?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 436
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 315
  • София
Афродита, комай се обърка и караш пак на копи-пейст.
Не иде реч за свекърва и снаха, която е сбъркала да заживее под покрива й.
Случвало ли ти се е да поканиш някого за 3 месеца в къщата си, да си с малко дете и да поемеш издръжката?
Лесно е да се изживяваш като онеправданата поканена, ама да застанеш от другата страна-не е за всеки.

# 12 316
  • София
Афродита, комай се обърка и караш пак на копи-пейст.
Не иде реч за свекърва и снаха, която е сбъркала да заживее под покрива й.
Случвало ли ти се е да поканиш някого за 3 месеца в къщата си, да си с малко дете и да поемеш издръжката?
Лесно е да се изживяваш като онеправданата поканена, ама да застанеш от другата страна-не е за всеки.
Не се изживявам като нищо. Изкавам моята гледна точка и тя е, че авторката си фантазира яко както за това, че не са си спестили пари, така и за това, че се изнесли на другия ден заради забележката й за чистене. Ама не й пасва на историята как й изяждали на детето храната - което се оказа веднъж изядени плодове, а не основната храна, ама карай, драма да има. Не й пасва и как лежали на нейните ръце и тя чистела и ги издържали, пък те нищо не правели и само харчели, а се оказа, че са си работили по отделянето, което е съвпаднало с нейното мърморене за чистене.

# 12 317
  • Варна
Какво значение има!? Изнасят се, това е важното.

# 12 318
Афродита, има хора, които са импулсивни, мили, съчувстващи и неумеещи да поставят граници от самото начало. Авторката ми пприлича точно на такъв типаж. Импулсивното ѝ желание да помогне, съчетано с неумението да постави ясни условия от самото начало, ѝ е изиграло лоша шега и "гостите" са се качили на главата ѝ. Нормално е да ѝ писне.

# 12 319
В нейната къща (или поне тази, за която плаща наем) може да си злобее, да си чисти, да си определя гостите и каквото реши. Навлеците са длъжни да се съобразяват. Толкоз.

# 12 320
  • Варна
Най - фрапантното от цялата история  , че домакинята и мъжа и били шокирани от изнасянето .Grinning Гръмнете шампанско , логично е да се изнесат . Кой какво казал и дали е факт са клюкарски предположения. Да не очаквахте да ви гостуват с години? Още в началото се определят правилата в дома.

# 12 321
Шокирани, беше употребено в смисъл, че неочаквано проблема се е разрешил.

# 12 322
  • Mediterraneo
Обожавам, когато казуси се разрешават след двудневно писане във форума! Форумът е сила, бе!

# 12 323
Със сума за три наема точно нищо не можеш да направиш.
Ако бяха спестили три наема, на четвъртия месец си плащат депозита за квартирата (обичайно 3 наема), първоначално и на земята да спят и солети да ядат, можеха да започнат отнякъде. Не говоря наизуст, говоря за девет години под наем в две държави. С нови обувки и ненужни покупки, наистина нищо не можеш да направиш. В случая обаче, като чета "от нийде надежда взорът не види", както е казал поетът.

Сега виждам, че роднините са се изнесли на квартира. Шефът и да е платил, тези пари трябва да се върнат, та спестяването като задължителна опция си стои.
Вече всяка коза за свой крак. Да се оправят и дано не се налага да търсят обратно подслон при Анонимната.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 18:58 от Herz

# 12 324
Зависи в коя държава и в кой град, ние си намерихме чудна квартира в същия ден, в който пристигнахме и с наем, равен на една трета от тукашната минимална заплата и само един депозит напред, дори наема в края на месеца го превеждахме. За държава съседка става въпрос.

Иначе има хора, които не с дни и месеци, а с години се правят на утрепани и да се влачат на нечий гръб, при това с не малко претенции. Когато все пак решиш да скръцнеш със зъби се врътват обидени и се държат с теб, сякаш досега са ти правели услуга да ти тровят живота.

# 12 325
Гостите си тръгнаха, обаче драмата не свършва. Сега пък мъжът ми ме обвинява, че съм ги обидила, засегнала, те се почувствали нежелани и за това се махнали така бързо, сякаш са изгонени. Те и без това щели да се изнасят, защо не съм изтърпяла още малко, не трябвало да се разделяме по този начин. И накрая най любимото ми " сега какво ще кажат хората"?
 А това с квартирата не е било така, както разбрах, нали етървата ми е сърдита и ми говори с по две думи на зор и само ми каза, че шефът им наел квартира и се изнасят. Когато си поговориха братята, разбрахме, че нищо не е платил шефа, а им намерил една стая в къща с други хора, негови познати. Депозит няма, а наема ще се плати следващия месец от заплатата. Събраха си багажа и заминаха вчера. С триста зора ми каза едно чао. Нямам думи просто. Заради една забележка за чистене, бе хора?!

# 12 326
Човек, нещо не ти вярвам. Така да се изразя.

# 12 327
Аз не разбирам какво толкова е станало. Идеално са се развили нещата. За какво изобщо е драмата?

# 12 328
Не виждам никаква драма. Сега поне ще трябва да се грижат за наема - първо него плащат, после всички режийни, храна, спестявания, и накрая ако остане нещо - роклЕ или обувки. Семките ще почакат, защото в новата квартира няма кой да чисти и да готви. В такава ситуация бих била щастлива и благодарна да са ми сърдити. На мъжа казвам: "Не ме интересува какво ще кажат хората, аз съм си вкъщи и искам спокойствие. Достатъчно търпях. Нямам намерение да слугувам и ден повече, та дори да става въпрос за брат ти и снаха ти" и приключвам темата.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 16:12 от Herz

# 12 329
  • Варна
Супер, да се оправят. На мъжа ти ще му мине.

Общи условия

Активация на акаунт