?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 392
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 435
Когато си някъде с други хора се съобразяваш, щом не искаш да се съобразяваш минаваш встрани на хотел, а не в кюпа с всички.
Да викаш ще си правя каквото искам на почивката си има цена-това е истината:smile:, избягваш битовизмите с другите и остават само приятните емоции.
Това с почивките пък е най-лесно, просто малко мисъл още при организирането.

# 12 436
  • София
Скрит текст:
От всичко прочетено, ме втрещи това, че
трябва да изтърпиш да ти осират клозета без да реагираш,
Скрит текст:
щото си ги била поканила.
Щом не си се сетила да им го поставиш като условие, трябвало да си търпиш и да миеш.
За мен, щом някой е стигнал възрастта да седне сам на тоалетната чиния и да си избърше задника, значи може и е длъжен да изчисти след себе си.
не искам да си представя в какъв вид е WC на тези, които могат да изтърпят такава мърлявщина.
Toва е толкова вярно, колко и първоначално казаното, че й изяждали на детето храната. Едва ли не то горкото кара на зъби и вода по цял ден,а те системно му изяждат храната. Е, оказа се, че въднъж изяли плодове. Да, не са съобразили, не казвам, че са прави, ама пък чак да се изкарва, че горкото дете мре от глад заради тях... Та и с тоалетната предполагам е същото - хипербола на макс, за по-голяма драма. Има хора всеки ден я мият и чистят с белина, без значение колко и как е ползвана, други по-рядко правят такова почистване /веднъж седмично/. Ако анонимната е първия тип, а етървата от втория и ето проблем.
Ако еървата беше се развихрила да чисти щяхме да четем - "тая натрапница ми завзе парцала и чисти ли чисти, и какво иска да покаже с това чистене, че у дома си държа мръсно или че не мога да си поддържам дома чист??" Или "постоянно ми рови в кухнята и в килера и къде ли не, взима ми кофи, гъби, кърпи и демонстрира колко по-добра домакиня е от мен, в моя дом?!." Satisfied

# 12 437
То си има лесно, ама понякога трябва да минеш през цирка, че да го разбереш. В собствената си къща имаш право да си темеруд, да имаш претенции, да си чистофайник, да поставяш граници и условия, които можеш да променяш в движение. На когото не му отърва - да се оправя.

# 12 438
Етървата като е в чужд дом и види, че домакинята чисти прословутата тоалетна всеки ден, би трябвало да си наруши собствения комфорт и да почиства и тя след себе си всеки ден. Нали уж е за малко време и не трябвало да е повод за конфликти?
Мен не ме бърка вкъщи да вляза с обувки. Забравила съм нещо или трябва да оставя нещо набързо - мързи ме да се събувам за една минута и си влизам така. Още при първите гостувания в приятеля ми забелязах, че у тях с обувки не се ходи по никакъв повод. За десет години сигурно съм си позволила два бъти да вляза така и то след като майка му ме е подканила. Иначе не. Ама, че така ми било удобно, че имало хора, които били с други разбирания за чистота - у тях правя като тях, понеже те са си вкъщи, а аз на гости. У дома, ако ми е кеф, мога и с ботуши да си легна на дивана.

# 12 439
Когато си някъде с други хора се съобразяваш, щом не искаш да се съобразяваш минаваш встрани на хотел, а не в кюпа с всички.
Да викаш ще си правя каквото искам на почивката си има цена-това е истината:smile:, избягваш битовизмите с другите и остават само приятните емоции.
Това с почивките пък е най-лесно, просто малко мисъл още при организирането.
Е аз на какво съм, нали на хотел. Айде, бунгала, но все е същото. Платила съм си да си почивам и същевременно да се видя с приятели, не да ставам в 8 да точа баници. Но някои хора не я разбират почивката така. Затова и беше последен път и край на някои отношения.
Редактирам се, защото ми хрумна да поискам и мнението на широката аудитория. Обсъдихме вече анонимната и етървата.
Как ходите на почивки с други семейства с деца на възраст, сходна на вашите собствени?
Съобразявате ли се с другите семейства, въпреки че вашият ритъм е по-различен, идеите ви за почивката са по-различни (без да уточняваме какви)
Правите ли неща, които не са ви дотам приятни, само и само мир да има и да сте в стадото?
Подразбира се, че аз не успях и реших, че моето и на семейството ми душевно здраве, покой и приятни изживявания са по-важни и никога не бих си го причинила отново. Явно остарявам и помъдрявам.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 21:46 от ainmo

# 12 440
  • Sofia
Ако някой, различен от мъжа ми, се опитва да ми съставя адженда, докато съм на почивка, много лошо ще си изпати.

# 12 441
Е, щом се ходи заедно, нормално е да се правят компромиси. И от двете страни. Ако някой много обича мръвки и барбекю, това не значи, че всеки ден ще се купуват месища и пекат всяка вечер. Нито че всички останали, без значение дали ядат или дали искат, ще участват наравно с него в това.

# 12 442
По принцип, не обичам да се съобразявам с никого. Правя го само, защото се налага. Затова, на почивка ходя само с Уишмастъров и дребната - да не ми се налага да се съобразявам с други хора.

# 12 443
  • Варна
Редовно ходим на почивки с приятели, но са проверени във времето и драстични разминавания във вкусовете и идеите за прекарване на свободното време нямаме. И все пак, приели сме, че това е почивка и всеки трябва да си се "движи" по собствен ритъм и програма- никой никого не насилва, не организира и не критикува. Всеки прави това, което му доставя удоволствие. Ако ни съвпаднат програмите ( в 95% от случаите)- чудесно, ако ли не, няма драма.

# 12 444
На почивки и екскурзии с други хора често се случват такива напрежения и приказки с години как еди кой си се делил от групата и на какъв се правил, как можело така.
Затова ние ходим сами - имаме си наш режим - напр. предпочитам да стана рано и да съм във водата на спокойствие, а не към 11, когато всички са там. Съответно по обед си почиваме - мъжът ми може да стои цял ден на плажа - той не изгаря, но аз все пак съм от морето и между 11 и 16 ч. не стъпвам на пясъка, така си спестявам драмите от силното слънце.
Компромис правим единствено за екскурзии с най-добрия приятел на мм, но там има съобразяване и от двете страни.

# 12 445
. Освен това не е в собствената си къща и може и да не смее баш да се развихря.
Не отричам обаче факта, че 3 месеца са много дълъг период, който изнервя обстановката, дори и да нямаха тези проблеми.
Точно от тези е авторката. Търси какво да се заяде, за да ги изпъди.
В моята къща аз не обичам да ми се пипа. И в чужда, затова не пипам.

Мих чинии у една птоекто-свекърва. Първия път - много вода ползвам. Втория път - как можело само с топла вода да се мие, трябвало с много хладка, третия път- препарат не се хаби така, разрежда се... Мърмори на сина си, да ме научел той как се мият чинии. Много хубав пример, като не  ти допада някой как можеш по косвен начин да му го кажеш. Да ги беше измила тя, ама - не, по-приятно е да се муси.

Последна редакция: вт, 17 дек 2019, 08:41 от tainichka

# 12 446
Наклон на..аджендата давам само на персони под 18 години, особено пък на почивка. Ние ходим обикновено семейството, милото не обича много плажа и спи до обяд, през ум не ми е минало да го будя сутрин, например. Все пак всички сме там да си починем,  съобразяването е да не вдигам шум, докато някой спи и дотам.
 Гледам да спазвам същия принцип вкъщи, защото всички си имаме нервите и напрежението на работа, в училище и прочие, та вкъщи се очаква да разпуснем. Не да правим скандали за ежедневни дреболии, като например колко пъти на ден се мие печката. 😀
пп. Ще качваме ли снимки на тоалетните?

# 12 447
  • Сф
Не тръгваме вече с всеки.Аз си имам режим и не желая да се съобразявам.Дори и на инклузив пак почва едно запазване на чадър, маса, големите да гледат по- малките деца..в нашия случай беше 2 годишно, сладурче наистина, но майката като не е на място..та много внимателно с кой тръгвате Simple Smile
И мъжете ако са тип, не ме занимавай на маса съм....старашничко е.Но сестра ми например, е точно обратната противоположност.Може в 6 да стане да направи мекици и кафета за 10 човека. Simple Smile.

# 12 448
. Освен това не е в собствената си къща и може и да не смее баш да се развихря.
Не отричам обаче факта, че 3 месеца са много дълъг период, който изнервя обстановката, дори и да нямаха тези проблеми.
Точно от тези е авторката. Търси какво да се заяде, за да ги изпъди.
В моята къща аз не обичам да ми се пипа. И в чужда, затова не пипам.

Мих чинии у една птоекто-свекърва. Първия път - много вода ползвам. Втория път - как можело само с топла вода да се мие, трябвало с много хладка, третия път- препарат не се хаби така, разрежда се... Мърмори на сина си, да ме научел той как се мият чинии. Много хубав пример, като не  ти допада някой как можеш по косвен начин да му го кажеш. Да ги беше измила тя, ама - не, по-приятно е да се муси.

Като си се настанила в чужда къща да живееш, ще се съобразяваш, като не искаш да се съобразяваш си наемаш жилище и си плащаш режийните - просто е. И не е крив този, в чията къща си се настанила, защото тя е неговата, а ти си тази която е на гости, или и се прави услуга.
Нагло е когато на някой се прави услуга да живее някъде, за да си спести едни пари за наем и режийни, да му се връзват кусури.

Пролема ти е, че ти искаш да се съобразяват с теб, а не ти с другите - е изненада, другите не търпят и не те имат за нещо специално, след което да слугуват - свиквай.

# 12 449
Само семейно ходим на почивки. Приятелките ми са с характер и собствено мнение, не би могло да се получи добре. Аз съм с различен режим, ранобудна съм и лягам рано. Запознаваме се и общуваме с хора на място, по-специално децата, ние сме си самодостатъчни. Изнервям се като слушам дъра-бърата от съседните шезлонги само, камо ли ако някой ми дърдори в ухото. Почивката ми е точно такава - почивка. Последните години даже и книги не чета, само плувам и блея. Или планински преход - ходим, кажем си по някоя дума и мълчим и съзерцаваме природата.

Общи условия

Активация на акаунт