Нормално ли е все още да не живеем заедно?

• 13 684
  • 510
  •   1
Отговори
# 60
Хора,всичко което казвате и аз съм си го мислила,което само ме навява на мисълта-този човек може да има идеи и амбиции,но не прави,кой знае какво за тях.Накрая наистина ще излизи,чи с действията си аз само съм му дала повод да си мисли че съм му в кърпа вързана и ни и нужно да си дава зор и да спазва уговорките ни..Може да се каже,че в началото на връзката ни той беше много по-напред и финансово и с идеи за живота и планове,но с течение на времето нещата се обърнаха и сега аз съм готова да предприема някакви крачки и чисто финансово да съм независима от родители,а при него нещата са по-зле и той от това да се притеснява.

# 61
[quote author=_Bianka__
Четейки такива теми, си обещавам, че да са ми живи и здрави децата, син над 23-24 години не искам да живее при нас. За самия него няма да е добре, за жената, с която се среща - също. Тия истории с 25-30 годишни мъже, живеещи с родители, взеха да ми идват в повече.
[/quote]

С двете ръце ЗА! Тук това обаче не е прието, особено родители да насърчават децата си да станат самостоятелни. Как, все едно да изгониш детето си! А не се мисли, че именно за тях самите не е добре да свикват да не носят отговорност. Ето този на 30 г.не може да започне да гради отделен живот и да започне да си носи отговорността за своя дом и свое сем-во. Авторке, постави ултиматум, че ти вече искаш да градите ваш живот, а той ако не иска, да си седи у мама. Или ще се задвижи ако държи на връзката ви, или ти ще спреш да губиш години в безперспективна връзка с мъж, който не е научен да носи отговорност. А това е основно качество на мъжествеността.

# 62
  • София
Намираш му извинения, като гледам!
Той просто не иска да порасте, да поеме отговорности на семеен. Това е, а дали е свързано директно с теб, ще провериш ако тръгнеш по пътя си и оставиш той да прецени дали да те последва.

# 63
Идеи, идеи, ама като не прави нищо за реализацията им, каква полза. С нищо не се различава от тези без идеи.
На 30 години няма тепърва внезапно да претърпи коренна промяна, при това за добро. Хората, които имат капацитет за израстване, не тлеят до почти средна възраст при мама и тате, не канят гаджета да си играят на семейство в детските стаи и пр.

# 64
Точно, много голямо противоречие е. Когато си подкован от родителите, трябва да създаващ нещата за месеци, а не за години.
Какво свое се опитва да направи? Автосервиз ли, или магазинче? Знаеш ли как се прави това? Със заеми - от родители, банки или бързи кредити. Няма 'опитвам се' тук, хеле от години да се опитва. Може да опита и да се провали, но опитването е еднократно действие, а не продължителен процес.
Наистина е протеворечие понеже-никой не го издържа,има си заем ,у дома не го пере и гледа майка му-даже по-скоро той се занимава повече с тези неща,родетелите му не го дундуркат,само дето живее с тях.За това казвам че не знам какво го спира да си вземе живота в ръце,само един наем за квартира ли е способен да го стресне?

# 65
Нормално е да е бил по-напред финансово - по-възрастен е и работи, а ти учиш.
Но бъркаш, че се притеснява. Притеснените хора действат и търсят начини. В момента чисто и просто го оправдаваш, за да не кажеш истината - не му дреме. Изкарал е връзката ви на село, ще си продължи на село.
Въпросът е къде ще си ти.

# 66
  • София
Била съм и в двете конфигурации. Единият на 27, като каза, че иска да живеем заедно, вече беше намерил жилище. Другият на близо трийсетак живееше с маминка и само на думи кроеше планове. Има ли нужда да казвам какво стана?

Сериозните мъже си личат от километри. Като искат да са с теб, правят неща, а не ги говорят. Толкова е просто. И на около 25 вече се вижда накъде ще са нещата с един човек.

# 67
dididi11, няма нищо лошо в това да обичаш някого. Но е груба грешка заради мъж да зарязваш средата си, работата си, приятели и т.н. Това е огромна и  груба грешка.
Никога не бива да показваш на един мъж, че той е центъра на твоя свят. Дори не бива да е центъра. Ти трябва да има свои цели, мечти, приятели, хобита, интерес и работа.
А иначе си седи при него, бъди му другарче за секс с илюзиите за някаква връзка и му намирай извинения за действията му.

# 68
Била съм и в двете конфигурации. Единият на 27, като каза, че иска да живеем заедно, вече беше намерил жилище. Другият на близо трийсетак живееше с маминка и само на думи кроеше планове. Има ли нужда да казвам какво стана?

Сериозните мъже си личат от километри. Като искат да са с теб, правят неща, а не ги говорят. Толкова е просто. И на около 25 вече се вижда накъде ще са нещата с един човек.
Добре,чи писах тук-че да си чуя собствените мисли казани от напълно незасегнати хора.И да не си мисля,че може би в мен е грешката,защото хората от нашето обкръжение винаги ми казват-ти трябва да го подкрепяш,да му помагаш,ти му казвай и го пришпорвай да се изместите,но истсната е,че човек ако сам не иска да си помогне..

# 69

Добре,чи писах тук-че да си чуя собствените мисли казани от напълно незасегнати хора.И да не си мисля,че може би в мен е грешката,защото хората от нашето обкръжение винаги ми казват-ти трябва да го подкрепяш,да му помагаш,ти му казвай и го пришпорвай да се изместите,но истсната е,че човек ако сам не иска да си помогне..

А не трябва ли един мъж тебе да те подкрепя, да ти е опора, да ти помага?
Естесвено и ти на него. Ама нали уж мъжът е по-силния?

# 70

А не трябва ли един мъж тебе да те подкрепя, да ти е опора, да ти помага?
Естесвено и ти на него. Ама нали уж мъжът е по-силния?
Е,а де, и аз това им казвах.А до сега винаги съм го подкрепяла за това,което прави.Но никога не чух някой от близките му да каже-нека той те подкрепи .Все едно на мен не ми трябва подкрепа,само на него.

# 71
Не трябва ти да го побутваш.
Какво обкръжение ти казва, че трябва да го побутнеш? Ти нямаш среда там. Това от устата на неговите родители значи, че искат да им се махне от главата. От устата на твоите е лека тревога, че си на 27 в безперспективна връзка и или ще дундуркаш този, или ще се махнеш, и се опитват да минеш без сътресения като разпадане на връзката ти. Кое друго обкръжение ти казва да го побутнеш?

Наскоро попаднах на много интересно съчинение , което обаче загубих из фейсбука. Накратко, едно момиче обясняваше, че й е дошло до гуша от мъже, които казват, че дават най-доброто от себе си с правилната жена; от коментари, че някой непрокопсаник е такъв, понеже няма жена; че някой мъж е станал човек, защото се е оженил. Поставяха се много интересни въпроси. Защо изобщо някой има нужда от друг човек, че да даде най-доброто от себе си? Защо един пораснал зрял мъж има нужда от жена, за да се държи като зрял човек? Защо на жената се вменява отговорност да стои до някакъв льохман и да го прави човек? Все очевидни и елементарни неща, които обаче явно трудно се виждат и осмислят.

Та замисли се - това ли ти е целта в живота? Да си оная - подкрепящата, жертвоготовната, добричката, с една дума - женичката - без собствено мнение, с едничка цел да направи от точно този конкретен смотльо мъж. Зер, без женичка, не е мъж, ами плюнка.

# 72
  • София
Въпроса е,че ми прави намеци,че ни било време за деца,а дори не си мърда пръста да се изнесе от тях.Всичките му приятели живеят отделно от родителите си,,не е като да гледа и взима пример от тях.Мои приятелки се запознаха далеч по-късно с мъжете си и вече са омъжени и с деца.Към този момент не искам деца,той от тях не може да се изнесе камо ли дете да гледа..
След като е имало намеци за деца ти не го ли попита къде точно ще ги отглеждате тия деца? Той как си я мисли тая работа? Да живееш у вас с детето, и да си ходите на гости или как? Satisfied

# 73
Не трябва ти да го побутваш.
Какво обкръжение ти казва, че трябва да го побутнеш? Ти нямаш среда там. Това от устата на неговите родители значи, че искат да им се махне от главата. От устата на твоите е лека тревога, че си на 27 в безперспективна връзка и или ще дундуркаш този, или ще се махнеш, и се опитват да минеш без сътресения като разпадане на връзката ти. Кое друго обкръжение ти казва да го побутнеш?

Наскоро попаднах на много интересно съчинение , което обаче загубих из фейсбука. Накратко, едно момиче обясняваше, че й е дошло до гуша от мъже, които казват, че дават най-доброто от себе си с правилната жена; от коментари, че някой непрокопсаник е такъв, понеже няма жена; че някой мъж е станал човек, защото се е оженил. Поставяха се много интересни въпроси. Защо изобщо някой има нужда от друг човек, че да даде най-доброто от себе си? Защо един пораснал зрял мъж има нужда от жена, за да се държи като зрял човек? Защо на жената се вменява отговорност да стои до някакъв льохман и да го прави човек? Все очевидни и елементарни неща, които обаче явно трудно се виждат и осмислят.

Та замисли се - това ли ти е целта в живота? Да си оная - подкрепящата, жертвоготовната, добричката, с една дума - женичката - без собствено мнение, с едничка цел да направи от точно този конкретен смотльо мъж. Зер, без женичка, не е мъж, ами плюнка.
ОО ама аз въобще не съм кротка,даже точно обратното знам какво искам ,знам къде искам да съм,родителите му виждат,че съм такава и може би искат да му придам от моя огън и да го подкрепям,само че аз и това правих до сега,но няма голям просперитет..

# 74
Мдааа. Аз имам цял етаж от къща, ти ся ще ме караш да се заробвам с ипотека. Много познато.

Класика направо е. Хващам се на бас, че са му изляли още една плоча, да си надгради къщата...и сега чака жената да поработи и да се бръкне с пари, да му помогне. Или поне ремонт да направи, и да народи внучета, че то тая фамилна кооперация за това е правена - бабата да помага и тъй нататък:)

Общи условия

Активация на акаунт