?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 454
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 360
А сега е гадно на всички. Simple Smile

Съжалявам, всъщност я разбирам жената, не е добре в дома си да се дразниш, но кофти се е получило. Ще трябва някак да оправят нещата. Не като ги приберат обратно, но все пак...

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 09:09 от Iris04

# 12 361
Освен това тук не е точно помощ, защото братът не бяга от война или нещо такова. Казал е - абе брат ми нещо се е уредил в чужбина, я да отида там и аз да се уредя.

# 12 362
Нормално е близки роднини да си помагат. Не е нормално да се минават границите на приличието.
Евреите примерно са изключително задружни.

# 12 363
Малко са ги подвели обаче - ела за колкото време искаш, може ли да дойда и аз - ама разбира се, заповядай, нищо не ви искаме докато се оправите, а през цялото това време се нервираш, без да казваш, че проблема е в хигиената - нещо, което се оправя с две приказки и график...
Някак... хем им предоставяш стая, хем защо се завират в нея.

Мисля, че двамата братя трябва да си запазят отношенията, а пък и живота се обръща, никой не знае кога ще има нужда от подкрепа.

# 12 364
Малко са ги подвели обаче - ела за колкото време искаш,

Това е много популярен нашенски подход в чужбина. Направо патент може да получим.

# 12 365
Да нормално е близки роднини да си помагат, но е важен и баланса между помощ и използвачество.
Тази помощ когато натежи вече се превръща в бреме и когато няма взаимност и разбиране.
Тънка е границата между да помагаш на някой в семейството и да го оставиш да се научи да се оправя сам защото вече е пораснал и не  е като при мама да се прибираш на пълен хладилник, да ти се чисти и да ти се готви.

Никакво подвеждане не виждам, седели са три месеца, отглеждали са ги, брата си намерил работа, нормално е да почнат да се оглеждат да си оправят живота, а не да седят на гости. Пораснали са вече. Пък на снахичката като не и харесва бекярската квартира, току виж се прибрала, че да мирне и свекървата, на която и е трудно да и отглежда детето.

Братята ще си запазят отношенията споко, временни сътресения са това.

П.с. Останах с впечатление, че е поканен братът, а жена му дошла, защото не можели да са разделени.

# 12 366
Ами добре, но ти видя ли някъде да са казали - братко, елате за три месеца, толкова можем да ви приемем, за това време ще си стъпите на краката, а къщната работа и разходите за плодовете ще ги делим. Защото аз видях - елате за колкото искате и ние поемаме храната и режийните, от вас нищо не щем. И жената също е питала по телефона - може ли да дойда и е поканена за неопределено време, не е дошла самоволно, ясно прочетох.
 Ако няма  предварителна договорка за колко време, а е така - докато е нужно, редно е да се каже на следващ етап - като си намери работа мъжът, например. И тая етърва като търка по цял ден дивана, време ли не остава да се проговорят пет приказки с нея - Марче, какви са ти намеренията, тука не може така, трябва това, това и това, работа търсИ, език учИ, ако искаш да се оправите. Нали уж за близки хора става дума. То от много деликатност - само да и гледаме сеира на хигиената и табиетите, сега са почти скарани до живот.
Не знам, аз не ги разбирам така нещата, може да не съм права, но за мен трябва да продължат да си общуват, а не да остават скарани и недоволни, защото това спокойствие на авторката в дома и сега  е за сметка на мъжа и.

# 12 367
Никой не може да предвиди как ще се развият отношенията нататък.
Етървата не и е дете, че да  и обяснява кое как се прави, говорим за възрастни хора на сходна възраст.
Свеки и тя все повече ще вие, за възрастен човек не е лесно да се поеме денонощно грижата за малко дете.
Има някакви наблюдения върху такива снахи - принцеси в бг, на които им се гледат децата и не работят,всичко с течение на времето достигнаха до снахата натирена, детето при тати и неговото семейство. Ако въпросната не беше повлекана, щях да заложа на хипотеза - зарязва брата и си хваща някой по-перспективен според нея.

# 12 368
Чудя се защо уж в най-задружните и близки семейства се въдят най-големите драми и сръдни...и се чудя тия толкова близки братя как толкова лесно на живот ще се изпокарат, за напълно стандартна ситуация.

# 12 369
Е то трябва да си пълен типигьос, за да не се усетиш, че трябва възможно най-бързо да престанеш да тежиш на гърба на тоя, дето ти прави услуга. Пък бил той и роден брат. Все пак има елементарно възпитание и уважение. Дори и да ти кажат "стой за неопределено време", трябва да си ептен перде, за да го разбираш като "стой да ми цапаш и да те издържам за вечни времена".

Нищо им няма на братята, ще се сдобрят. Кръвта вода не става. Ако връзката им се разруши от такава дреболия, значи не я е имало.
Не е добре ситуацията,  в която някой се чувства използван и все от него да мине. Това задължително избива.

# 12 370
Ми то сигурно някои хора точно това разбират под "братска връзка" - всичко е позволено, само и само да не се скарат. Но то някой ако плаши със скарване при такава ситуация, не му е чиста работата, това си е шантаж. Слугувай ми, или жена ти да слугува, че да не се "смразим".

В сми аз не мога да си представя примерно моят мъж да реши да "помага" на брат си и това някак да стане мое задължение и мен да натовари. И да се чувствам отговорна, ако кажа "стига" или не си трая.

# 12 371
Дано да е дреболия, а да не е от тия случаи, дето и след 30 години се помни как Х през 2019 година ни изгони от тях, и вече никой не помни как точно е станало Simple Smile

# 12 372
Това зависи от процента балканщина в съзнанието на участниците. Дано се поокършат в Европата...

# 12 373
  • София
Проблеми с мъжа ми нямаше да имаме, ако се бяха изнесли в нормална самостоятелна квартира. Обаче това да отидат да живеят при други хора, само и само за да не са с нас, показва, че са много засегнати. Дано бързо да му мине на мъжа ми, че много ме ядосва с думите си.
Проблеми с мъжа ти нямаше да имате, ако ти се беше държала като нормален човек, от преди да дойдат, та и по време на престоя им. Вече са го казали и преди мен: тези хора и двамата са поканени да дойдат за неопределен прериод с поемане на разходите им. Такава е била уговорката ви. Но ти еднолично, без дори да поговориш с някого, вкл. и с гостите, решаваш в един момент, че не ти изнася ситуацията и вместо един спокоен разговор провеждаш не знам какво, но е било достатъчно обидно и жегващо, че да се разсърдят. А изнасянето им, според мен е само съвпадение с твоята забележка /колкото и да не ти пасва на драмата/. За 3м. ти не можа да си отвориш устата и да кажеш на тия хора "ей, дайте да направим един график за почистване, аз съм с малко дете, не мога да поема всичко" или "дайде да си делим сметките за храна и режийни". Явно и креитериите ви за чисто са различни. Не си била измила тавата, ами тя може да е предвидила по-късно да я измие, ама ти да си от тези, които не търпят пълна мивка и ето - етървата е мърла, аз й мия тавите. Държанието ти е изклчително подло към тези хора, и некоректно спрямо мъжът ти, т.к. те са негови гости, а не твои и прав да се сърди, че вместо да се разрешат по цивилизован начин нещата ти скарваш хората.

# 12 374
Проблеми нямаше да има, ако етървата - "добре дошла, ама да не забравя, че не си е в къщи." И както е заварила мивката, така да я остави.
 То аз съм на квартира и си плщам ползването на кухня, но досега не съм си позволила да си оставя неизмитата тава в мивката. Да не говорим за тоалетната.
 А и девера - ако уважаваше брат си, от първата заплата щеше да извади пари и да даде поне за ток, ако не за друго.
  Те също имат усти да говорят, да питат - как да помогнат, да не са в тежест.
  Но авторката е млада - ще си научи урока: при следващо гости - до 3 дни. После вече са съквартиранти със задължения.

Общи условия

Активация на акаунт