?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 433
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 285
На мен пък друго ми направи впечатление - готвела вечер за мъжа си, вечеряли си двамата и си отивали в стаята!? Значи, поначало лошо сте поставили нещата! Те гости ли са ви, едно семейство ли сте, на което вие от добрина помагате, или са на общежитие или безплатен пансион. В моите разбирания, щом сте семейство и по някаква причина живеят у вас, то вечеря се готви за всички, сядат на масата всички, после се разчиства от всички!
Аз заради такова скатаване в "тяхната стая" много бързо захлопнах вратата пред мои роднини и повече не ги допуснах до дома си. Да ходят на гости другаде!
Лейди Рамкин, Куко, прави сте, че в отношения между хората всичко е доста субективно. Може Анонимната да сгъстява краските, може идеите им за чистота да са различни, може гостенката да си мисли, че претенциите на домакинята се неоснователни, но домакинята си е на свой терен и в правото си да има изисквания и очаквания към "гостите", а те са длъжни да се съобразят с "идеите" на приютилите ги. Освен това, три месеца са достатъчно време дори и за чужбина да се поогледаш, ориентираш, посъбереш пари и предприемеш някакви стъпки за упеждане на живота си там.
Това пък с неработенето и нищоправенето на жената е просто безобразие. Поне на някакъв езиков курс да се беше записала, някаква видимост за старание да беше показала...
Така че Анонимната е в пълното си право да слага картите на масата, да си казва условията и сроковете и брато да се изнася. И в никакъв случай да не се съгласяват да приберат и детето им!
Явно без скарване, колкото и да не й се иска, няма да мине. Дано само мъжът й е на нейна страна.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 17:52 от птица

# 12 286
Езиковите курсове са безплатни само за определена категория хора, към която новодошли и неработили, съответно станали безработни граждани на ЕС не принадлежат. А като не са безплатни или по-скоро платени от държавата са много скъпи.

# 12 287
Не знаех за тази разлика, но колко пък да са скъпи! Поне за едно ниво няма ли да стигнат парите за няколко чифта обувки, парцалки и др. глезотии?

# 12 288
  • София
Не знаех за тази разлика, но колко пък да са скъпи! Поне за едно ниво няма ли да стигнат парите за няколко чифта обувки, парцалки и др. глезотии?
Няколко чифта - 3бр. както разбрахме маратонки, ако са промо са по 15-30 евро. Не са баш като за курс.

# 12 289
  • Euskal Herria
За курсовете - зависи в коя държава са. Има и безплатни.

# 12 290

Не. А едно ниво е абсолютно нищо.

Яна, всичко сочи, че говорим за Германия.

# 12 291
Преди пет години започнах да уча немски от А2 във Volkshochschule. Струваше ми 120 евро на мсец с голяма отстъпка, която получаваш след заявление към една служба. Това беше в разгара за бежанската криза и се чакаше часове само за да влезеш в заветната стаичка и да ти обърнат внимание.
Там бях шест месеца. После лекторат в университет и с времето нещата се уреждат. Заедно с работа беше уморително и мързелът не беше опция.

# 12 292
Не вярвам авторката да прави сметка и се ядосва на някакви 15 - 30 евро на месец Simple Smile С тях и без тях, наемането на квартира не се ускорява особено. Те ако отделят по 50 евро месечно да събират за депозит и наем, ще има да ги чака едно 10на години да се изнесат Joy Мисля, че братчето и етървата профукват много по големи суми за глупости.
Момичето каза, че не са в Германия.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 18:28 от птица

# 12 293
Ситуацията е ясна, въпроса е как да бъдат подбутнати да се активизират да се изнесат.
А искаш ли да научиш език има много варианти, вече не са само курсове, може и онлайн, безплатни приложения, групи  и прочие.

# 12 294
Със сигурност няма да се активизират сами. Щом цената на живота е толкова скъпа, нямат причина. Всеки месец им е спестен наем и храна.

# 12 295
Е, стига де, аз ако си правех толкова дребни сметки за 30-50 евро, изобщо нямаше да ги приема тук на пълна издръжка, нали знаех, че идват без стотинка и ще ги издържаме докато се оправят.
 Не съм по дребните сметки, те просто прекаляват. Нито пък съм голяма чистофайница, която обикаля цял ден с парцала, напротив не обичам да отделям много време за чистене, просто като тази жена аз сефте виждам такова чудо. Та нея я мързи дори себе си да поддържа, по цял ден седи с пижамите и рошава коса, а от чоплене на семки е станала 90 кила. Още толкова неща  има за казване обаче спирам, защото няма да ми повярвате. И с право, то не е за вярване.

Чек, за втори път казвам, че не съм в Германия. Съседки сме Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12 296
  • Mediterraneo
Разбира се, че ако имаш желание, има и начин. За курсовете говоря. Започваш с най- елементарните самоучители онлайн, пускаш си телевизията да ти е за фон цял ден, трупаш речник и пр. За 3 месеца базовите умения по езика се изграждат, ако работиш сериозно, пък било то и сам.

# 12 297
  • here and now
Аз пак ще предложа да спестявате заедно с тях и да им помогнете да се изнесат възможно най-бързо.
Ще ви излелзе по-евтино отколкото да ги издържате още година, две или пет докато спестят сами.
Ако ви ги върнат ОК, ако не то си си платила за рахата и очичките няма да ѝ видиш на госпожата.

# 12 298
Божеее, аз съм в шок, хора. Преди малко гостенката ми съобщи, че се изнасят на квартира още утре. Шефът на девера им намерил квартира, че даже и платил и депозит и всичко и утре се изнасяли. Тя от два дена не ми говореше почти и сега ми съобщи това, направо не мога да повярвам. От една забележка и вижте какво стана. Мъжа ми още не се е прибрал и като научи и той ще се шокира. Първата му реакция ще е " ти какво им каза толкова на хората, изгони ли ги, че за два дена си намериха квартира??"

# 12 299
И айде още двайсет страници - виновна съм, как да ги върна?

Общи условия

Активация на акаунт