?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 405
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 405
  • София
Наистина ли, хора? Злоба, завист, съскане? Шегувате се сигурно.
 Добре, грешка е, че не съм поставила ясни условия още от началото, но представяте ли си хора, които се засягат от това, че им казваш да си чистят тоалетната след себе си( без скандал, без съскане), колко щяха да се засегнат, ако още от вратата им връчиш списък със задължения?
 Вярно е, че го има още патриархалното в семейството и тези неща се смятат за обида.
Приятели и познати, като чуха, че ще идват ми казаха- такива гостувания никога не приключват с добро, ти искаш да помогнеш, но накрая ти ще си лошата. Така и стана.
 Не сме скарани, братята си говорят, вчера девера звъни да пита откъде да си купят матрак. Аз пък се обадих на етърва ми, да питам имат ли нужда от нещо.  Говорим си, разбира се, ама я има онази горчилка...
Да, точно завист и крайна непоносимост имаш към тези хора и конкретно към етървата. Навремето по твои думи вие сте били в по-лоши успловия първоначално, пък те сега на хубави - у вас; детето ти - сама си го гледаш, на етървата го гледа свекърва й; ти ходиш на работа от самото начало, пък етървата лежала на дивана - ми то това си е за завиждане, чесно казано, не всеки може да го докара така. Satisfied Ама ей така както лежи, се оказах права, че си гледа нейни неща - квартира, вероятно ДГ за детето и т.н. и си гласят изнасянето без да те уведомяват, не е само да чопли семки и да дебелее търкаляйки се по дивана, както ти казваш. Горчилката ти сама си я сипа и ще си остане завинаги, дори и проформа да си говорите и на Коледа да се съберете на 1 маса.

# 12 406
Скрит текст:
[quote author=₪₪₪ Afrodita ₪₪₪
Да, точно завист и крайна непоносимост имаш към тези хора и конкретно към етървата. Навремето по твои думи вие сте били в по-лоши успловия първоначално, пък те сега на хубави - у вас; детето ти - сама си го гледаш, на етървата го гледа свекърва й; ти ходиш на работа от самото начало, пък етървата лежала на дивана - ми то това си е за завиждане, чесно казано, не всеки може да го докара така. Satisfied Ама ей така както лежи, се оказах права, че си гледа нейни неща - квартира, вероятно ДГ за детето и т.н. и си гласят изнасянето без да те уведомяват, не е само да чопли семки и да дебелее търкаляйки се по дивана, както ти казваш. Горчилката ти сама си я сипа и ще си остане завинаги, дори и проформа да си говорите и на Коледа да се съберете на 1 маса.
[/quote]
Абе много сте интересни, коя от вас би прибрала други хора на пълна издръжка и обслужване за повече от 3 месеца?
Мъжът на авторката е за бой в цялата работа. Негови гости са били това, негова работа е било да уреди нещата така с брат си, че да не товарят жена му. Не да си мълчи като.....да не казвам какво, и накрая да обвини жена си. Ами тя има право да не ги харесва и да й досаждат. Не са й никакви в крайна сметка.

# 12 407
  • София
Абе много сте интересни, коя от вас би прибрала други хора на пълна издръжка и обслужване за повече от 3 месеца?
Мъжът на авторката е за бой в цялата работа. Негови гости са били това, негова работа е било да уреди нещата така с брат си, че да не товарят жена му. Не да си мълчи като.....да не казвам какво, и накрая да обвини жена си. Ами тя има право да не ги харесва и да й досаждат. Не са й никакви в крайна сметка.
Аз бих ги прибрала роднини, но бих изразила ясно и конкретно очакванията си по отношение на домуването - кой какви задължения има, аз какви очаквания имам от тях, бих искала да чуя и тяхното мнение и т.н. Когато нещо не ми е ок го казвам на момента, а не след 3м., когато вече ми ври и кипи и цялата емоция се пръсва, а от среща са като попарени и се чудят къде отиде усмихнатата жена, която са гледали до сега. Не са й никакви? Това е братът на мъжа й с жена му, ако тях не уважава, значи и мъжа си не уважава. А той, даже те - мъжете + етървата, цели 3 месеца едва ли са знаели, че анонимната още я тресат хормоните от раждането и завистта към брат и етърва.

# 12 408
Точно така. Мъжете са се разбрали. Защо са на пълна издръжка гостите, не знам, но приветствам решението на мъжа да помогне на брат си. Нагледала съм се на грозни взаимоотношения между братя и сестри.

Дребнави са ми почистванията и глупостите на авторката, съжалявам.

# 12 409
За нехаресването си права, Афродита. Няма как да харесвам  мързеливи, мърляви, готованковци и използвачи като етърва ми. Не знаех и не очаквах да е чак толкова, за това я приех в дома си. Свекървата винаги се е оплаквала от мързела и, но аз мислех, че типично по свекървенски преувеличава. Е, права се оказа жената.
 За завистта обаче не си права. Просто няма за какво да и завиждам. Не харесвам живота и и никога не бих искала да съм на мястото и. От това постоянно натякване за завист, разбирам, че ти завиждаш на такива хора и би искала подобен живот. Аз не искам, мерси.

# 12 410
Споко, тук ако някой няма какво да каже, винаги вади довода съм злобата.Та не е лично към теб, просто на някои хора, само това им е в главата....

# 12 411
A те нея що не я уважават, или тя е там дребнавата, недосетливата...щото не е седнала да обяснява неща, дето се учат през първите седем. Както писах вече, гот е да си ларж, ако няма да си ти човека, дето ще се занимава с детайлите.

Братът на мъжа ми си е отделна личност и нямам отношение към успеха му в живота. А евентуалната му жена ми е направо никоя и ми е през шапката да я уважавам, негова грижа си е.

Тия живееници, както вече казах, малко на индийски сериал бият.

# 12 412
Точно така. Мъжете са се разбрали. Защо са на пълна издръжка гостите, не знам, но приветствам решението на мъжа да помогне на брат си. Нагледала съм се на грозни взаимоотношения между братя и сестри.

Дребнави са ми почистванията и глупостите на авторката, съжалявам.

Пожелавам ти една такава етървичка и ти понеже не си дребнава с радост да и слугуваш и успех във възпитаването на липсващите първи седем години у възрастен човек.

# 12 413
  • France
Хайде да прекратим тази тема преди съвсем да е излязла извън добрия тон, а?

# 12 414
Спомних си следната случка с румънци:

Скрит текст:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1047957.msg37019336#msg37019336
Дъщеря ми има приятелка румънка. Нейното семейство са активни протестанти, силно вярващи и ходят всяка неделя на служба. Живеят в Белгия.

Преди няколко години, с дъщеря ми още учеха в гимназията, им пристигнаха на гости, за два, три … месеца познати/приятели румънци семейство с няколко деца, с идеята да живеят там докато си уредят документите за емиграция в Канада.
Приятелката на дъщеря ми има и двама братя.

Казах на дъщеря ми, че те ще се скарат накрая и дори майката на момичето ще ги изхвърли.

Месец и половина беше пълна лудница у тях, бяха им се качили на главите, отделно яко използвачество.

Накрая майката им беше изкарала куфарите с багажа пред къщата докато ги няма и беше казала, че  не иска нито да ги вижда нито да ги чува.

Хубаво е, че Анонимната и мъжа са поживели само три месеца с брата и жена му и все още си говорят.
Предполагам, че и на четиримата им е станало ясно, че не е много готино да живеят "заедно".

# 12 415
Анонимна, хвърляй зад гърба и приключвай тази история, нещата се наредиха, наслади се на предстоящите празници със семейството и спокойствието, което скоро не сте имали с мъжа ти.
Слагай зад гърба и създавай хубави емоции.

# 12 416
Анонимната никаква горчивина не е причинила. Напротив, предала е хубав урок, че с мързел и мърлячество не стават нещата.

# 12 417

Пожелавам ти една такава етървичка и ти понеже не си дребнава с радост да и слугуваш и успех във възпитаването на липсващите първи седем години у възрастен човек.

Мерси.

Сестрата на моя приятел харесвам много и, ако той реши да я приема вкъщи, няма да му преча. Ще уважа решението му и ще изтърпя.

# 12 418
  • София
Сестрата на твоя приятел не ти е етърва.

# 12 419

Мерси.

Сестрата на моя приятел харесвам много и, ако той реши да я приема вкъщи, няма да му преча. Ще уважа решението му и ще изтърпя.

Ама сестра му да си доведе и мъжа, иначе няма да е пълна картинката!

И аз на моя мъж сестра му я харесвам, обаче виж мъжа й.....24 часа с него са ми много под един покрив.

Общи условия

Активация на акаунт