Топла есен настана, ДЕКЕМВРИйче скоро ще прегръща мама! 💛

• 27 393
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Кикаир, и аз не виждам логика. То нали след нормално се стои 3 дни? Знам ли..
Логиката е болницата да спести някой лев ако се налага бебето и майката да стоят по дълго. То реално бременната не плаща нищо, но за болницата това са разходи за легло ден и храна. А за храната да не говорим, всеки ден ми носиха от вкъщи. Та както и да е.
В други държави след нормално раждане предстоят е 1 ден, а след секцио 2 дена.
При нас нормално 3 дена секцио 5 дена при усложнения 7 дена.

# 676
Кикаир, и аз не виждам логика. То нали след нормално се стои 3 дни? Знам ли..
Логиката е болницата да спести някой лев ако се налага бебето и майката да стоят по дълго. То реално бременната не плаща нищо, но за болницата това са разходи за легло ден и храна. А за храната да не говорим, всеки ден ми носиха от вкъщи. Та както и да е.
В други държави след нормално раждане предстоят е 1 ден, а след секцио 2 дена.
При нас нормално 3 дена секцио 5 дена при усложнения 7 дена.
Абсолютно няма логика.
Клиничната пътека при нормално раждане е 3 дни, а при секцио 4.
Т.е при нормално раждане си тръгваш на 4-тия ден, а при секцио на 5-тия.
Болницата не печели нищо, ако те изпише на 3-тия. Не съм сигурна дори дали имат това право по закон. По-скоро не. Можеш ти да се самоизпишеш, но чрез писмена декларация, че е на твой риск.
Родом съм от Русе и доста приятелки родиха там. Не съм чувала такова нещо.

# 677
Не знам какво печели или не наскоро роди позната изписаха я на 3 ден, а бебето стоя почти седмица поради високи левкоцити и последващо лечение.
Лично на мен болницата ми действа подтискащо бих се раздвала да ме изпишат на 3 ден след секцио ако всичко е наред. И разбира се заедно с бебето.

# 678
Не знам какво печели или не наскоро роди позната изписаха я на 3 ден, а бебето стоя почти седмица поради високи левкоцити и последващо лечение.
Лично на мен болницата ми действа подтискащо бих се раздвала да ме изпишат на 3 ден след секцио ако всичко е наред. И разбира се заедно с бебето.
Ами, сама го написа. Бебето е седяло поради някаква причина повече, а не защото, ако е добре не може да се изпише заедно с майката.
В този случай е нормално да стои бебето повече, а майката - не.

# 679
Ами нямам намерение да убеждавам никокого за безумните практики на родните ни болници за да спестят някой лев. Раждаш секцио добре си изписват те по документи на 3 ден, да ама пътеката на бебето е 5 дена стоиш и чакаш защото трябва да изтече тази пътека и те да си вземат парите. За мен това е безсмислено.

# 680
Ами нямам намерение да убеждавам никокого за безумните практики на родните ни болници за да спестят някой лев. Раждаш секцио добре си изписват те по документи на 3 ден, да ама пътеката на бебето е 5 дена стоиш и чакаш защото трябва да изтече тази пътека и те да си вземат парите. За мен това е безсмислено.
Безмислен и безпочвен е спорът.
Написала съм по-горе причината.
Лек ден.

# 681
Нормално е когато всичко е наред с майката тя да си е по пътеката за 3 дни и ако нещо не е ок с бебето, то да стои повече дни. Така е и с недоносените. Иначе как майката ще стои 1-2 месеца в болница и държавата ще плаща за това?! Има много безумни неща, но точно това е логично и е с цел спестяване пари на данъкоплатеца, не нарочно ощетяване на родителя.

# 682
Според мен няма как по документи да те изпишат на 3 ден след секцио, защото болницата няма да вземе пари от здравната каса по пътеката, която е 4 или 5 нощувки. Правят точно обратното. Пускат те да се прибереш на 4 ден, заедно с бебето, ако вс е наред и ти отиваш на др ден сутринта да те изпишат официално с цялата документация. Мн мои приятелки направиха така и то в частна клиника, която също взема пари от здравната каса. Там също, ако има усложнения за бебето и стои 2 3дни повече от колкото е пътеката за родилката, имаш право да останеш с него, ако си платиш съответната сума на вечер.

# 683
Момичета, чела съм из форума и Интернет, но сега като ми дойде на главата пак почвам да се чудя, та да ви попитам и вас.. Вчера се загледах, че корема ми май ми се е смъкнал, но си казах, че може ми просто така ми се струва, докато днес ММ, не запознат с този процес, не ми каза "корема ти е започнал да расте надолу" и съответно обсъдихме, че и двамата го забелязваме. При вас има ли нещо такова, аз съм в началото на 8 месец, чела съм, че това се случва като наближава раждането, но не е признак за скорошно раждане. Струва ми се прекалено рано, ама то и знам ли дали наистина се е смъкнал или на нас така ни се струва. Вие забелязвате ли това при вас!? Thinking

# 684
При мен коремчето си е така както си беше , но на малкия главата имам чувството , че е много ниско . Супер много съм се притеснила дали няма да натежи . Особено като си движи  главата задължително гледам да легна имам чувството , че ще изпадне . Гледам обаче да не го мисля за да не си внушавам някакви неща и се надявам да си изкараме до декемрви . Днес си взех гавискон , но все още чакам Аг да ми потвърди , че ме е страх така без нейно разрешение . За щастие днес само сутринта имах и да чукна на дърво в момента положението е добре .  За болничния извън страната по принцип знам , че не е желателно , но ти с този от 45 не се водиш болна , а той май е към майчинството или бъркам 🤔 та мисля , че не би трябвало да има проблем . А относно престоя в болницата задължително е 3 дена заради клиничните пътеки . Може по рано , но само чрез съгласие на майката на нейна отговорност .

# 685
Моят корем е ниско цялата бременност, всички ми го казват, просто си стои така. При ходене буквално ми се допират краката до него, изкачването на стълби си е предизвикателство 🤣Нищо притеснително не е казал доктора за момента.

# 686
На вас подуват ли ви се вече краката и ръцете? Някакви проблеми или лек да сте намерили?
Аз съм в 7-ми месец и половина и от няколко дена, осезаемо ръцете, краката и глезените (особено последните), се подуват. Вечер преди да си легна е някакъв ад. Едва вървя. В петък направо не ги чувствах.
Освен това, от 5-ти месец насам ми изтръпват пръстите на дясната ръка по време на сън. За съжаление това зачести и вече не е само по време на сън. Вече не мога да си стискам пръстите. От днес дори не мога да боравя с ножа. Болката е ужасна. За момента поносима, но мисля, че болките ще се засилят до края.
Чувствам се безсилна и без контрол над това, което се случва. Май това ме притеснява най-много 😂

# 687
Дк, лятото се подуваха краката ми вечер. Хладка вода и високо вдигнати, както и един гел на Матернеа охлаждащ (към 5 лв беше, води си се за бременни)
За изтръпването - при подуване се притискат нерви и затова се получава, така ми обясни доцента, при който бях на ФМ. Помогна ми Магнерот 3х1, консултирай се с АГ най-добре. Моят ми каза, че ще ме прати на невролог, ако продължи така, но отшумя за момента.

# 688
Д.к аз лятото имах проблем от жегата. Сега нищо ми няма . Магнезии пиеш ли много помагат .

# 689
Магнезий пия 2x2. Ще увелича Магнерота на 3 x2, защото иначе явно няма ефект при мен.
Ще си взема и това мазило и дано има ефект.
По принцип, преди да забременея, крайниците ми винаги да били студени. Дори лятото спях с чорапи. Сега ми е адски жега и краката ми са направо все едно излезли от пещта.
Явно трябва да ги поохладя малко.
На АГ съм чак на 31.10. Ще попитам тогава.
Благодаря за идеите.

Общи условия

Активация на акаунт