?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 420
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 375
  • Варна
Е, хайде сега, изнасянето няма значение в резултат на какво е, но явно е в момент, в който вече са способни да започнат да си поемат сами издръжката. Не е като да са ги изхвърлили на улицата. Ще оцелеят.

# 12 376
Съвсем си е ок анонимната, поканени, не означава, че гостите са на хотел с камериерски и готварски услуги.
В нейната си къща е решила, казала, който не му харесва си е негов проблема.

# 12 377
  • София
Съвсем си е ок анонимната, поканени, не означава, че гостите са на хотел с камериерски и готварски услуги.
В нейната си къща е решила, казала, който не му харесва си е негов проблема.
Вярно е, че в нейната къща са нейните правила, спор няма, ама такива неща се казват отначалото, а не елата на ол инклузив и се чувствайте като гости и на 3тия месец не мога да ви търпя вече, казано с доза змийска жлъч. И етървата може да е недосетлива, а може и просто да имат различни разбирания за чистота и подреденост. Има хора всяка седмица си мият прозорците /без видима причина, ама ей тъй на, дразнело ги иначе/, има хора ги мият 2 пъти в годината, пък видимо резултата е горе долу един и същ. Има хора чакат да им се напълни мивката и тогава запрятат ръкави да мият, други и 1 чаша да има, ще се хванат да я мият, щото не можели да търпят и т.н. примери бол. Факт е, че гостите пак щяха на третия месец да си тръгнат, ама да не са скарани и всичко да протече цивилизовано, а и авторката нямаше да е изнервена, т.к. етървата щеше да е по-включена в домакинството от самото начало, ако някой и беше казал за такива очаквания.

# 12 378
Да поканили са ги  и какво от това, с времето нещата не потръгват, направо нотариално да я бяха заверили тази покана, че брата да си търси правата.
На такова гости се съобразяваш с домакините, вкъщи си прави каквото ти е кеф.
Има типажи, с които колкото и да се напъваш няма как да е цивилизовано.

# 12 379
Пък има хора (мноооого), които подскачат и правя забележка винаги, когато водата в тоалетната не е пусната или не е почистено, ако простото минаване на вода не е свършило работа!
Афродита, ти направо изяде анонимната, а тя не е направила кой знае каква забележка, пратила я е да си допочисти ползваната тоалетна!
Мъжа ми като готви също го пращам да си почисти около печката. Благодаря, че НИ е приготвил вкусна вечеря/закуска, но да почисти сега, че после е по-трудно. А "гостенката" СИ е приготвила само за тях си, а после даже не е благоволила да си почисти, ами сори, ама аз бих подвикнала даже, не само да кажа съскайки!

# 12 380
  • Варна
Те змиите могат и да хапят освен да съскат, така че онази мързелана може направо късметлийка да се чувства, че се е отървала леко.

# 12 381
Имала съм подобен случай с една двойка.
Живеехме с бившия на квартира, те ни бяха съквартиранти, но се върнаха в родния си град.
След няколко месеца питали бившия можело ли да дойдат да пренощуват за два дни,имали някаква работа- съгласил се.
Още като видях какво са понесли, нещо ми светна лампичката- два огромни сака, щайга с картофи, 10 л. ракия.
Мина седмица, втора- нищо. Моя му е неудобно да им каже да си ходят. Една вечер сме в спалнята и почнах да му дудна на висок глас- всичко се чуваше между двете спални. На другия ден излязохме за работа, прибрахме се вечерта, тез ги няма. Звънна им моя- били си тръгнали. Можело значи.
Да не говоря, че през вечер си канеха гости, готвеха си, миеха чиниите с белина, а ние се свирахме в спалнята да не им пречим. Ай, сиктир.
Много мразя нахални хора. Кажи, че искаш месец, примерно да стоиш.

# 12 382
  • София
Скрит текст:
Имала съм подобен случай с една двойка.
Живеехме с бившия на квартира, те ни бяха съквартиранти, но се върнаха в родния си град.
След няколко месеца питали бившия можело ли
да дойдат да пренощуват за два дни,
Скрит текст:
имали някаква работа- съгласил се.
Още като видях какво са понесли, нещо ми светна лампичката- два огромни сака, щайга с картофи, 10 л. ракия.
Мина седмица, втора- нищо. Моя му е неудобно да им каже да си ходят. Една вечер сме в спалнята и почнах да му дудна на висок глас- всичко се чуваше между двете спални. На другия ден излязохме за работа, прибрахме се вечерта, тез ги няма. Звънна им моя- били си тръгнали. Можело значи.
Да не говоря, че през вечер си канеха гости, готвеха си, миеха чиниите с белина, а ние се свирахме в спалнята да не им пречим. Ай, сиктир.
Много мразя нахални хора. Кажи, че искаш месец, примерно да стоиш.
Вашата уговорка е била с конкретен срок - 2 дни, следователнп примера е неадекватн, т.к. при анонимната не е имало конкретен срок, а "когато си стъпят на краката".

peneva_a - не съм казала, че етървата е правила всичко възможно нещата да са по мед и масло, ама и анонимната е можело да разговаря човешки, в началото, а не да лицемерничи с мили очички 3м. и накрая да им сипе с черпака.

# 12 383
Търпяла ги е 3 месеца и кусур и после била подла. Аз като си бях вкъщи с детето, чистех като луда всеки ден, че детето ми да не ближе и лапа мизерии, бях толкова нервна, уморена и недоспала, че сигурно щях до България да ги ритам въпросните търтеи, ако бях на мястото на Анонимната. На човек в един момент му пада пердетето, особено ако в името на семейните отношения си е налягал парцалите толкова време. Не е работа на жената да им прави забележки всеки ден, говорим за възрастни хора, приютени по милост, на които е направена огромна услуга. Мъжът й е трябвало да постави границите, защото тя ако беше казала нещо, било то и в началото, щеше да е снахата-уруспия. Правила съм много пъти подобни услуги и накрая винаги ти си виновен, защото искаш къщата ти да е чиста и хората да се съобразяват с твоите навици и спокойствие.

# 12 384
Всичко си е точно според традициите - накрая жената е виновна, или поне тоя, който е вербализирал проблема, дето се замита уж деликатно. Трябва някой (обикновено жената) да е баласьор, да мисли какво ще каже, как да го каже, все едно всички са едни обидчиви тригодишни и маминка трябва да ги прикотка. А реално всички са примадони и е най-добре накрая някой да им викне и да се усетят. Щото то е много кофти да си балансьора, а всички да са ларж и готини. Разбирам я Анонимната.

И даже си мисля, че това, че не е дала правила за дома в началото е част от традицията "ние сме семейство", тоест това също би се приело като обида.

# 12 385
  • Шотландия
Кво я разпънахте на кръст Анонимната, че не била казала това и онова. Като почнете да извъртате, направоооооо - обръщате всичко с главата надолу - изкарахте наглата мързелана права, само щото никой не й бил казал колко време може да живее наготово, без да си мърда малкия пръст и да яде храната на чуждото дете. А жената, която е търпяла и чистила след нея и купувала и зареждала я изкарахте крива. Ай освестете се де.

Проблеми с мъжа ми нямаше да имаме, ако се бяха изнесли в нормална самостоятелна квартира. Обаче това да отидат да живеят при други хора, само и само за да не са с нас, показва, че са много засегнати. Дано бързо да му мине на мъжа ми, че много ме ядосва с думите си.

Коконата Нимфидора със семките не е разбрала нещо. Ако си е мислела, че в квартирата с другите някой ще й щади крехкото его на мързеливец и ще й мълчи, като не чисти общите помещения - кухня, тоалетна и като им яде от храната - много се лъже. Точно там няма да я търпят 3 месеца, а ще й се каже веднага и направо.

# 12 386
  • София
Интересно, ако 'гостите' бяха нейната сетра с мъжа си какво щяхте да я посъветвате?

# 12 387
Много се вживявате на терапевти. Ще уморите някого от скука, преди да успеете да му помогнете.

# 12 388
Скрит текст:
Божеее, аз съм в шок, хора. Преди малко гостенката ми съобщи, че се изнасят на квартира още утре. Шефът на девера им намерил квартира, че даже и платил и депозит и всичко и утре се изнасяли. Тя от два дена не ми говореше почти и сега ми съобщи това, направо не мога да повярвам. От една забележка и вижте какво стана. Мъжа ми още не се е прибрал и като научи и той ще се шокира. Първата му реакция ще е " ти какво им каза толкова на хората, изгони ли ги, че за два дена си намериха квартира??"
Не успя да си донарисуваш историята! От самолет се вижда, че хората са си спестявали, въпреки похарчените 2-3-500 евро за маратонки и дрешки общо до сега. А ако съсвсем не са плащали и за храна и сметки /както ти твърдиш/ е съсвем реално с 1 заплата за 3м. да си спестят за квартира. Явно и са спестявали и са търсили до момента. Нищо чудно цъкането й по цял ден на телефона да е било свързано с търсене на квартира, работа за нея и ДГ за детето. Само забравяш, че квартира не се намира и наема за 1 ден, а такива шефове дето предплащат квартири на нискоквалифициран персонал от източна Европа, когото почти не познават ня-ма. Ама не ти пасва на историята, че хората са си спестявали.
Просто те е яд и завиждаш, че жената не работи и че й гледат детето.
Скрит текст:
А можеше да сте в добри отношения двете семейства, ама не ти изтрая душичката да гледаш, че някой се урежда по-лесно от теб. Жалко за мъжете, че са братя, етървата като гледам не е загубила нищо от това, че няма да сте приятелки.
[/quote]

+1

Като добавим и малко женска завист и ето ти я картината.

Не всеки е вълк-единак. Има хора, за които братята и сестрите са нужни и имат своето място в живота им- в съседния коридор, не в същия, в който бяга жена им/мъжа им.

И с абсурт съм съгласна. Хората трябва да си помагат.

А при нашта авторка - хем душата в рая, хем ... нали.

Напълно непознати хора в емиграция си помагат, какво остава брат на брат си.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 13:07 от tainichka

# 12 389
Ясно, завижда, затова не иска да я товарят с допълнителни разходи и цапаница. Ако не завиждаше, щеше да мие чуждото ако и да пее.

Общи условия

Активация на акаунт