?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 431
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 330
Проблеми с мъжа ми нямаше да имаме, ако се бяха изнесли в нормална самостоятелна квартира. Обаче това да отидат да живеят при други хора, само и само за да не са с нас, показва, че са много засегнати. Дано бързо да му мине на мъжа ми, че много ме ядосва с думите си.

# 12 331
На мен лично ми стана супер интересно как българи, излезли навън, още си пазят много строги семейни настройки. Обикновено човек като си излезе от зоната на комфорт, и почва да вижда как всъщност оправянето в живота си е лична отговорност. Брат-не брат, да се оправя. Та не знам откъде е дошла тая идея, че дължиш тотална помощ от-до, че и без срокове или подсещания.

Гарантирам ти, че въобще не са засегнати. Само са ядосани, че не са могли да муфтят повече.

# 12 332
  • София
Проблеми с мъжа ми нямаше да имаме, ако се бяха изнесли в нормална самостоятелна квартира. Обаче това да отидат да живеят при други хора, само и само за да не са с нас, показва, че са много засегнати. Дано бързо да му мине на мъжа ми, че много ме ядосва с думите си.
Защо се заблуждавате, че са се изнесли заради забележката? Отишли са там, защото най-вече им изнася цената и защото на никого няма да му пука дали чистят или не.
Обясни му на мъжа ти, че брат му много добре си е направил сметката- видял е, че няма как да отдели пари за нормален наем и депозит, след като жена му не работи,пък и глезотийки си позволяват, затова се е възползвал от предложението.

пп Нали мъжът ти не мисли, че супер ценния кадър е заявил ден след забележката претенцията си и шефа веднага е намерил стаята?

# 12 333
Живеят със съквартиранти, за да си делят наема и да им е по-евтино - нека наречем нещата с истинските им имена.
Никой не им пречи да си наемат самостоятелна квартира, нито пък някой им е попречил да се държат така, че да не се изострят отношенията между роднините.

# 12 334
Ама търсенето на по-добър живот в чужбина е свързано и с относително дълъг период на дискомфорт. Нищо не е "нормално" във вида, в който някой си фантазира. Ново място, нова работа, нова среда, лишения в името на създаването на някакъв уют и напасване със заобикалящата среда. Ако трябва някой да я пренесе от България в държавата, в която се намира в момента, дамата е трябвало да отчете факта, че удобствата ѝ остават тук. Тя трябва да работи в посока на новото място да се чувства нормално. Ей, не свършват наивниците, които си въобразяват, че слизат от самолета и...червен килим, а след това всичко, за което са мечтали, ама без да се напъват.

# 12 335

Стават недоразумения, когато се мълчи дълго време и изведнъж си кажеш нещата.
Аз затова не си мълча.
Имам един роднина, който е от дълбокото село и рядко се къпе. Смърди. Майка ми не е като мен, аз съм директна.
Просто му казах, че смърди ужасно и не ме интересува теорията му, че къпането разболява. Беше дошъл в София, защото е много болен. Та ако е вярна, нямаше да е болен.
Казах му да влиза в банята. Трябваше да му обяснявам как се пуска душа. Излезе, но пак смърдеше. Попитах го какво е правил. Бил си облял малко краката. Обясних, че водата трябва да се стича връз главата му. Оцъкли се и изглеждаше уплашен, но това не ме притеспни. А сапуна се мокри и трие по цялото тяло му разясних. Та пак влезе горкия. След банята му казах, че следващия път да идва къпан и с чисти дрехи, защото няма да го пусна.
В моя дом са моите правила.
А преди години в зората на интернета майка ми доведе една сектантка, без да ми пита.Имаше и мошеническо излъчване. Скрих си парите веднага.
 Някъде се запознала с нея, 2-3 пъти са си говорили по религиозни тематики. Май мормонка беше. Страшно нахална и досадна. И решила, че майка ми е мека мара. И е познала, но пък се запозна и с дъщеря и, която рядко си мълчи и не е мека мара, а откровенна и понякога стигаща до грубост, ако отсреща се правят на ударени.
 Уж работа си търсеше, уж квартира. Не виждах да звъни.Мормонката беше решила да седи при нас, да я храним. Нито работа търсеше, нито квартира. На 3-ия ден изнагля като ни каза, че дъщеря и ще идва от провинцията, че нямала и тя там работа и ще остане. Ама чакай малко викам, как така ти реши, че тук ще живеете двете. А била казала на майка ми за 3 дни, че ще остане.
На 5-ия ден и купих вестник, извадих от нета телефони, връчих и домашния апарат и казах - "Почвай да звъниш"
А на майка ми казах да не се повтаря повече така да ми докарва някакви непознати от улицата без да ме пита.
Изнагляваше и като се опитваше да ме привлече към сектата си и да ходя с нея. Срязах я както аз си знам. А религиозната книга дето ми я подари и казах, че не ми трябва, да си я взима, защото ще я хвърля.
Още на първия ден имаше наглостта да ми каже да спра музиката, която слушах /рок предимно/ и да съм и пуснала чалга или сръбско. С две изречения я поставих на място.
8-9 дни седя. Не ме изтърпя  Laughing
Бързо намери и работа и квартира като видя, че не сме балъци. Поне аз.
Горката беше планирала да живее дълго при нас, ама не е познала.
А майка си научи урока и си получи конското.
Голям род сме и роднини ни идват на гости. И не само за една или две вечери, но са и живеели при нас. Но са се държали добре, поемали са разноските по храненето си. Помагали са в битовизмите.
Границите си ги поставяме ние.

# 12 336
Затова ти предлагам да го проиграеш още веднъж.

# 12 337
Оправия из чужбина има. И разправия има, де. Ама не е за това темата. Гледната точка на авторката не ми се изясни добре, но пък мъжа и го разбирам. И на мен ще ми е кофти сестра ми да се набута в обща квартира и да се разправя с кой знае какви простотии и съквартиранти, щото не мога да я търпя у нас... Тъжно.

# 12 338
Ами все някой трябва да обере негативите. И - по патриархалния модел - обира ги жената. А що да не ги обере тоя, дето е поел лична отговорност да емигрира?

# 12 339
Ксква лична отговорност, Сирено? Ще ме умориш с бисерите си. А нейната отговорност е никаква, щото го следва като кудук?
Що за паразитно мислене?

# 12 340
Сигурно му е кофти за брат му, а за жена ми не му ли е било, че живее в напрежелие и ядове заради жената на брата?
Три месеца са чудесна помощ и трябва да са им благодарни за нея. Жалко за тях, че правят фасони.

# 12 341
Скрит текст:
Гостите си тръгнаха, обаче драмата не свършва. Сега пък мъжът ми ме обвинява, че съм ги обидила, засегнала, те се почувствали нежелани и за това се махнали така бързо, сякаш са изгонени. Те и без това щели да се изнасят, защо не съм изтърпяла още малко, не трябвало да се разделяме по този начин. И накрая най любимото ми " сега какво ще кажат хората"?
 А това с квартирата не е било така, както разбрах, нали етървата ми е сърдита и ми говори с по две думи на зор и само ми каза, че шефът им наел квартира и се изнасят. Когато си поговориха братята, разбрахме, че нищо не е платил шефа, а им намерил една стая в къща с други хора, негови познати. Депозит няма, а наема ще се плати следващия месец от заплатата. Събраха си багажа и заминаха вчера. С триста зора ми каза едно чао. Нямам думи просто. Заради една забележка за чистене, бе хора?!
Не драматизирай! Всъщност са тръгнали по отъпкания път на редовия безпаричен гурбетчия в чужбина - стая в квартира с още няколко сънаематели, делене на наема и сметките и много работа за измъкване към по-добри битови условия. При повече отговорност и съвест от тяхна страна, имайки ви вас, можеха и да го прескочат този етап, все пак 3 месеца са живели у щедри роднини, в добри условия и без да харчат за наем, сметки и храна. Редно е да ви благодарят, не да се цупят! И на сърдития му го кажи това Simple Smile Повече от 3 месеца отглеждане не е нормално, пък било и на братче и семейство. Каквото сте могли, направили сте, помогнали сте! Че сега са се завъртяли към кота 0 си е тяхна вина и техен проблем. А и какво толкова всъщност! Те и при вас са разполагали с една стая, не с 2-3! Е, не са плащали нищо, сега ще трябва да се бръкнат, но пък който каквото си направи Simple Smile
Интересно ми е, мъжът ти как си е представял нещата? Отглеждате ги докога? Година, две?

... Гледната точка на авторката не ми се изясни добре, но пък мъжа и го разбирам. И на мен ще ми е кофти сестра ми да се набута в обща квартира и да се разправя с кой знае какви простотии и съквартиранти, щото не мога да я търпя у нас... Тъжно.
Преди няколко страници една сестра разказа как е постъпила в аналогичен случай. И нейната сестра им е предоставила покрив и пари за първите няколко месеца, но за сметка на това "гостенката" е поела цялото домакинство - чистене, готвене, пазаруване, наглеждане на всички деца... При това сестри!

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 17:45 от птица

# 12 342
Много си млада още - ще се научиш, че ти не си отговорна нито за сърденето на съпруга ти, нито за състоянието на роднините му. Те са големи хора и трябва да знаят как да се справят с емоциите си. А ако съпруга ти пак подхване темата, му кажи, че отказваш да си отговорна за това, че етърва ти е мърла, а брат му няма финансова култура.

# 12 343
  • Canada
Ксква лична отговорност, Сирено? Ще ме умориш с бисерите си. А нейната отговорност е никаква, щото го следва като кудук?
Що за паразитно мислене?

Аз разбрах, че Сирената има предвид Анонимната като обираща негативите. Сирено, поправи ме ако греша!

# 12 344
  • France
И аз си мисля, че Анонимна е младичка. Към 25 години. След още 5 години ще се научи, че първо не е отговорна за никой друг, освен за непълнолетните си деца и второ - да вербализира желанията си. Я си сипи нещо хубаво да се почерпиш. Най после си на спокойствие у дома си.

Общи условия

Активация на акаунт