
Догодина ще го повторим за да се наприказваме. ☺
Доби да ти е честита малката кукличка!
Да е здрава ,щастлива и много радости да ви носи! 🍀🍀🍀🍀🍀🌷🌷🌷🌷🌷
Янче пожелавам ти много весели и щастливи дни в Германия!
Поздрави и Тонито и да се наприказва ти хубаво!
Клечица ,има много хубави рецепти с масло ако влизаш на другото място във Фейсбук там ще пусна една рецепта за бонбони Рафаело с масло.
Мамси пожелавам скорошно и успешно оздравяване и възстановяване на майка ти!
Шаранът е купен за утре много пресен и хубав и е подготвен за пържене.
Утре и ние си имаме именник който е с двоен празник нали е и моряк.
Фло, приятна подготовка за утрешния голям празник в твоето семейство на съпруг и внук. Бях забравила за кокосовия сладкиши и ето че ми го напомни.
Доби как се правеше това бисквитено руло с шипков мармалад че си купих от Велинград такъв мармалад?
Спирам че батерията на телефона ми пада.
Хубава вечер мили мои приятелки!
Обичам ви! 💟💟💟💟💟💟💟

# 638
Докато още ми е "жива" батерията на телефона - благодаря за поздравите и пожеланията към Адрианка-сладуранка, прегръщам ви, мили момичета HeartHeartHeart

Луси, рулото го правя на око - масло /със стайна Т/ с малко пудра захар, разбивам с миксера, добавям шипковия мармалад и малко прясно мляко, разбивам хубаво до хомогенна смес. И започва реденето - бисквита, мажа от сместта.... оставям си част от сместта за намазване на целия сладкиш, рулото слагам в хладилника да стегне, по-лесно
се намазва после. Мажа със същата смес, която ползвам за слепване на бисквитите. После в хладилника.При нас успява да престои поне половин денонощие
Бисквити ползвам различни, тип чаени, и кръгли, и правоъгълни.
После нарязвам под ъгъл.

# 639
  • София
Добър вечер!
Янке, лек път и весело изкарване по немско! Разхождай се, разглеждай и когато може пускай снимки от града.
Доби, да е жива и здрава порасналата Адрианка! Да расте и да ви радва! Вече си имате момиченце,не е бебе.
Подсети ме за бисквитеното руло - през соца го правехме в къщи, но без захарта.Нали майка ми беше все на диети и според нея мармалада и бисквитите си имаха достатъчно. С Еверест ги слепвах тогава. Може пак да пробвам да направя. Но ако Пл. не го хареса не знам кой ще го яде. За утре сме скромни - 1 налична във фризера пъстърва във фолио ще е за мезе, някаква салата с рулца от раци ще направя. Като бяхме при Ани 2 дни готвихме и ядохме риба. Тя си беше купила, но няма как да я приготви - гаджето не само не яде, а и не иска да вижда риба. Но пък на Мрънчи много му хареса и бялата риба, и скумрията. Мляскаше и гълташе като паточе. После правиха панахида за майката на Пламен - и там риба. Направо светим от толкова фосфор вече.
Борянка, за мене ако може обувките с ресните. Само те не са на токове и ще мога да вървя с тях.

# 640
Доби, честита да ви е малката сладуранка! Да е много здрава, щастлива, винаги весела и засмяна!
Хубава зодия! Зодия трепач, т.е. авджия, т.е. Стрелец Simple Smile

Борянка, да ти побутна и аз бизнеса. За мен последните, хем са тематични, хем и през лятото на морето мога да ги нося! За 8-ми март може едни от червените, да се нагиздя и аз барабар с кокошките Simple Smile

# 641
Доби, да ти е живо и здраво внучето! Много да ви радва и расте щастливо и весело!

Аз за утре ще правя спагети със сьомга, морски дарове, чесън, зеленчуци, босилек и бяло вино. Ние нямаме Николай в рода, така че ще почетем Св. Никола само с мъж ми. Десерт няма да правя, че гледам да не ям много сладко - а мъж ми си има цял сладък шкаф с вкусотии.

П.С. Фло, стига с тая тръстика - почини си малко.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 22:52 от DeltaAzimut

# 642
Доби, честита да е Адрианка сладуранка!

# 643
Доби, да ви е здрава малката пораснала бонбонка!
Рулото също е харесвано у дома.
Сега го приготвя малката щерка.

Клечице, потърси из нета рецепта за рохлички и напукани сладки.
Те са с масло,много вкусни,лесни за изпълнение и много популярни.

Добре,че се зачетох и се присетих,че не съм извадила шарана от фризера.
Ще го пълня ,както всяка година.
Любим на ММ.Но само на него😎.
Ще опържа и някое парче,картофена салатка,бяло винце.

Мен от змии не ме е страх.
Имам си други страхове-пеперуди и други хвъркати😁

Хайде лека и спокойна за всички.
Гася ламБите.

# 644
  • тук, на мястото си
Доби, честита да е  малката принцеса, здрава и много весела! 

Общи условия

Активация на акаунт