Добре, грешка е, че не съм поставила ясни условия още от началото, но представяте ли си хора, които се засягат от това, че им казваш да си чистят тоалетната след себе си( без скандал, без съскане), колко щяха да се засегнат, ако още от вратата им връчиш списък със задължения?
Вярно е, че го има още патриархалното в семейството и тези неща се смятат за обида.
Приятели и познати, като чуха, че ще идват ми казаха- такива гостувания никога не приключват с добро, ти искаш да помогнеш, но накрая ти ще си лошата. Така и стана.
Не сме скарани, братята си говорят, вчера девера звъни да пита откъде да си купят матрак. Аз пък се обадих на етърва ми, да питам имат ли нужда от нещо. Говорим си, разбира се, ама я има онази горчилка...
Ама ей така както лежи, се оказах права, че си гледа нейни неща - квартира, вероятно ДГ за детето и т.н. и си гласят изнасянето без да те уведомяват, не е само да чопли семки и да дебелее търкаляйки се по дивана, както ти казваш. Горчилката ти сама си я сипа и ще си остане завинаги, дори и проформа да си говорите и на Коледа да се съберете на 1 маса.