Да се оплачем... 2019

• 539 257
  • 37 949
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не се прекъсват автоматично изходящите обаждания, като стигне 50 лв. сметката. След приключване на разговора, включването към нета и тн., че ако си бърз може и още да навъртиш, даже.

# 241
Хепи, честит ти рожденик!
И да не съм чула лоша дума за козирозите. И аз, и щерката сме. Ами...убави хора сме Joy
Оплаквам се, че съм втора удължена смяна заради инвентаризация...Мразя. Ще се прибера утре, пфффф Head Band

# 242
Щерката пропуска днес и утре у-ще, защото ѝ е едва 3 ден на АБ. Тръгнал бил и грип според лекаря, който я прегледа. Чудя се дали да не ѝ пусна едно изследване на Вит.Д, че от 2-3 години декември и януари боледува през седмица.

# 243
Да, пусни й. Аз се скъсах да боледувам и съм с нисък витамин д. Не че сега като го пия спрях, но все пак не действа от първия ден или месец.

# 244
Скрит текст:
Аз ще се оплача от вас.Така ме настървихте с тия вкусотии,че
реших да се пробвам да направя тирамису
Скрит текст:
.Питах на моя майка му,че тя го прави много вкусно и започнах към 23 часа да готвя тирамисуто,та да стегне хубаво вечерта.До 2 часа го бъркахме с моя и
нищо не стана,не ще да бухне сместа и това е.Поне се посмях накрая,зарязах я тая смес,та моя ще ми показва как се прави,слага захар,че трябвало още...от нов пакет захар остана 300 грама и моя не се отказва,сипва и казва"още малко захар му трябва и ще почне да бухва".
Не че нещо, ама ...на Тирамисуто няма какво да му бухва.
То  се прави от бишкоти, напоени с кафе, и крем от сурови яйца и маскарпоне.
Та, не знам какво сте "бухвали", но определено не е било тирамису.   Smiley

И по темата:имам хъс и енергия за поне 15 км разходка, а навън май се опитва да вали.....почвам да се чудя дали да не почна разместване на мебелите, да изразходя поне малко ....

# 245
По-лесно става с две малки опаковки 30% сметана и две кутии маскарпоне. Разбиват се поотделно с малко пудра захар, после лекичко се смесват. Бишкотите напоявам в студено кафе с разтворен екстракт ром направо вътре, топят се за секунда, дори част от секундата
Тирамисуто става за броени минути Simple Smile Най-дълго изстива кафето Simple Smile
Предпочитам този вариант без сурови яйца Simple Smile

# 246
  • София
Същото щях да кажа за тирамисуто, ама гледам че никой не каза нищо и викам да не се изложа нещо Joy

И за междусрочната "ваканция" щях да пиша. Пълна тъпотия! Изобщо тази година е върха на тъпите почивни дни. 31. 12 работен?!?
Сега това с междусрочната.... Нека пак е един ден, но поне да е понеделник или петък.

И за да съм по темата..... Спи ми се. Отпаднало ми е постоянно. Уж спя, не ходя на работа, но все ми е паднала батерията. Откриха ми ИР и не знам дали не са свързани нещата.

# 247
  • Варна
Този и другия месец в лаборатории Лина има акция за витамин Д и витамин В12, на половин цена май. Не знам в кои градове сте ама вижте дали имате тия лаборатории там.

# 248
По-лесно става с две малки опаковки 30% сметана и две кутии маскарпоне. Разбиват се поотделно с малко пудра захар, после лекичко се смесват. Бишкотите напоявам в студено кафе с разтворен екстракт ром направо вътре, топят се за секунда, дори част от секундата
Тирамисуто става за броени минути Simple Smile Най-дълго изстива кафето Simple Smile
Предпочитам този вариант без сурови яйца Simple Smile
Само уточнение:
това вече НЕ е тирамису, а просто десерт с маскарпоне и сметана.   Smiley
Не съм го казала аз, а кулинарните гуру.
Също както например Бьоф Строганов не е Бьоф Строганов, ако телешкото не е нарязано точно с размери 2/4 (не съм сигурна, че съм запомнила правилно размерите, но нещо подобно беше), а просто сготвено телешко с гъби и сметана.   Smiley
Или, както песто Дженовезе не е песто, ако не е с кедрови ядки, а просто зелен сос с ядки.....
И така, за всеки световно известен кулинарен шедьовър, наложил се по света с точно определена рецепта.

# 249
Кога е тази междусрочна? Че то без фейс...нали  😆...да не я опущим Joy

# 250
  • ново
Хепи, честит рожденик! Да ти е здрав и много щастлив 😘
Утре пътуваме към София за уикенда, а прогнозата за времето е лоша. Едната ни задача е свързана с обикаляне навън, а ММ прави опити за разболяване. За болния мъж знаете. От сега се настройвам за отпадане на някои планове.
Моля за координати за нотариус, работещ в почивните дни, ако ми се наложи.

# 251
  • София
Кога е тази междусрочна? Че то без фейс...нали  😆...да не я опущим Joy
Тете, лапето няма да я пропусне, сигурна съм Simple Smile

# 252
  • София
На 5.02 е мисля.Добре, че класната ни е разпечатала женицата.

# 253
Абе няма...ще я опуще......темерут-козирог. Нищо няма да каже...колкото каза за сурвачката...

# 254
Понеже 3 пъти съм лежала в инфекциозна болница, предпочитам "кулинарни десерти" с маскарпоне, а не със сурови яйца Simple Smile А иначе съм правила със сурови, по настояване на кулинарни глезльовци у дома. Разтече се и не го близнах изобщо, защото си представях как се тровя със сополивите салмонелени яйца, пробутах го на...свеки Wink
И по този начин става много бързо и без грешка Simple Smile Честно казано, не се е задържал, всички си го изяждат и аз проблем нямам Simple Smile
А да, скоро ядох тирамису в Помпи бар в Рим, имаше и вариации с ягоди, банан и шам фъстък. Хубаво беше, ама моето също не му отстъпва Wink
Благодаря на всички за пожеланията Simple Smile На всички Козирогчета в темата, които май са много- много целувки и успешна година

Общи условия

Активация на акаунт