?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 438
  • 12 732
  •   2
Отговори
# 12 300
Да, бе, ще ги връщам. Да не съм луда? Дано само да не се върнат след два месеца, като не успеят да си платят квартирата.

# 12 301
  • София
Добре е станало с квартирата. Да си люпи семки там като има кой да я издържа.
И като сте отделно няма да си доразвалите отношенията. Всеки да си знае къщата, като се видите да се веселите.

# 12 302
Тя каква ли не я нарече, ти за доразваляне на отношения говориш Simple Smile

# 12 303

Чек, за втори път казвам, че не съм в Германия. Съседки сме Stuck Out Tongue Winking Eye

Сори, не съм прочела, но в такъв случай не сме съседки 😅

# 12 304
Радвай се,  историята можеше да се превърне в сериал от лошите, а приключи бързо.

# 12 305
Нещо не ми се вярва на цялата тази история. Какъв специалист е девер ти, та три месеца работи и шефът му има доверие и му плаща депозит за наема?! Толкова ценен, толкова незаменим?
  Дали семейството не е спестило някой лев, ма си е трайкало, та да използва авантата по-дълго?!

# 12 306
Нещо не ми се вярва на цялата тази история. Какъв специалист е девер ти, та три месеца работи и шефът му има доверие и му плаща депозит за наема?! Толкова ценен, толкова незаменим?
  Дали семейството не е спестило някой лев, ма си е трайкало, та да използва авантата по-дълго?!

Не се учудвам. Някои хора са си късметлии и без усилия им се нареждат нещата.

# 12 307
  • France
Не е необходимо да е някакъв супердупер нещоси, за да шефа му да направи тези постъпки. Във Франция например има невероятен глад за някои профисии. В строителството, в обслужването.... един добър зидар, или още по добре - водопроводчик, си е ценен кадър. Даже не се и учудвам.
Добре, че е станало така. Да живееш с някого, не е лесно. Познавам не едни приятели, които след като са били съквартиранти, не се дишат. Може и мадамата да я е хванала някаква депресия. Не на всички им понася смяната на климата. Починете си малко едни от други и се виждайте само за удоволствие.

# 12 308
Тя каква ли не я нарече, ти за доразваляне на отношения говориш Simple Smile

Етървата, докато люпи семки, виси тук, във форума, много ясно.
Прочела, разпознала се, обидила се, сръчкала мъжа си да се задейства.
Форумът е голяма сила, хора!Ако не знаете, да ви го кажа. Laughing

# 12 309
  • София
Божеее, аз съм в шок, хора. Преди малко гостенката ми съобщи, че се изнасят на квартира още утре. Шефът на девера им намерил квартира, че даже и платил и депозит и всичко и утре се изнасяли. Тя от два дена не ми говореше почти и сега ми съобщи това, направо не мога да повярвам. От една забележка и вижте какво стана. Мъжа ми още не се е прибрал и като научи и той ще се шокира. Първата му реакция ще е " ти какво им каза толкова на хората, изгони ли ги, че за два дена си намериха квартира??"
Не успя да си донарисуваш историята! От самолет се вижда, че хората са си спестявали, въпреки похарчените 2-3-500 евро за маратонки и дрешки общо до сега. А ако съсвсем не са плащали и за храна и сметки /както ти твърдиш/ е съсвем реално с 1 заплата за 3м. да си спестят за квартира. Явно и са спестявали и са търсили до момента. Нищо чудно цъкането й по цял ден на телефона да е било свързано с търсене на квартира, работа за нея и ДГ за детето. Само забравяш, че квартира не се намира и наема за 1 ден, а такива шефове дето предплащат квартири на нискоквалифициран персонал от източна Европа, когото почти не познават ня-ма. Ама не ти пасва на историята, че хората са си спестявали. Просто те е яд и завиждаш, че жената не работи и че й гледат детето. А можеше да сте в добри отношения двете семейства, ама не ти изтрая душичката да гледаш, че някой се урежда по-лесно от теб. Жалко за мъжете, че са братя, етървата като гледам не е загубила нищо от това, че няма да сте приятелки.

# 12 310
  • София
Афродита, я пий едно кафенце, хапни една съботна палачинка, пък да ти просветне малко, че гледай колко щуротии изпонареди в един пост само Simple Smile Simple Smile

# 12 311
Не знам кое е щуротия, като всичко е точно така. Това с шефа, който плаща депизити на новопристигнали работници и аз не го вярвам, по-скоро са спестили някакви пари и са имали приготвени преди това други, но на нея точно не й обясняват. Нищо де, нека си мисли, че забележките й правят чудеса.

# 12 312
Напълно възможно е шефът да го е направил, човекът им каза още преди месец, че ще им помогне с квартирата, ако те не успеят да намерят, обаче това е в друг град, там където е депото и деверът пътува всеки ден до там. Те първоначално не искаха в този град, защото там нямали познати ( тук имаме доста), въпреки, че е много по добре да са близо до депото, така ще си спести два часа шофиране всеки ден. Те обаче не приеха, казаха, че ще си намерят от тук( сигурно за да си прекарат още няколко месеца безплатно).
И сега само след една забележка гостенката се разсърди и сигурно заплаши мъжа си, че ако не намери веднага квартира ще се прибира( а той без жена си не може). А той пък може би каза на шефа си, че му трябва спешно квартира и човека помогна. Не знам.
 Скришни спестявания нямат, бе хора нали сме заедно всеки ден виждам как и колко харчат. Както и да е. Просто съжалявам, че досега съм мълчала като глупачка.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 23:11 от Анонимен

# 12 313
Аха, той още на втория месец искаше да им плаща депозита, но те му отказаха. 😂

# 12 314
Фирмите, които имат много чуждестранни работници или често наемат такива, осигуряват квартири в доста държави.
А бързината на изнасяне на мен ми говори, че са знаела за тази опция във фирмата, просто са си траяли, за да не плащат наем.

Cheak, не се плащат депозити в тези случаи, а и не става въпрос за някакви супер условия, просто прилични квартири и наемите се удържат директно от заплата и не са някакви супер високи.
Та с бързината на решение на квартирния въпрос ми говори, че случая вероятно е такъв и това е обичайна практика във въпросната фирма, за да реагират веднага.

Общи условия

Активация на акаунт