Топла есен настана, ДЕКЕМВРИйче скоро ще прегръща мама! 💛

• 27 418
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз да задам въпрос, който е малко извън темата. Вашите бебчета хълцат ли често? Моето поне по 2 пъти на ден хълца, а често дори и по повече. Не знам дали аз с нещо го предизвиквам... Чудя се дали има как да се облекчи това хълцане. Не знам дали е нормално и се шашкам понякога.
А как го усещате това хълцане? Аз май не усещам нищо подобно. Иначе в приложение, което следя пишеше, че е нормално и свързано с някакъв процес от развитието им... Ама сега защо не го откривам да го копирам Thinking

# 526
И моето хълца може би по веднъж сутрин и по веднъж привечер, не знам от какво е провокирано, но съм чела, че е нещо нормално. Усещам го като леки ритмични потупвания ниско долу /понеже главата му е там/, трае няколко минутки.

# 527
Усещам го като ритничета, но по-слабо и движенията са ритмични, отмерени, нещо като пулс, но по-силно. Продължава няколко минути и е точно там, където е главичката на бебето.
Като казвам на майка ми и свекърва ми и те питат как се усеща, а и те уж са раждали, но аз също май не бих го разпознала ако не бях прочела в приложението как са го описали и да следя за него.

# 528
В ДМ има ли четчици за коса? Че в Ремедиум беше доста опразнено. И ножичка трябва да взема.
Да имаше четка за коса гледах гледах, но не вземах имам една от каката . Много мекичка беше може би следващия път ще взема Rolling Eyes

# 529
Добро утро момичета!
В пакостник има намаление на помпи на Авент и шишета томми типи Simple Smile

# 530
Добро утро, хълца си понякога доста.
После и навън ще хълцат и са мн смешни 😃
Аз ползвам една четка на Чико, но е мн стара, новите модели ми се струват груби.
Аз съм решила другия месец да напазарувам разни неща- сега само си набелязвам 🤗

# 531
Моето до преди малко хълца. 😁
Меченце, къде си? Драсни 1 ред, ако четеш.

# 532
  • София
Готова съм с всички покупки за бебчо, само за мен остават някои дребни нещица, но и тях бързо ще ги набавя. Innocent

# 533
Здравейте момичета, отскоро ви чета и да се запиша и аз - бременна в 32 седмица с момченце от 6-ти опит инвитро. Малкия за сега върви добре, само е малко дребен, но при мен има риск от гестационенн диабет и аз много се радвам, че не е прекалено голям, защото ще бъде проблем. Много хубави неща обсъждате и са ми много полезни. Моля ако някоя от вас е гледала тази количка да сподели мнения https://www.hippoland.net/chipolino-kombinirana-kolichka-3v1-pre … ramel-kkpre0193ca

# 534
Любчето, добре дошла! Не знам защо линка ми излиза като реклама (profit share). Аз лично не бих взела Чиполино. Напоследък сходен клас и цена са Кикабу и чета само положителни отзиви за тях.

Марти, акушерката на училището каза че Четка не е толкова от полза в началото и е повече да правиш "прически", а гребенчето е по-нужно, защото с него успешно се обират крустите, ако има такива. ✌️ Аз ще взема комплект.

# 535
Интересно аз масово съм чела, че крустите се почистват с мека четка от естествен косъм /реално тя е с мек косъм няма как да се направи някаква прическа, освен да се загладят косъмчетата/ и се ползва докато бебчето е малко, а гребенчето вече след няколко месеца, когато има повече косичка и по-твърда главичка.. Може би някой с опит да сподели как е процедирал Thinking

# 536
С гребен или четка не съм чистила крусти.
Мажех с бебешко олио 30 мин преди баня и търках леко с бебешка гъба по време на банята. Между другото купувам такава баня от Лидл мекичка е и малката си играе с една докато я къпя.
Гумените патета не ги одобри за игра.

# 537
  • Sofia
Почиствала съм крустите с гребенче, някъде след 3-4-ти месец. Използвах специално кремче на мустела.

# 538
  • Германия
Здравейте и от мен!
Честито за добрите резултати и нови придобивки.
Мони Ч. Р. Д на патерици и както се казва: "Век поживей и много се смей", а подаръка ще го получиш декември.
Алегра стискам палци и ти желая да удържи фронта колкото трябва - най вече почивка и позитивни мисли.
Аз влизам и да се похваля, че трябваше да прекъснем почивката си, но защото всичките резултати от амниоцентеза са готови и негативни. Докторката ни предложи и преглед днес с нея и един специалист по пренатална неоантология и нямаше как да откажем. След един час преглед на бебо и голямо мръщене от негова страна, не видяха нищо обезпокоително. Клапите на сърцето са развити нормално и овала, който миналият път не беше там е на лице. Разплаках се от облекчение и радост, ММ едва ме успокои, имам чувството, че всички сълзи които сдържах се изляха днес. 😢😂
С покупките съм още на нула, но може би сега ще му отпусна края и ще се развихря. 🦸‍♀️💃
А за хълцането го прави много често, мисля че е защото поглъща около плодни води, така се учели да дишат и се развиват белите дробове и мускулите на гръдния кош, доколкото си спомням, но ако греша ме поправете.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 14:26 от CheGuevara

# 539
И моята дребосъка хълца, онзи ден я усетих за първи път. Знам че така дробчетата им се подготвят за външния свят. Сещам се че малката кака веднъж дори хълцаше по време на преглед и цялата подскачаше на екрана.
 Меките четки са идеални за бебешката количка, без никакъв проблем сресват, то тя в началото е като пухена.
Момичета не успявам често да влизам и едвам ви прочитам.
 Та да питам организирахте ли се нещо за среща или не? Много ми се иска да не я пропусна .
Гледам че и ваксини за грип сте обсъждали, изобщо не бих сложила по време на бременност, на мен за тетанус не ми я сложиха и защото кърмя, а какво остава с бебе в корема. Много ми е странно как лекар е тръгнал да слага ваксина на бременна жена, направо ми звучи абсурдно.  
Моята плацента също е втора степен, а съм в 31 седмица

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 15:10 от babybu

Общи условия

Активация на акаунт