Топла есен настана, ДЕКЕМВРИйче скоро ще прегръща мама! 💛

• 27 388
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
След изваждането на бебето, първото нещо, което погледнах е към корема ми. Не можех да повярвам че допреди 1 минута беше голям. След това ме шиха, понеже ме срязаха, но бях под упойка. След това ме изместиха на едно легло и ми сложиха върху корема торба с пясък. Стох май час с нея, като си поспах малко през това време. Върнаха ме в стаята, полежах малко, а след това ме караха сестрите да отида по малка нужда. Важно е след раждането да се отиде. След това не си спомням, но след 2-3часа от раждането вече се разхождах в стаята, а после си взех и душ. Като цяло чувствах една празнина от кръста надолу. Все едно нямам корем 😁нормално де толкова месеци с толкова килограми и изведнъж бам... Нищо. Та след упойката ме боля малко и ми беше дискомфортно от шевовете, а и в бонус ми излезе и външен хемороид.До тогава не ми се беше появявали такова нещо и беше доста болезнено. Не можех нито да легна или да седна и евентуално да се мъча да кърмя. И в тоя момент ми се доходи до голяма нужда. От всичко след родилно това беше нещо ужасно.

# 661
  • Sofia
Мами, искам да попитам вече раждалите майки, които помнят как протичат първите часове след раждането, какво де прави , какво се случва със самите нас, има ли някакви болки, интересно ми е понеже вече коментирахме за преди това и по време на раждането какво се случва, но не сме коментирали непосредствено след раждането какво се случва , как протича възстановяването и така.. питам и за секцио и за нормално раждане.. също така има ли някакви обезболяващи, които ти слагат ако раждааш нормално , ако има болки след това , за секциото знам , че ако си поискаш слагат май...абе изобщо ми е пълна индия нищо не знам и искам да се информирам , ако на другите майки не им харесват въпросите ми, или не им е интересно , може и на лично да ми пишете..😁ще се радвам да се образовам и да знам какво ме очаква 😊

При мен беше нормално с упойка. След като взеха малчо за тоалет, аз останах още малко в родилна. Никакви болки, нищо. Чувствах облекчение и голямо очакване какво ме чака Simple Smile  После ме преместиха в моята си стая. Спомням си, че имах една торба на корема - за да може матката по-бързо да възвърне формата си. Преоблякох се и се измих може би след около час-два - сама.  Сложих бикини за бфеменни, макар че до края нямах силни лохии. Кърмата слезна бързо, не помня колко точно, но даже имах по нощницата. И тъй като родих следобед, започнах да цедя. Болки имах само от епизиотомията и то само при сядане. С една дума - след раждането си бях пушка!

# 662
Вчера разбрах ,че родилките бивали изписани на втория ден след раждането.
Да ама бебетат ги изписвали на 5 ден що за безумие , така било по финансово изгодно за болницата.
Е разбира се никой няма да си остави детето и да тръгне към дома стояли там пак със бебето.
Всичко това в АГ Русе и в частната Медика.

# 663
Вчера разбрах ,че родилките бивали изписани на втория ден след раждането.
Да ама бебетат ги изписвали на 5 ден що за безумие , така било по финансово изгодно за болницата.
Е разбира се никой няма да си остави детето и да тръгне към дома стояли там пак със бебето.
Всичко това в АГ Русе и в частната Медика.

Надали. Все пак има клинична пътека, а и на отворени врати казаха 3-4дни нормално раждане и 5 секцио ако всичко е наред. Кой ще се грижи за бебето?Те гледат максимално ти да си се грижиш за него. Няма логика просто в това, което са ти казали. Нали това бебе трябва да се кърми през 2-3часа.Ще те викат да идваш постоянно ли?Някой май много те е излъгал...

# 664
Кикаир, и аз не виждам логика. То нали след нормално се стои 3 дни? Знам ли..

# 665
Здравейте момчета!
Да ви попитам ( вече ми издадоха болничния за 45 дни преди раждане) ,знае ли някоя дали мога в рамките на един ден да напусна страната? Мислим да отидем до Одрин на пазар, но не знам дали после няма да имам проблем.

# 666
Добро утро момичета! Някоя дали има такова легло люлка? И какъв матрак взехте за него?

# 667
Какво значи легло-люлка Thinking моята кошара се люшка, може да се застопори и да не се люшка. Не знам това ли имаш предвид. Матрак ата ми е дунапрен с кокос с обвивка натурал.

# 668
  • София
Не виждам какъв е проблема, ако се чувстваш окей отиваш. Това, че имаш болничен с нищо не те обвързва и не значи, че някой те следи в България ли си.
Здравейте момчета!
Да ви попитам ( вече ми издадоха болничния за 45 дни преди раждане) ,знае ли някоя дали мога в рамките на един ден да напусна страната? Мислим да отидем до Одрин на пазар, но не знам дали после няма да имам проблем.

# 669
  • София
Не виждам какъв е проблема, ако се чувстваш окей отиваш. Това, че имаш болничен с нищо не те обвързва и не значи, че някой те следи в България ли си.
Здравейте момчета!
Не е точно така Wink Води се, че болничния е документ за домашно лечение, защото не си в работоспособно състояние. Моя доктор ме беше предупредил лятото, когато го питах за пътуване до Гърция, че официално нямам право да напускам страната. Възможно е този, който е 45 дни преди термин да е със друг статут.
Друг е въпроса дали някой ще тръгне да ги следи тези неща, но си е вариант за заяждане ако някой реши.

# 670
  • София
Моя грешка тогава, простете за невежеството.
Здравейте момчета!
Не е точно така Wink Води се, че болничния е документ за домашно лечение, защото не си в работоспособно състояние. Моя доктор ме беше предупредил лятото, когато го питах за пътуване до Гърция, че официално нямам право да напускам страната. Възможно е този, който е 45 дни преди термин да е със друг статут.
Друг е въпроса дали някой ще тръгне да ги следи тези неща, но си е вариант за заяждане ако някой реши.

# 671
Здравейте момчета!
Според болничния не трябва да се напуска населеното място, но това никой не го следи, а и много малко хора го знаят. Пътувай си спокойно. Нито НОИ, нито работодателят ти ще тръгнат да правят справка от границата.

# 672
  • София
Ледена кукла, надявам се не съм прозвучала остро, не ми беше така идеята ✌️
Друг е въпроса, че според мен шансовете някой да следи и да се заяжда са малки, ама знае ли човек - хора всякакви. Аз лично бях решила да си пътуваме, даже май ходихме за един уикенд.
Мулан, да се надяваме, че никой няма точно теб да дебне.

# 673
Национален осигурителен институт = НОИ  ✌️

За болничния, Пухи, аз мисля че е с друг статут. Аз не исках да го взимам, за да работя още месец, но счетоводителката ми каза, че е задължително. Не ми се струва редно, при положение че е задължителен, да ни карат да си стоим само у дома. Ама може пък и така да е, знае ли човек. 😁
Може да питате в темата Всичко за майчинството счетоводно, там има по-запознати дами 🤗🤗

# 674
Благодаря ви, момичета! Да се надявам, че наистина някой няма да тръгне да следи точно мен! Hands V

Общи условия

Активация на акаунт