?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 409
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 390
При покана "докато си стъпят на краката" се подразбира някакъв нормален срок, както и усилия от приютените наистина да се опитват да го направят. Не доживотно отглеждане, хранене и слугуване, защото въпросната покана не е нотариално заверена с краен срок.

# 12 391
  • София
Добре де, защо се смята за завист всяка забележка за поведение?
Кажеш на някоя, че е глезена и я издържат - и вече завиждаш. Ами не, не желая да ме отглеждат и не искам да съм на твое място.
Етървата 3 месеца на почивка, без дете, не пипа нищо - завист било.

А отиването в чужбина в по-късна възраст и най-вече по икономически подбуди няма как да заличи първите 7 или първите 18 и попитите у нас ценности.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 13:07 от Cuckoo

# 12 392
Казваш, че някоя е глезена, тоест явно ползва чужди усилия за свои цели...и е напълно нормално да си отдръпнеш усилията. И не е женска завист, а началното на това да почне жената да се усеща кога в името на "добрите отношения" някой я товари като магаре.

Отношенията с пораснали братя и сестри, поне в моята книжка, включват мили, драги, надалеч, виждане на заведение. Ако трябва помощ - с пари и с определена цел. Но не и помощ за поемане на рискови и неясни начинания. Само когато нещата са почти доведени докрай и изходът е ясен.

# 12 393
  • Варна
Вече с глас се смея. Анонимна, да ти кажа, трябвало е още в началото да ги натириш, честно. Така и така все ти си виновна в очите на мъжа си, поне щеше да си спестиш нервите за тия три месеца.

# 12 394
  • София
Нормалния срок като гледам са си го спазили, едва ли някой вярва, че за 1 забележка и на другия ден вече са с уредена квартира и стегнати куфари. Другото са различия в разбиранията за почистено и начин на чистене /т.е. чакаме да се изпапа повечко и тогава запрятаме ръкави, или през 2 мин. лъскаме туй онуй/. И така се е стиганало до "аз тука дете имам на главата си, пък на тая мързала свека й гледа детето; аз чистя и ходя по цял ден с парцала, пък тя люпи семки и чака мивката да се напъни, че да измие и т.н."

# 12 395
  • софия
С най-добри чувства, ама нали казуса приключи вече...още преди 2 дена..някой няма ли друг казус?

# 12 396
Да поканили са ги  и какво от това, с времето нещата не потръгват, направо нотариално да я бяха заверили тази покана, че брата да си търси правата.
На такова гости се съобразяваш с домакините, вкъщи си прави каквото ти е кеф.
Има типажи, с които колкото и да се напъваш няма как да е цивилизовано.
Абсолютно и при пристигането първа точка е да питаш какъв е редът в този дом и ти с какво може да си полезен. Прави ти се, не ти се прави, на първо място даваш израз на това, че оценяваш помощта и поемаш част от задълженията. Не говоря за пари. Всеки който е канил близък в чужбина, е наясно, че за да пребивава в чуждо семейство, въпросният има нужда най-вече от финансова подкрепа. За останалото няма извинение.
Ако трябва да подсещам някого, че се налага да направим график в моята къща, значи гостите вече не са добре дошли.

# 12 397
Още ли го нищите, те сигурно вече се сдобриха.

# 12 398
  • София
С най-добри чувства, ама нали казуса приключи вече...още преди 2 дена..някой няма ли друг казус?
Ами да обсъдим твоя в с колата? Bowtie

# 12 399
  • софия

Хахаха моето вече се реши, поговорих си с ММ и се разбрахме, така че вече не е казус това  Grinning

# 12 400
Наистина ли, хора? Злоба, завист, съскане? Шегувате се сигурно.
 Добре, грешка е, че не съм поставила ясни условия още от началото, но представяте ли си хора, които се засягат от това, че им казваш да си чистят тоалетната след себе си( без скандал, без съскане), колко щяха да се засегнат, ако още от вратата им връчиш списък със задължения?
 Вярно е, че го има още патриархалното в семейството и тези неща се смятат за обида.
Приятели и познати, като чуха, че ще идват ми казаха- такива гостувания никога не приключват с добро, ти искаш да помогнеш, но накрая ти ще си лошата. Така и стана.
 Не сме скарани, братята си говорят, вчера девера звъни да пита откъде да си купят матрак. Аз пък се обадих на етърва ми, да питам имат ли нужда от нещо.  Говорим си, разбира се, ама я има онази горчилка...

# 12 401
Ами това е част от живота. Някои хора са свикнали на много малка доза критика в семейството и се вгорчават от ей толкоз, от едно нищо. Остави ги, ще се оправят, нищо им няма. И ти си гледай кефа и свободата.

# 12 402
Е ще им мине, щом си говорите нормално, положението не е толкова зле. За друг път ще си знаеш.
И едва ли само забележката ти е причина за тая евакуация, не го преживявай толкова.

# 12 403
  • София

Хахаха моето вече се реши, поговорих си с ММ и се разбрахме, така че вече не е казус това  Grinning
Ето - когато хората седнат и поговорят, нещата могат да се разрешат и без сръдни и скандали. Simple Smile Радвам се за вас.

# 12 404
Добре де, защо се смята за завист всяка забележка за поведение?

Защото има явна непоносимост към тази жена от страна на анонимната. Дори не е и към брата. Като не харесваш някого, и една чаша те дразни да му измиеш, какво остава тавата (за тава имаше въпрос, нали?).
Проблемът можеше да се реши в самото начало с човешко говорене, но май авторката се държи като незрял тийн.

Виждам го подобен пример у нас в момента. Разковничето е в непоносимостта между хората изначално. Не е въпросът в хигиена и изядени чужди храни.

Общи условия

Активация на акаунт