?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 454
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 270
  • Варна
Да бе, ясно, че онази е готованка, но братът поне от кумова срама не се ли сеща?!

# 12 271
Бе 3 месеца да помогнеш на някого с гостоприемство са предостатъчни, няма какво да го дъвчем толкова. Прави, здрави, големи хора, да си събират акъла и партакешите и да действат самостоятелно. Като са тръгнали на гурбет, нека е гурбет. Що за паразитизъм.
Няма да я научиш да си чисти след нея, тази си е такава, мърла, така си е свикнала. Което си е неин проблем, разбира се, но да си го прави в неин дом. В крайна сметка не си длъжна да ѝ търпиш навиците в своя дом.
Събирай смелост и директно разговор с мъжа си и с паразитиращото семейство. Че то времето си лети, а мрънкане само не помага.

# 12 272
Леле, адски е нагла тази твоя гостенка, анонимна! Я, веднага да ги гониш! Те ще си седят при вас още дълго ако не предприемете нещо с мъжа ти. Като цяло тая жена ми се струва супер зле. Добре, оставила детето, за да събере пари в чужбина - ами да работи, бе! А, тя само седи и си цъка на телефона. Има важната работа да варди мъжа си. Адски ми е грозно подобно поведение. Муньото по-важен от детето...

# 12 273
  • Варна
Тя след още някой месец и детето си ще вземе там, тогава ще започне купона на Анонимна...

# 12 274
Като я гледам не бърза да си го взима.

# 12 275
Афродита, ние пари за храна, режийни и наем от тях не сме искали, няма и да поискаме. Още като се разбрахме да идват, им казахме, че единствената помощ, която можем да окажем е покрив над главата и храна, а те да работят и да си спестяват парите за квартира. Ако имахме възможност и за наема щяхме да помагаме, но в момента нямаме. Те дойдоха тук без пукнат лев, всички знаехме, че няма да е лесно, но нали са братя, трябва да си помагат в трудни моменти. Деверът извади късмет, че си намери работа веднага, обаче финансова култура никака нямат. За три месеца си купи три чифта маратонки, а детето им все още нямало зимни обувки и бабата купила от пенсията си. Мъжът ми като научи това, направи забележка на брат си. Обаче ни приемат, ни предават, че даже и се сърдят като им кажеш нещо.

А за детето постоянно правеше намеци, колко много и липсвало, как свеки не можела да го гледа и как нямала търпение да си го вземе вече. Само една дума очакваше от мен, да се смиля и да и кажа айде взимай си и детето тука. Аз обаче и казах, че щом и е толкова мъчно да се прибира при детето си и да идват, когато мъжа и наеме квартира. Отговорът беше, че тя и без мъжа си не можела, а и не искала да остава сама със свеки, та щяла да почака още малко.
 А вариантът и детето им да идва тук е абсурт, на това вече знам, че няма да ми издържат нервите. Бабата всеки ден се оплаква, че е много палаво, че не може да го гледа. Изрязало пердетата с ножица, счупило бравите на вратите и новия телевизор. И докато бабата се оплаква, майка му се умилява и се смее - ах, моят сладък пакостник!

# 12 276
Излиза, че сте предложили помощ без обявен срок и те са я приели точно като безсрочна. Ако с мъжа ти искате нещо да се промени, ще трябва да проявите инициатива, те сами нямат причина да си причиняват дискомфорт.

# 12 277
Скрит текст:
Афродита, ние пари за храна, режийни и наем от тях не сме искали, няма и да поискаме. Още като се разбрахме да идват, им казахме, че единствената помощ, която можем да окажем е покрив над главата и храна, а те да работят и да си спестяват парите за квартира. Ако имахме възможност и за наема щяхме да помагаме, но в момента нямаме. Те дойдоха тук без пукнат лев, всички знаехме, че няма да е лесно, но нали са братя, трябва да си помагат в трудни моменти. Деверът извади късмет, че си намери работа веднага, обаче финансова култура никака нямат. За три месеца си купи три чифта маратонки, а детето им все още нямало зимни обувки и бабата купила от пенсията си. Мъжът ми като научи това, направи забележка на брат си. Обаче ни приемат, ни предават, че даже и се сърдят като им кажеш нещо.

А за детето постоянно правеше намеци, колко много и липсвало, как свеки не можела да го гледа и как нямала търпение да си го вземе вече. Само една дума очакваше от мен, да се смиля и да и кажа айде взимай си и детето тука. Аз обаче и казах, че щом и е толкова мъчно да се прибира при детето си и да идват, когато мъжа и наеме квартира. Отговорът беше, че тя и без мъжа си не можела, а и не искала да остава сама със свеки, та щяла да почака още малко.
 А вариантът и детето им да идва тук е абсурт, на това вече знам, че няма да ми издържат нервите. Бабата всеки ден се оплаква, че е много палаво, че не може да го гледа. Изрязало пердетата с ножица, счупило бравите на вратите и новия телевизор. И докато бабата се оплаква, майка му се умилява и се смее - ах, моят сладък пакостник!

На мен ми завира тенджерата само като те чета. Няма да стане като си мълчиш.

# 12 278
Точно обявен срок нямаше, да, но нали им казахме след като започнат работа и да започнат да спестяват за наем. Те обаче не го правят и харчат за глупости. След като и за това им се направи забележка, а те не вдяват, сега какво следва да направим?
 Е*ати, гледаш да помогнеш, а те ти се качват на главата!

# 12 279
Точно обявен срок нямаше, да, но нали им казахме след като започнат работа и да започнат да спестяват за наем. Те обаче не го правят и харчат за глупости. След като и за това им се направи забележка, а те не вдяват, сега какво следва да направим?

Поставяш картите на масата. И може пред двамата братя да попиташ толкова ли нямат жал към собствената си майка, а я измъчват с гледане на малко дете.

# 12 280
  • Варна
Аз искам да попитам тая нагла мързелана как не я е срам. Как не я е срам да плюе по свекървата, която гледа и издържа детето й в момента, а тя говори против нея не само на бащата на това дете, който е син на свека, а и на другия й син, който ги е приютил и ги гледа и хрантути в момента?

# 12 281
Анонимна, различна е ситуацията, много. Единственото еднакво е напрежението между две жени в една кухня. Писах не с цел да приравнявам, а някак си да ти предам нейното усещане за нещата, та да ти стане ясно, че няма шанс да се напаснете, ни с компромиси, ни без. Жената в момента си мисли: Тоя моя да вземе  да изкара повече пари, да живеем нормално, а не тая откачената да ми пили за чистене, като аз нищо не цапам. Един банан или пържола и се свиди, все едно кръв пия, а като говорехме бяха много мили, много помагащи, това не е проблем, другото не е, сега и да дишам и преча.
Такова и е мисленето на жената, намерила си е мъж да я гледа, уредила се е детето да и гледат, за работа през ум не и минава, щото, нали, мъж има, и малко дете. Мъжът и е същия паразит, и той се бие в гърдите че работи и семейство гледа, ама грам не покрива изискванията на госпожата, не може.
Какво да направиш? Слагаш вечеря за 4ма и обявяваш:
а) 500 евро на месец наем,  тока и водата влизат, предплаща се и ти правим отстъпка, щото сме роднини и помагаме.
б) закъсахме го финансово, от 1ви даваме стаята под наем, така че се изнасяйте.  Мъчно ми е, ама иначе оставаме всички на улицата.
И точка! Simple Smile
Разликата е в точно обявените срокове.

# 12 282

Всички отговори дотук са точно по този въпрос.
Вие сте им казали да спестяват, те са си казали - това са си наши пари, ние ще разполагаме с тях. Те имат къде да спят, имат храна, нямат причина да променят нищо. Ако излязат под наем, разходите им ще скочат драстично.
Ти си тази, на която това й пречи, топката е в теб.

# 12 283
Не смея да питам дали пращат пари на бабата.

Яко сте се нахендрили.
И от главите си патите.

# 12 284
  • София
Е, така при свършен факт всеки дава такъв съвет, но явно не са го очаквали. Искали са искрено да помогнат, а и докато не си живял с един човек съвместно, не знаеш какви ще ги надроби.

Аз ще съм по пасивно-агресивна - преброявам плодовете и надписвам плика "за Х. (детето)". А с мъжа си ще говоря сериозно, но спокойно. Всъщност може и с останалите 3-ма, но се подготви да не се заяждаш на дребно, а да излагаш неоспорими факти.
Единствено бих посъветвала да обмислиш дали просто идеите ви за чистота не са различни, а не че тя се скатава. Но вероятно е второто или комбинация от двете.

Общи условия

Активация на акаунт