Топла есен настана, ДЕКЕМВРИйче скоро ще прегръща мама! 💛

• 27 388
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
По-добре да е ограничен достъпа само за татковците, отколкото всякакви роднини да се мотаят по коридорите и стаите и да се притеснавам от зараза за мен и бебето. След изписването всеки сам си преценява у дома кой да му влиза. Посъветваха ме да се снабдя с маски, които без притеснение да раздавам на гостите желаещи да посетят бебето веднага след раждането

# 631
Това за маските и аз съм го мислила. На вратата една кутия маски и така. Grinning
Момичета аз 2ра сутрин съм с болезнени контракции. Вчера пак по това време и след магнезия и но шпато спряха. Сега пак. През деня няма нищо. Какъв е този феномен не знам. Grinning

# 632
И според мен е по-добре да ограничават достъпа и маските май ще се окажат решение при навалицата от желаещи да видят бебетата 😀
Марти, според мен психически и емоционално ти е дошло в повече.. особено с това местене, което ви се стовари на главата. Почивай си и само позитивни мисли ! 🥰🌷

# 633
Здравейте, момичета!
Някоя от вас да се е сблъсквал с гъбички на краката по време на бременността? Вчера забелязах, че са ми се появили на кутрето на единия крак и започнаха да ме сърбят. Иначе близо до пръста, под стъпалото ми се образува и кокоши трън, който също не  толкова успешно лекувам, ту намалява, ти пак расте. Някой какво бих могла да ги третирам, че е доста неприятно. В  същото време по ръцете и краката ми се появяват и много дребни пъпчици, като след ухапване или показване, които сърбят. Чудя се дали е някаква алергия или просто нещо ме е полазило. 🤔

# 634
Алегра, пт напрежение е, знам си аз. Но съм спокойна, че и да тръгне вече съм в що годе безипасни седмици. Kissing Heart
Севдито, за кокошия трън може да се консултирал в аптеката за тези лепенки със зеленото нещо. На угро май бяха.

# 635
Днес е празникът на българския лекар! Да им е честит! Дано събират сили и продължават да лекуват, въпреки ужасната здравна система и въпреки неблагодарните и често арогантни пациенти....., макар че никой лекар не е длъжен на никого за нищо без финансов и морален стимул!
За тези без шоколадовите бонбони (никой не е умрял за тях) и не прочелите или не разбрали Хипократовата клетва бих казала останете си със здраве, другото сте го изгубили безвъзвратно!
Само ми се струва ужасно цинично, че само след броени дни ще поверите своя живот и този на бебето ви именно на онези мародерстващи, алчни и ужасни хора в бели престилки?! И сте или ще бъдете майки, ще възпитавате деца.... с този мироглед ....
Успех на всички, здрави бебета желая, но в тази група няма как да продължа да участвам. Отвратена съм!

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 02:51 от Irmir

# 636
Ирмир, никой не казва, че няма читави лекари. Има и се прекланям пред тях, но пред онези, които помагат без да чакат нищо! Защото това работят и в това са се клели! Но няма как да отречеш, че са прекалено много тези, които очакват почерпки, паричен стимул под масата и т. н.

# 637
Irmir, напълно съм съгласна с теб. Начела съм се по форуми и ФБ групи на безумни коментари по адрес на лекари и сестри, но повечето хора са некомпетентни, а и неблагодарни. Не приемай нещата лично и не си го слагай присърце. Не можеш да промениш света. Пожелавам ти леко раждане и по-малко негативни емоции 😉
Иначе да се включа и аз по темата за избор на болница, решила съм Шейново. АГ, която ме следи изражда там, а и майка ми на времето е работила там като акушерка и съм с добра нагласа към болницата. Разбира се, чела съм и лошите отзиви, но лятото бях в отделението им за рискова бременност и обстановката беше прилична Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 10:22 от SimonaSV

# 638
Здравейте и от мен! И аз чакам декемврийче, чета и познавам всички редовни от април, но все не намирах смелост да се включа. Приятно ми е да се запознаем!

По темата за лекарите, мисля, че момичетата, които се изказват негативна имат предвид порочната практика лекарите да се превърнат в бакшиши. Лекарската професия трябва да е призвание, което не означава, че хората трябва да работят за без пари, но действителността в България ни принуждава да рабатим за по-малко отколкото искаме.

Аз лично нямам нищо против човек да си направи частна практика и да сложи каквито цени иска там. В същия ред на мисли не смятам, че трябва да очаква, че като работи в държавна болница ще получава пари под масата, защото така са правили едно време и всички са длъжни. Иначе пред бонбони и погача, по-добре пари да се дадат Grinning

Не знам. Аз не бих работила като лекар заради огромната отговорност, която се поема от тези хора. Също така на мен би ми било неудобно да предложа един вид подкуп на моя лекар. Аз бих се обидила, ако бях на негово място.

Смятам, че всеки трябва ясно да заяви какво иска и какво очаква като заплащане за труда си и ако  не го устройва, да потърси по-добро заплащане.

# 639
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile  Лана Kissing Heart

Чета ви почти редовно, в час съм с темите, които коментирате и само набързо ще изразя мнение. Платих си за предишното раждане, ще си платя и сега, просто защото искам да си осигуря спокойствие и благодаря на съдбата, че мога да си го позволя. Лекарят ми беше прекрасен и грижовен, с над 30 год опит е, очаквам сега да е същият. Просто в момент като този не бих искала да рискувам или да се боря със загубени каузи, в много отношения съм бунтар, но тук приемам, че спокойствието си има цена. Да факт е, лекарската професия се изроди, Ирмир моля да ме извиниш, но е точно така. Все по малко са хората в тази професия и все повече търговците. Естествено, че никой не трябва да работи за без пари и признание, особено когато си отдал десетина години от живота си за обучение и специализация. Но някакси има професии, в които е добре да запазиш поне малко морал и човещина. А вярвайте ми, особено тези които ще са родители за първи път, още с толкова нередни неща ще се сблъскате за съжаление.

Спирам, за да не бъда твърде негативна. И без това е последно време физически не се чувствам добре и ми трещят хормоните, затова и не пишех, сдухана съм. Опитвам се да почивам повече, но има още доста работа след ремонта на банята и основното почистване, което тази година пропуснах заради общото ми неразположение. Добре че мама беше 5 дни в нас и доста работа свърши.
Сега съм на вълна покупки и от днес официално съм в 8ми месец Simple Smile Моля, който си купи пелена от Литъл Съншайн да каже готина ли е.

Много усмивки и спокойствие за всички Heart Eyes Kissing Heart

# 640
Мене тия киселини вече ме побъркват нямам никакъв контрол . Гори ми гърлото..  стомаха ... храната буквално имам чувството че ще ми се върне . Ще пиша на АГ за хапчета това не се търпи . Пухи аз си взех спален комплект от там както и одеалце за изписването и си ги харесвам . Точно както исках изглеждат , но цената си е висока . Добре дошли на новите мами . И аз още 2 дена и почвам 31 седмици която май се води началото на 8мия

# 641
  • Германия
Irmir от една страна те разбирам, но от друга не мога да си представя, че тези които се кълнат в Хипократовата клетва я забравят толкова бързо и от хора с призвание се превръщат в обикновени търговци. Хипократовата клетва няма юридическа стойност, а морална и етична, но притиснати от системата много от хората в бяло я забравят. На мене ми е трудно да вярвам, че хората са принудени да живеят в общество, в което ако не можеш да платиш, няма да получиш адекватна помощ. Прекланям се пред лекарската професия, но не и пред търговския облик, който все повече придобива. И накрая нещо много лично, което се случи на моето семейство преди 20 години:
Моят брат кататастрофира и беше приет в болницата в много тежко състояние. Лекарите и сестрите направиха всичко необходимо за него, но накрая се разбра, че няма да оживее за дълго, тъй като тогава, а може би и сега няма палатиативни заведения, трябваше да го приберем в къщи. Преди да го изпишат майка ми реши да занесе на персонала обичайните бонбони, уиски итн., за парите които моите родители преди това дадоха няма и да говоря ("по стар български обичай"). Но никога няма да забравя професора на когото майка ми подаваше найлоновата торбичка, той погледна вътре и и каза, че с тия бонбони не може да нахрани децата си, а майка ми се разплака. Тогава аз взех торбата от ръцете му и казах, че ако децата му са се насити ли на бонбони, то на нас ще ни потрябват "за бог да прости" на погребението на брат ми...

# 642
Здравейте, добре дошли на новите мами, радвам се , че ставаме повече и повече🥰.
Пухи радвам се , че се включи да те чуем поне.
Моникриси и аз съм така с киселините , вече не знам, каквото и да ям все е зле, нетърпимо е , ще се консултирам в понеделник с АГ-то да видим какво ще ми изпише, тогава съм и на първите тонове 😍 , нямам търпение! Междудругото май ме е обзел симптома на гнезденето, защото никъде не ми се ходи, само вкъщи ми е най-спокойно и най-приятно, ама не ми се чисти още🤣🤣🤣мързи ме.
Днес отмятам още една покупка от списъка , купихме каминка за стаята ни и зимата е подсигурена , за да му е топло на бебчо.
Искам да взема мек повивалник , който да сложа на кошарката, за да му е удобно на бебчо, докато го сменям, но не знам от къде, някой може ли да помогне?

Скрит текст:
Irmir от една страна те разбирам, но от друга не мога да си представя, че тези които се кълнат в Хипократовата клетва я забравят толкова бързо и от хора с призвание се превръщат в обикновени търговци. Хипократовата клетва няма юридическа стойност, а морална и етична, но притиснати от системата много от хората в бяло я забравят. На мене ми е трудно да вярвам, че хората са принудени да живеят в общество, в което ако не можеш да платиш, няма да получиш адекватна помощ. Прекланям се пред лекарската професия, но не и пред търговския облик, който все повече придобива. И накрая нещо много лично, което се случи на моето семейство преди 20 години:
Моят брат кататастрофира и беше приет в болницата в много тежко състояние. Лекарите и сестрите направиха всичко необходимо за него, но накрая се разбра, че няма да оживее за дълго, тъй като тогава, а може би и сега няма палатиативни заведения, трябваше да го приберем в къщи. Преди да го изпишат майка ми реши да занесе на персонала обичайните бонбони, уиски итн., за парите които моите родители преди това дадоха няма и да говоря ("по стар български обичай"). Но никога няма да забравя професора на когото майка ми подаваше найлоновата торбичка, той погледна вътре и и каза, че с тия бонбони не може да нахрани децата си, а майка ми се разплака. Тогава аз взех торбата от ръцете му и казах, че ако децата му са се насити ли на бонбони, то на нас ще ни потрябват "за бог да прости" на погребението на брат ми...
Нямам думи , честно ! Разплаках се , толкова да нямат съвест някои хора , то си е до човек всичко, но и това да имаш власт над здравето на човек, ако мога да го нарека така, променя много, много лесно ставаш алчен... каквото и да ти кажа , ще е малко и безсмислено, много съжалявам за това, което е трябвало да преживеете и да чуете, а на такива прости души, бог им намира място... много ми е болно, наистина😣

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 17:12 от bubanka

# 643
Здравейте, майчета:)
Irmir, виртуални прегръдки! Разбирам те, докоснали са те нещата, но пък имаш шанса  дори с мнение да променяш възгледи. Ние хората сме жива материя, изменяме се, моделираме се с времето с новите познанства, с новите случки в живота. Дори и някоя от нас сега така да се каже да греши, винаги има шанс за промяна. Днес едно се струва на някой редно, утре ще е друго. Дано не се откажеш от групата, заедно сме по-силни и се надграждаме;)
Добре дошли и от мен на новите майчета! Чегевара, много ме впечатли постъпката ти, надявам се въпросният господин да не е могъл да спи поне няколко седмици подред и да е преосмислил съществуването и целите си.
Така....извинявам се, че досаждам с тая трета късна морфология, но за Варна не намерих къде да отида, та да попитам някой с отизиви за д-р Стоилов от Добрич? Той е доста популярен във Варна и не знам прави ли късни ФМ.

# 644
Мони и аз имам доста киселини. На мен Аг ми предписа гавискон сироп. Има ментов вкус.. все едно паста за зъби пиеш и ми е доста неприятно, но помага определено.

Общи условия

Активация на акаунт