?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 504
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 255
Етървата няма да се си дойде, нито прави планове за изнасяне, само плаши и си мисли, че някой се трогва, като види, че не е уцелила друго ще измисли.
Детето и тук, там намерила, чистят и, готвят и, не се помръдва за нищо, такъв типаж е и ще си кюта и ще измисля какво ли не да не се помръдне.
Единственото положително в цялата ситуация е, че няма разногласие с мъжа, че не е нормално това положение и трябва да се вземат мерки.
С намеци разбрала те е, но си прави пас, мишкуват и си траят, но няма и да се помръднат, освен ако не им се каже ясно, че така не може да продължава.

# 12 256
И като не стигнат за друго, то спиш на надуваем дюшек, дрехите ти стоят в кашон, който ползваш за маса, а не досаждаш на други хора, че и фасони да продаваш.

Тъй ли? Ние защото нямахме и мивка в кухнята, даже и кранчета и тръбички за нея, за друго да не говорим. В Германия например е така, при това взехме сравнително чудно жилище.

С една заплата и то не от средно хубавите, другият път ще събереш за три месеца пари за жилище, ако нямаш готови. Да не говорим, че тук наемодателите те избират, а не че ти си харесваш жилище с парите в джоба и казваш "Вземам го". И кредитна история ти искат, и фишове, и формуляри попълваш. Аз ходих на оглед с още над 70 човека конкуренция. Всички в един ден, под ред и строй. После се обаждат на един от всичките, който не бях аз, а жилището на нищо не приличаше.

На мен ми е интересно на брата и жена му, като са им казали да идват, какво са им обещали. Защото аз на никого не мога да кажа, че горните проблеми ги няма. На брат ми, ако иска, просто бих казала да идва и да стои докато се оправи, пък мъжът ми ако му беше толкова акълът, да се оплаква по форумите щом мисли, че това ще му помогне. 😂

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 22:00 от Анонимен

# 12 257
Форумите нали са за това бе Чек Smile

# 12 258
Ако е да се разтовариш, да за това са, но никой не може да ти помогне, нали знаеш? 🤭

# 12 259
Знам, знам. Хубавото на форумите е, че виждаш различни гледни точки, един вид си сверяваш часовника. След като толкова хора споделиха, че биха реагирали много по остро в тази ситуация, вече не се чувствам виновна и гузна за нищо ( да, така се чувствах, преди да споделя, сякаш аз съм направила нещо за да се развалят отношенията ни), а напротив, сега съжалявам, че съм мълчала толкова време. И отсега нататък ще си казвам открито, каквото има за казване. И с мъжа ми ще поговоря, да седне да говори с брат си, да се изяснят още колко ще продължи "гостуването" и какъв план имат.
Олекна ми. Благодаря на всички за мненията!

# 12 260
Тъй ли? Ние защото нямахме и мивка в кухнята, даже и кранчета и тръбички за нея, за друго да не говорим. В Германия например е така, при това взехме сравнително чудно жилище.

С една заплата и то не от средно хубавите, другият път ще събереш за три месеца пари за жилище, ако нямаш готови. Да не говорим, че тук наемодателите те избират, а не че ти си харесваш жилище с парите в джоба и казваш "Вземам го". И кредитна история ти искат, и фишове, и формуляри попълваш. Аз ходих на оглед с още над 70 човека конкуренция. Всички в един ден, под ред и строй. После се обаждат на един от всичките, който не бях аз, а жилището на нищо не приличаше.
Да, тъй. Представи си, че не си единствената, която си е търсила жилище в Германия и е запозната с пазара и условията.
Като не плащат режийни и наем и си поемат само джобните, колко време трябва събират за депозит и първи наем? Не се търси хубав апартамент на хубаво място с екстри, а апартамент с 1,5 стаи в какъвто и да е квартал, за да има къде да се живее. Ако при такова положение не могат да съберат за четири наема, то и с две лоши заплати не знам как хем ще плащат наем, хем сметки, хем храна, допълнителни разходи, че и дете ще гледат. Аз бих си хванала самолета обратно към България.
Аз доколкото разбирам проблемът е, че в момента нито търсят жилище, нито дамата си търси работа или курс да учи езика.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 01:09 от Welt

# 12 261
Етървата не и се работи, окей.
 Все са говорили братята да се изнесат на квартира гостите, говори с мъжа си, не с гостенката или форума.
 Колкото до чистенето... Върна ме в кошмарните ми дни със съквартиранти. Имах такава работна домакиня с малко дете. Оставяше го в проходилката с бисквити да обикаля и цял ден чистеше по него, или го връчваше на 9годишната ми дъщеря да си играят , докато прережда дневната"да е хубавко". Готвеше по 3 пъти -веднъж за детето, веднъж за мъжа, веднъж за нея си. На ден чувал боклук от 60л не стигаше. И се обърна да ми каже, че трябва да чистим наравно, а не само банята и коридорите да минавам по веднъж след работа. Същият" нормален, човешки тон" ползваше, призляваше ми. Не е същата ситуация, аз работех и наем плащах, но не е като да не съм имала сили да се съревноваваме в лъскането на кухненски шкафове. Само че който има деца да си ги гледа, което включва чистене, готвене,  пазаруване и игра с бебето.
 Нали гостенката си седи в стаята сега(то и аз последните месеци, преди да се изнесем, това правех, ядехме сандвичи с малката, да не стъпваме в кухнята), колко да ти цапа и пречи. Пържила нещо.. Само за тях си? Храна, дето ти си купувала? Айде стига!
ПП. В Германия не съм била, но в близка "чужбина", точно 4 пълни заплати ми трябваха, за да наема самостоятелно жилище. Нямаше шанс да ги събера без помощта на държавата. Но, слава богу, цивилизовано място, ако не за мен, поне за детето се погрижиха да има нормални условия за живот.

# 12 262
  • Шотландия
Знам, знам. Хубавото на форумите е, че виждаш различни гледни точки, един вид си сверяваш часовника. След като толкова хора споделиха, че биха реагирали много по остро в тази ситуация, вече не се чувствам виновна и гузна за нищо ( да, така се чувствах, преди да споделя, сякаш аз съм направила нещо за да се развалят отношенията ни), а напротив, сега съжалявам, че съм мълчала толкова време. И отсега нататък ще си казвам открито, каквото има за казване. И с мъжа ми ще поговоря, да седне да говори с брат си, да се изяснят още колко ще продължи "гостуването" и какъв план имат.
Олекна ми. Благодаря на всички за мненията!

И аз мисля, че си била прекалено търпелива, а ти се е събирало отвътре. Разбирам те, и аз съм с подобен характер... Но щом работата е опряла дотам, бих направила поне две неща.

1. Бих говорила с мъжа си първо и бих определила срок да се изнесат - месец или два най-много - колкото прецените и бих седнала на една маса и бих ги попитала за плановете им да си намерят тяхна квартира.  И след като ги чуя, ако не се ангажират те сами със срок - бих поставила този, който съм решила с мъжа ми. И не мисля, че когато си на гости, трябва първо да си подновиш гардероба и чак тогава, ако остане, да спестяваш за наем. Трябва да е ясно, че приоритет е изнасянето на квартира. Като се изнесат, да си купуват каквото намерят за необходимо и възможно - след като си платят всички техни харчлъци като храна и битови сметки.

2. Бих направила списък с домашните задължения - примерно - чистене с прахосмукачка - понеделник, сряда и петък - аз, вторник четвъртък и събота - гостенката със семките. И така за всичко останало. Ако не искаш да пишеш имена, напиши нещо от рода на "Семейство А" и "Семейство Б" - ако ще семкаджийката да чисти, ако иска - мъжът й. Бих помолила мъжа им да им каже в прав текст, че жена му гледа малко дете и не е справедливо от нея да се очаква да чисти на 5 човека, налага се да се включват и те. И да се сложи списъка на видно място.

# 12 263
Да, тъй. Представи си, че не си единствената, която си е търсила жилище в Германия и е запозната с пазара и условията.
Като не плащат режийни и наем и си поемат само джобните, колко време трябва събират за депозит и първи наем? Не се търси хубав апартамент на хубаво място с екстри, а апартамент с 1,5 стаи в какъвто и да е квартал, за да има къде да се живее.

Нали имат деца? Кой ще ги пусне в апартамент с 1,5 стая? И какво ще сложат в този апартамент? А наемите забелязвала ли си какви са напоследък? Имаше предложение да спят на матраци и да ползват кашони за гардероб и маса. Чудесна идилия, но социалните ще дойдат много бързо. Само да не ми кажеш, че няма, защото и с това си много запозната.

# 12 264
А сега като бабата гледа детето на хиляди километри от родителите, по-добре ли е за детето? То поне да имаше защо, да работи и майката и да събират, че да е добре за детето... Да лежи три месеца и да сменя на коя кълка на дивана, че после да се мрънка, че не може да се наеме квартира, че за детето да е удобно... Ами няма да им е удобно заедно с детето, ако поне за някое време не се стегнат те като родители и не преглътнат своето неудобство. Ама щом парцалките са им пръв приоритет, а и да са си двамата заедно, а не мамата с детето... ами тяхна си работа, но да не развалят и изграденото от семейството на брата. Щом те двамата с жена си са успели да наемат квартира, да си направят дом и да си гледат детето (сами!), защо брата и жена му с подкрепата на близки за няколко месеца да не могат да се справят сами? Просто е - така е по-удобно!

лейди Рамкин, ситуацията хич не е същата - и си работила, и наем си плащала и си пазарувала... и си си изхранвала семейството. Никой не ти е мъкнал торбите с покупките, че да има какво да вечеряш, нали?

Братовчед ми живя в къщи 3-4 месеца, временна работа на другия край на България... Как пък един път не се наложи да му напомня, че къщата се чисти, че се пазарува, че се готви... ("Како, утре имам почивен ден, аз ще се заема с банята!", "Виж планирания списък с покупки, ако се сещаш още нещо - допълни!" или "ще те изчакам да кача покупките и после ще излизам..." ). Въпрос на възпитание на контрол на мързела!

# 12 265

Нали имат деца? Кой ще ги пусне в апартамент с 1,5 стая? И какво ще сложат в този апартамент? А наемите забелязвала ли си какви са напоследък? Имаше предложение да спят на матраци и да ползват кашони за гардероб и маса. Чудесна идилия, но социалните ще дойдат много бързо. Само да не ми кажеш, че няма, защото и с това си много запозната.

Не знам защо ми държиш тон все едно аз съм дошла да легна на твоя диван и не си мръдвам пръста, че и споря с теб.
Аз разказвам за моите преживявания - търсене, лутане, намиране. Намерила съм, понеже съм търсила и съм се лутала.
Казвам, че детето им в момента не е с тях, така че и нито матраците, нито кашоните са проблем. Никой никъде няма да им почука и докато спят в стая за гости, няма изгледи да си вземат детето при тях. Те в момента имат възможност да работят и си заслужава да се поблъскат вместо единият да чопли семки. Колко време е допустимо да живееш на гърба на някого, за да може някога да си устроиш твоя живот? С една заплата под средната никога няма да могат да си намерят подходящо жилище, да го обзаведат и да се грижат за дете, така че не виждам какво има да чакат и да се чудят. Спешно търсене на работа и търсене на жилище според мен. Ти кажи как си го представяш в сегашната конфигурация?

# 12 266
Welt, прочети си предния пост преди да се оплакваш от тон.

# 12 267
Не се оплаквам. Ти ми цитира първият коментар, който не беше насочен към теб и започна с "Тъй ли?" и обяснения за кранчета и условия все едно си единствената във форума, която е живяла или живее в Германия.

# 12 268
Някои хора явно се припознават в гостенката, може нормално е, но Лейди така както описваш ситуацията в която си била, изобщо няма нищо общо. Ти си работила и си се включвала в чистенето на това, което ползваш. Нашата гостенка от три месеца не работи, даже и не търси, цял ден диван, семки, интернет. Събужда се към 12 на обяд, ползва банята, ползва кухнята, први си кафе и закуска, след това взима семките и телефона и на дивана цял ден. Помръдва се чак за вечеря, когато ще се прибира мъжът и. Прави нещо набързо пържено, печено месо и салата ( да, от неща, които купуваме ние), сядат вечерят двамата и после се оттеглят в стаята си. Мие си само чиниите, обаче тавата и мазната печка остават за мен. Нито банята се чисти, нито тоалетната. Това как може да ви се струва нормално?
 Хора, не очаквам да ми помага на мен с нещо или да ми гледа детето, докато аз чистя, абсолютно не. Просто да чисти СЛЕД СЕБЕ СИ! Аз си имам достатъчно задължения, с които се справям отлично без ничия помощ, но няма да дондуркам още две големи бебета.

Чек, не сме в Германия, така че условията не са едни и същи. Както писах, ние за три месеца си наехме квартира. И не се търси луксозна вила, че да чакат 70 души на опашка, както го описа.
 Търси се нормален двустаен апартамент, а такиви тука има бол. Само даваш парите и влизаш.

# 12 269
  • София
Анонимна, а тоя работещия брат не дава ли нищо за храна и сметки?

Общи условия

Активация на акаунт