?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 429
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 345
Ксква лична отговорност, Сирено? Ще ме умориш с бисерите си. А нейната отговорност е никаква, щото го следва като кудук?
Що за паразитно мислене?

Аз разбрах, че Сирената има предвид Анонимната като обираща негативите. Сирено, поправи ме ако греша!
И аз така Simple Smile мисля, че Сирената защитава правото на домакинята да има своите изисквания и недоволства в случая.
Ако не е така, да казва, да си махам лайка Wink

# 12 346
Абсолютно, смятам спокойствието и гладкия ден за по-важни от всякакви родово-кланови връзки. А сръдните винаги са от ден до пладне. По-добре ядосани и да се действа, отколкото да се правиш на балансьор, а другите хем да муфтят, хем да ти пилят нервите.

Имам предвид, че който е тръгнал да емигрира, да си поеме лична отговорност и да се справя с проблемите, не да разчита на материална база от друго семейство.

# 12 347
Сирен, имаш предвид, и използваш всеки  удобен за теб случай, да натъртиш, че жената е принципно ужасно натоварена с негативи. Мисля, забелязва се, че тази тук сама си ги намира един подир един. Негативите Simple Smile

# 12 348
Ами в случая е точно така. Сега, за някои хора домът им е хан, но за доста други такова нашествие у дома е едно от най-неприятните неща в живота. За пишман гастарбайтера обаче това е много приятна базичка за старт, на която се е задържал доста дълго време.

Не знам, на мен това комунално живеене и изтегляне на роднини ми стои малко като на индийците.

И да, ако някой се е засили да емигрира, може и през общите квартири да мине, що не? Това, че братът има база, не значи, че е на разположение безсрочно.

Но това съм си аз, доста жени  биха посрещали доста гости или се подразбира, че домът им е отворен за преспиващи.

# 12 349
  • София
Абсолютно, смятам спокойствието и гладкия ден за по-важни от всякакви родово-кланови връзки. А сръдните винаги са от ден до пладне. По-добре ядосани и да се действа, отколкото да се правиш на балансьор, а другите хем да муфтят, хем да ти пилят нервите.

Имам предвид, че който е тръгнал да емигрира, да си поеме лична отговорност и да се справя с проблемите, не да разчита на материална база от друго семейство.
Не всеки е вълк-единак. Има хора, за които братята и сестрите са нужни и имат своето място в живота им- в съседния коридор, не в същия, в който бяга жена им/мъжа им.
Какви са тия малки сърчица, че в тях толкова няма място, много се чудя.
Ми, то си е отврат- да не можеш да обичаш други, освен децата си и да не чувстваш нужда от близост с тези, дето са ти кръв и гени.

И да, лична отговорност е да си направиш емиграцията, но идея нямаш какво е да ти помогне близък, нито какво е чувството да видиш благодарността на близкия за помощта.

# 12 350
Аз тук благодарност не виждам, виждам муфтаджийство и едно отношение "полага ми се". А обичта си е обич, сърцето си е сърце - живеенето заедно съвсем друго. Сърцето ОК, но енергия, сили, часове в деня - те са ограничени. И ако някой ти плеска и те принуждава да чистиш повече, вместо да прекараш това време по-приятно, скоричко ще те издразни яко.

Абсурт, на мен са ми помагали, само че в екстремна ситуация. Не като експеримент и да пробвам ако мине. Не бих си помислила да се тръсна на брат ми и жена му, а и тя е европейка, не българка, едва ли ще се зарадва силно.

Не, въобще не мисля да деля домакинство с брат си, да не казвам никога, но при почти никакви обстоятелства.

# 12 351
И да, лична отговорност е да си направиш емиграцията, но идея нямаш какво е да ти помогне близък, нито какво е чувството да видиш благодарността на близкия за помощта.
Да, де, ама в случая благодарност от страна на близките за помощта няма Simple Smile Има муфтене и сръдня, че е прекратено.

Да не обръщаме разговора форумът срещу Сирената!

# 12 352
Не всеки е вълк-единак. Има хора, за които братята и сестрите са нужни и имат своето място в живота им- в съседния коридор, не в същия, в който бяга жена им/мъжа им.
Какви са тия малки сърчица, че в тях толкова няма място, много се чудя.
Ми, то си е отврат- да не можеш да обичаш други, освен децата си и да не чувстваш нужда от близост с тези, дето са ти кръв и гени.

Именно за благодарността говорим и не за самата дума даже. Не е необходимо по цял ден да благодариш, достатъчно е обаче да покажеш, че си и искаш да бъдеш част от ежедневните битовизми на тези, които са ти подали ръка. Да помогнеш на близък е благородно. Предполагам, че братята са говорили предварително преди да дойде семейството и за всички е било ясно какво предстои - да живеят известно време заедно, в името на това да им се помогне. Но толкова нищо да не пипнеш, че да трябва някой да ти каже да си измиеш л****то след като си използвал тоалетната, ми идва много само като чета. Ще се спретнеш да помагаш, ще готвиш ли, ще простираш ли, ще гладиш ли, все с нещо може да си полезен. Цял ден да подпираш дивана като търтей...не познавам човек, който ще търпи.
Та по въпроса за първоначалния тласък, братовата обич и близостта има минимум условие да ги получиш. Ако не осъзнаваш, че и ти трябва нещо да дадеш, остава горчивината от муфтенето и неминуемо всеки добива нелицеприятен облик в очите на другия.

# 12 353
  • София
Налага се, за моя изненада, да обясня- поста ми не е срещу действията на анонимната.
Тя е дала отношение, толерантност, обич към тях, помощ.
Не е поставила ясни условия, което е грешката й.
Особено предвид факта, че нито той, нито тя са й брат или сестра и не може да каже, че ги познава добре.
Постът ми е директно в отговор на Сирената и мислещите като нея.
Които и помощ са получавали, но не са готови да отвърнат със същото.
Това наричам малко сърчице-обикновено се използва "темерутлък" като синоним......

# 12 354
OK, но защо да помагаш, ако хората може да си намерят пътя и сами, като малко се постегнат и си понесат сами негативите? Явно има път, не е безнадеждна ситуация, ей на, оправили са се. Е, не е толкова комфортно, ама тук за помощ ли говорим или ей така да е по-комфортничко.

# 12 355
  • София
OK, но защо да помагаш, ако хората може да си намерят пътя и сами, като малко се постегнат и си понесат сами негативите? Явно има път, не е безнадеждна ситуация, ей на, оправили са се. Е, не е толкова комфортно, ама тук за помощ ли говорим или ей така да е по-комфортничко.

Интересно, защо ли майка ти не се запита защо да ти помага, след като вече те е изучила и можеш да си намериш сама пътя, ами те прибра отново в детската стая?
И не 3 месеца, ами 3 години.
Както и да е- всеки е такъв, какъвто е и да му направят добро, и да му направят зло- си остава същия. Peace

# 12 356

Е, има разлика между това да помогнеш и да се оставиш да те яхнат и отупат като брашнян чувал.

# 12 357
  • София
Скрит текст:

Е, има разлика между това да помогнеш и да се оставиш да те яхнат и отупат като брашнян чувал.
За това две мнения няма.
Нали написах къде е грешката на авторката. Simple Smile

# 12 358
  • Mediterraneo
Абсолютно странно, но съм абсолютно съгласна с мнението на АбсурТ! От гледна точка на подпомогнатия знам какво е да получиш навременна помощ, но съм сигурна, че отсрещната страна е разбрала за моята/ нашата благодарност. И далеч не говоря за чисто битовите моменти.

# 12 359

Интересно, защо ли майка ти не се запита защо да ти помага, след като вече те е изучила и можеш да си намериш сама пътя, ами те прибра отново в детската стая?
И не 3 месеца, ами 3 години.
Както и да е- всеки е такъв, какъвто е и да му направят добро, и да му направят зло- си остава същия. Peace

Защото понякога не стига това да си изучен. А през тия три години не съм лежала с телефон, напротив - и работа, и учене, и спестяване и се изнесох при първа възможност. 

Както и да е, за мен помощта следва да е базова и ако може да се намери ресурс от друго място, да се намери възможно най-бързо, както е станало в случая. Защото примерно ако поставиш на кантара едното семейство да търпи още 3 мес. окупация на дома си - или другото да потърпи обща квартира, абе все на някого ще е гадно.

Общи условия

Активация на акаунт