?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 393
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 420
Ей затова няма да имаме феминизъм и хубави неща. Щото ново поколение жени пак е готово да се постила на изтривалка, без да се оплаква. Добре работи дресировката.

# 12 421
Анонимната от дни вече е загърбила тази история. Горчилка, и да има, не е от напускането, а от поведението на неблагодарниците. Мноого трябва да си зле, за да си тръгнеш намусен и без елементарни думи на благодарност към хората, които са те приютявали и отглеждали 3 месеца, та дори и да е била изнервена обстановката накрая.
Само 2-3 тук съчувстват на нахалната и невъзпитана мързелана, а защо - те си знаят.

# 12 422
То така с един брат/сестра е лесно. А, ако бяха 4,5 или 6?

Мъжът ми вчера беше на фризьор и доста се позабави. Когато се върна каза, че доста му се е наложило да почака защото преди него имало един баща със синовете му. Бащата е бил напълно плешив и не е бил за подстригване логично, но синовете му са били 5ма. Мароканци са, ако вземат да спазват традицията и да живеят всички заедно в една къща с по 5-7 деца, ще е голям екшън.

# 12 423
Наистина нека да приключим вече с моя казус, то не остана и какво да се обсъжда повече. Хората са различни и разбирам, че на някои не им пречи подобно поведение като на паразит и в името на семейните отношения ще си мълчат. На мен обаче ми попречи и повече от три месеца не успях да издържа. На мъжа ми също му мина и сега сме си добре. Спокойствието няма цена.
Много ми е готино от два дена, че сме си сами у дома. Настроих се на празнична вълна, на която хич не бях преди това. Благодаря на всички за мненията и ви желая весели празници с любимите хора!

# 12 424
Мъжете са големи мъже, тяхна си е работата какви отношения ще имат. Абе голям феномен е това българският мъж, една жена нещо да каже и край, емоционален взрив, тя отговорна за неговите отношения. Комично е чак! Ако братът и етървата киселеят, това психолозите добре са го описали - прехвърляне на вина. Защото е по-яко снахичката да е кучка, отколкото те - мързеливи муфтаджии.

И да, хубаво е в живота да има справедливост и хората, дето правят усилия, да си получават хубавите неща; другите да се научат, че с мързел се получават не толкова хубави неща.

# 12 425
Абе много сте интересни, коя от вас би прибрала други хора на пълна издръжка и обслужване за повече от 3 месеца?
Мъжът на авторката е за бой в цялата работа. Негови гости са били това, негова работа е било да уреди нещата така с брат си, че да не товарят жена му. Не да си мълчи като.....да не казвам какво, и накрая да обвини жена си. Ами тя има право да не ги харесва и да й досаждат. Не са й никакви в крайна сметка.
+100 от мен, но с една уговорка. Въпреки грубиянския си изказ, Афродита е права за едно - ако авторката беше поставила ясни правила от самото начало, нямаше да се стигне до драмата. Не от вратата със списъка, а още на въпроса "Може ли да дойдем?" да отговори "Може, но при тези, тези и тези условия." И послед периодично да напомня условията и уговорките.

Като бях млада и зелена и аз все очаквах другите да се сетят и усетят и после газ пикаех от яд, че са идиоти, които все не се сещат и усещат. Ама одъртях и започнах от самото начало в прав текст да си казвам какво очаквам, та ми стана значително по-лесно.

# 12 426
Еми така е, Уиш, ама тя май още не е одъртяла.
И все пак - пак отиваме на това, че е виновен окрадения, че не си е пазил вещите. Да, и той носи отговорност, и 14-годишното, блъснатото, трябва да внимава къде пресича, ама ....
Колкото и да поставяш граници, винаги ще се намери кой наглец с рогата напред да тръгне да ги прескача. То ако така ставаше всичко с добра дума!
И в крайна сметка пак опираме до това какъв е човекът отсреща.

# 12 427
Свекървата винаги се е оплаквала от мързела и, но аз мислех, че типично по свекървенски преувеличава. Е, права се оказа жената.

Значи, вие в родата си я знаете, че е мързелива, но ти реши на стари години на ред да я научиш. Anguished Евала! Амбициозна си! Постигна обаче друг резултат. Защо така?

# 12 428
О, не, изобщо не е виновна. Просто, за в бъдеще да знае как да действа, за да си спести негативни преживявания.

# 12 429
  • София
Като бях млада и зелена и аз все очаквах другите да се сетят и усетят и после газ пикаех от яд, че са идиоти, които все не се сещат и усещат.
Това е разковничето. Като си видял повече от доброто и от лошото у хората, реагираш различно.
Ето едно друго съображение - ако започнеш с предупрежденията и условията от вратата, дори добронамерен и съобразителен човек може да се обиди дали не го вземаш за малоумник.
Ами ако етървата беше започнала да се бута за помощ, но по начин, неприятен на съфорумката? Пак щеше да има драма. Много зависи и от подбора на думите и тона на изказванията.
Да, останала е известна горчилка, но може би така е по-добре, братът и жена му вече ще бъдат по-сдържани при търсенето на услуги.

# 12 430
  • Canada
Свекървата винаги се е оплаквала от мързела и, но аз мислех, че типично по свекървенски преувеличава. Е, права се оказа жената.

Значи, вие в родата си я знаете, че е мързелива, но ти реши на стари години на ред да я научиш. Anguished Евала! Амбициозна си! Постигна обаче друг резултат. Защо така?

Не е решила да я учи на ред, а е търпяла три месеца търкалянето от кълка на кълка в дом с малко дете. Те правилата са били ясни от самото начало - намирате си квартира, когато си стъпите на краката. Само че моментът с намирането на квартира се е отлагал до безкрайност. Какво ще му е - чистят им, пазаруват им, няма сметки за плащане, ехеей - life is life...Наистина са за завиждане тия хорица. Съчуствам ѝ на тази етърва, много е изморително да мързелуваш по цял ден и да търкаш диваните. След това, като се прибере мъжлето от работа излезеш, пообиколиш моловете за нови парцалки и си като пребит. Нямаш сили да си махнеш грима, камо ли да си изчистиш тоалетната. Тежък живот!

# 12 431
  • София
От всичко прочетено, ме втрещи това, че трябва да изтърпиш да ти осират клозета без да реагираш, щото си ги била поканила.
Щом не си се сетила да им го поставиш като условие, трябвало да си търпиш и да миеш.
За мен, щом някой е стигнал възрастта да седне сам на тоалетната чиния и да си избърше задника, значи може и е длъжен да изчисти след себе си.
не искам да си представя в какъв вид е WC на тези, които могат да изтърпят такава мърлявщина.

# 12 432
  • Mediterraneo
Аз също не искам да си представям тоалетните им. При всичката жлъч, която изляха към авторката на казуса, сигурно и чисто физически нещата ще са сходни.

# 12 433
Мисля че е като свекърва и снаха, всеки  очаква да е същото.Когато са ги поканили  еб ило брата, после как да откажеш на самопокана.И не се замисляш, че е различан човек със своите навици.Нормално гостът се придържа към домакините ,сега отделно като си плаща може да прави както е свикнала, но  пак има други хора и дано се усети, че позва и оставя както е било.Търпението не е безтранично.Три месеца са достатъчно време за помощ,  а синът ми е спал и в стая в ремонт няколко дни като се налага.Врати не е имало даже.Ако е очаквала  големи неща за чужбината тук са написали как  е.Братята са разумни и може би  нанеслия се е усетил напрежението и  е решил да не си развалят отношенията, а  етървата явно  е свикнала да я овикват и не си го е сложила никъде, само анонимната се терзае, защото  е млада и не е такъв човек да не и пука от забележки.А и гостите дори за два дни помагат с каквото могат и се включват заедно, а не да си кътат под възглавницата купеното и да бъркат в общото.Та минало-бешало вече, занапред на гости за часове и всеки  у неговото си. Днес такива общности са трудни дори между роднини.

# 12 434
Права си е жената да негодува, защото все пак са били в нейната къща.
Аз обаче имам подобен случай с изисквания от мен, но на почивка с още 2 семейства. В колко часа съм станала, защо не съм се съобразявала с другите, те било трябвало да направят закуската, що не съм била готвила това, що не съм била направила онова.....еееее, да ти таковам и почивката и всичко.
Има една категория хора, които се въртят на пета по цял ден и се чудят какво да готвят и какво да чистят.
Надявам се, че авторката не е от тях.
Мисля, че истината е някъде по средата. Тя е по-работлива и не подвива крак по цял ден, етървата е по-лежерна и не смята това за нужно. Освен това не е в собствената си къща и може и да не смее баш да се развихря.
Не отричам обаче факта, че 3 месеца са много дълъг период, който изнервя обстановката, дори и да нямаха тези проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт