КГБ = Клуб на Готините Баби - 198.

• 49 125
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Вила Великула
Делта, заповядайте. Чудесен повод да се запознаем.
Напоследък наблюдавам интересен феномен. Който ни дойде на гости на вилата, иска да си купи имот в селото. Всички казват, че има някаква хубава енергия там.
След нас си купиха 3 семейства, а в момента търсим за още 3. Населваме се сериозно и мисля след някоя и друга година да се кандидатирам за кмет.

# 616
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Аз пак в късни доби , но през деня излизах с дружки
по магазини , после кафенце , прибрах се хапнах , събрах дрехите от простора и
друга дружка се обади и то стана довечера.
Сложих едно свинско с праз да се запържи в кукъра , а аз пекох режимни питчици и
не са само питките забърках и един режимен конфитюр от горски плодове и стевия.
И рекох да ви нагледам преди лягане.
Пипи , живи и здрави ще се чуем след Коледа и ще се съберем.
Подаръчетата съм убедена , че са прекрасни и направени с любов.
Алкохол не пия , но мъж ми е любител на сливовата ракия , рядко пие , но
си има предпочитания.
Айша , винаги сме се прибирали за Коледа , но тая година билетите са чудо.
Ма то иначе парите за к'во са , за харчене , не ги събирам , за удоволствия и глезотии харчим.
Хули , живот и здраве ще се радваш и помагаш на правнуци.
Яне , весело да си изкараш У немско.
Айде полегвам , че след 10 минути е утре.
Лека и спокойна нощ!

# 617
Добро утро, група.
Вчера снегът ни изненада, пак и отново. аз джапах навън няколко часа, та вечерта рано-рано се гърбоположих под завивката и съм отмъркала.

Не мога още да свикна като вас да правя разбор по имена, та ще говоря общо и което име изплува в склеротичната ми памет, ще го споменавам.

Жабка, нема лабаво при теб, как на макс си си попълнила ежедневието.  Поразреждай задачките, и утре е ден...

Пипилота, усмихна ме с кандатитурата за кметица Simple Smile. Че заслужаваш, що пък не, хем ти си повлякла крак, хем ти и прилича:).

Мамси, как е майчето ти?
Пооправя ли се, излезе ли вече от реанимация?
А Алекс как е?  Свикна ли с училищните порядки?

Усеща се Коледния дух вече в темата, радвам се .
И за мен тези дни от годината винаги през годините са
били и са много вълнуващи. Обичам светлините, глъчката, очакването за празник, студа навън и толината в къщи.
Дай Боже всички да имаме уютна Коледа и да ни е топло и спокойно на душичките.

Еее, време е вече да започва денят.
Внимателно където има сняг и нека имате поне един повод за усмивка в студения ден.

# 618
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро и от мен. Будна съм от рано, то и да легна, сънят идва само за 2-3 часа.
Клечице, мама все още е в реанимация. Не могат да й свалят тръбичката за дишане. Подават кислород и все още не може да започне да диша самостоятелно. Не сме я виждали, а и не смея, за да не пренесеса някой вирус /само това ще й липсва/. Много се притесняваме за нея, остава ни само да чакаме и да се молим.
Алекс започна да се справя с писането и четенето. Е, не е блестящ, но и това ще стане. Както сам казва: Бабе, надобрявам Simple Smile Хубаво е, че не се отказва, упорит е и с желание ходи на училище. Добре, че е той - внася радост и усмивки, малко да се разведрим.Душички са дечицата ни, да са ни живи и здрави.
За мен Коледата винаги е била семеен празник. Тази седмица ще правим коледните сладки с щерките, в събота направихме и адвентскранц /венец с 4 свещи, които се палят всяка неделя до Коледа, първата неделя 1 свещ, втората  - две и т.н./. Дъщеря ми се стреми да спазва и българските, и немските традиции, и заради Свен, но и заради Алекс. Всички празници при нас са двойни.
Хубав ден ви пожелавам и внимавайте, че навън се пързаля доста.Kissing

# 619
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен.
Да се обадя, докато съм още тук. Стягам куфара и уж всичко съм приготвила да видим. То роуминг не знам дали ще ми трябва - нали на таблета има месинжър. И цигарите (два стека) са готови Heart Eyes
Вчера, нали беше ден на инвалидите бях на заведение. Слава Богу още не е мой празник, но пяхме с групата и останах с тях. Ами весело беше. Знаят как да се веселят.
Чета ви редовно, но не винаги имам какво да пиша. Но ще се обаждам.

# 620
Делта, заповядайте. Чудесен повод да се запознаем.
Напоследък наблюдавам интересен феномен. Който ни дойде на гости на вилата, иска да си купи имот в селото. Всички казват, че има някаква хубава енергия там.
След нас си купиха 3 семейства, а в момента търсим за още 3. Населваме се сериозно и мисля след някоя и друга година да се кандидатирам за кмет.

Благодаря, Пипи, много си мила. И при нас е така - който дойде, иска да си купи място около нас, обаче никой не продава...Ние сме сложили къщичка за птици и сега е пълно с разноцветни песнопойчета в снега.

# 621
Последен модел елхички Smirk

# 622
  • София
Тану, много хубав праза.
За другото дърво съм пас.

# 623
Добра вечер!
Дълъг ден беше, задачки всякакви и повечето все извън къщи.  Пущините, все спешни, а аз не съм от тези, които си дават много зор, та ми идва малко нанагорно... Ама... и това ще мине...., нали?

Делта, много романтично звучи, тази къщичка за птички.

Танууу, мерси за картинките.
Големият праз е точно за мен елха, щото топки имам, ама ги провисвам по полюлеи, корнизи, мебели и разни безобразни.
И сега да ми се присмеете, к'ъв съм шматарок:) - втората картинка я мислех за шефлера, а то к'во било Simple Smile , ама мина време,  докато зацепя, как се създава коледната магия Simple Smile Wink...

Янче,  да дода да ме скриеш и мен в куфара за Германия, аа. И аз свят да видя Simple Smile .... и света дзвер Simple Smile... И да се обаждаш, ей.

Мамси, прегръщам те и се моля за добро развитие. Дано днешният ден е бил по- хубав от вчерашния.

Айша, и аз харесах праза, ама на шефлерата Simple Smile бая се дзверих, докато  загрях що е тъй красотна ( пък и полезна ) тая китка.

Хайде, вечерната проверка приключи. Можете да се ориентираме към креватите. Кой проверен, проверен- гасим ламбите.
Спокойни сънища,
лека нощ, да спите в кош.

п.п. Чеша се по чорлавата кратуна и се чудя да пиша ли това в нов пост или да го прикача към снощния ? Не ми се ще да ме баннат за не спазване на правилата, тамън ви открих какви сте ми готини и сродни душички Simple Smile.

Ха, добро утро!
Ден с ден не си приличат, през моя прозорец се вижда мрачно и мъгливо утро, но в сърцата ни да е светло и топло, това е по_важното.

И тъй като снощи всичко си казах, сега нахлувам с въпрос -
ако има опитни кулинарки в темата, бихте ли споделили някакви сладки или соленки с малко продукти (общонамиращите се _ брашно, яйца, мляко), но с много краве масло, някъде към килограм трябва да оползотворя в трайни печива.. Може да са и няколко вида, ама зкато а шматарок-кулинар Simple Smile

Да е хубав денят ви!

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 07:57 от Важна клечка

# 624
  • София
Добър ден.
Изпих си кафето и гледам рецепти за лаврак и чернокоп. Чернокопа ще го пържа ,а лаврака пека със бекон сушени домати и гъби. Утре ще доведат децата. Болна Елина, а другите ще си починат покрай нея от ДГ и училище
. Мамси стискам палци мама да е добре. Янче поздрави Тони и си изкарайте добре,лек път.
 Жабче неприятно е ,съболезнования за вуйчо ти. Ще видиш пак внучетата.
Важна клечка нека ти се сбъдне мечтата за германия.
 Доби имаш ли ФБ да те включим в трупата. Затъжих се за теб.
 Танита сигурно има много изяви на хора покрай празниците.
Тану много смешни елхи.
Айша  Мрънчи е научил много нови неща.
 Борянка как си? Хули  прегръдка. Нещо зациклих, ама малко да раздвижа темата.Laughing

# 625
  • София
Щом е да раздвижим темата, ето ме и мен.
Днес ходих на риболов, та "хванах" едно шаранче за утрешния празник. "Хванах" и топло пушена скумрия за предястие с майонеза и варени яйца. "Хванах" и пушена сельодка. Ще направя и картофена салата - децата я обичат. Този път дядо и внук адаши ще карат празника разделени от някакви си 1000 км. Ще се поздравяваме по скайп.
Днес ще ходя да си купувам книги, а после съм на тръстиката.
ВАЖНА КЛИЧИЦЕ, харесваш ми, че бързо навлезе в темата. Даже използваш думи, които са от нашия специален речник. Например "шматарок" и още какво беше? newsm78. Май "прицънцури".  Joy Бива си те!
Напускам терена, че имам работа. Повече довечера.
Я да видим коя сега ще побутне темата?

Докато си почивах, ето какво намерих. Споделям го с вас.

Скрит текст:

VIA DOLOROSA

Голямата Голгота предстои.
През малките минавам ежедневно.
Знам, кръстовете всеки ми брои -
усмихнато, самодоволно, гневно.
А аз ги мъкна. Тъй привикнах с тях,
че заприличах изведнъж на птица.
Когато ме оплакват - бликва смях
във вперените ми напред зеници.
Когато ме отписват всеки път,
все повече си вярвам - на прав път съм.
Връз раменете ми седи Светът
и просто нямам право да го срутя.
Чело подлагам. Трънният венец
не ми тежи - кръв имам, нека капе.
По дирята й като по конец
върви Животът. И ми сваля шапка.
Аз просто зная своята цена
и нямам право на излишни харчове.
Голямата Голгота е една.
И я изкачвам. Крачка подир крачка.
Крещете зад гърба ми с бяс: „Разпни!“,
(както ликувате пред мен „Осанна!“).
Дано това да ви успокои -
на Хълма само три дни ще остана.

Маргарита Петкова

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 12:11 от Flo 51

# 626
Добър ден,дами!Шпунци, благодаря  за мисленето ...не ме пропускаш.
Мисля  и аз меню за гости,  все ще минат , Коледно имам предвид,  рибари няма,не обичам риба та ще прескоча празника.Най-много  ако ми хареса за супа   да взема  и разделя  и  за после да имам.
Краве масло доста употребявам Важна клечке, торта гараш  основно си го иска,  разни други трябва да се напъна   и се сетя, казах ли ви че много забравям?То не се разваля ,по празниците ще замине, колко е кило масло.
Фло, Маргарита Петкова   има много  хубави творби, тази  е от тях.
Беше ми мрачно доста време, днес  , от вчера почна, слънчево  и студено, но има светлина и  събужда  неврони, сега разбирам сина си как се чувства  на север-не е лесно да живее човек в мрак, особено свикнал със топло  и светло време.Много спя, мечка съм станала нещо...Ще се събудя като кажат че идват малчовците, имаме паяче и принцеса, забравих как се казва  онзи паяк, дето спасява хора-спайдърмен ли е, ето ти пропуск като няма деца тук.

# 627

Малко обувки да ви предложа...

# 628
  • София
Мерси Борянка, ще си взема по чифт от всичките, а от №4 -2 чифта.

# 629
  • тук, на мястото си
Здравейте и от мене!
Борянка, ако имаш повече от №4 може да взема поне една, лява да е, че те и двата крака леви. То и от №6 имам нужда, но едно по едно, няма да бързам.  Като гледам първите, че се сещам  миналия месец към края, докато режех розите и без да искам щях да хвана едно змийче. Явно се беше качило на розата да се напича на слънце, ама аз много се изплаших.
И ние днес си купихме шаран, а как ще го правя зависи колко човека ще сме.
Фло, хареса ми стихотворението!
Шпунци, бързо да оздравява Елинка!
Тану, хубави са елхичките!
Жабче,  моите съболезнования!
Приятен следобед!

Общи условия

Активация на акаунт