ОСМИ клас ще бъде песен - лесен, весел и успешен

• 40 939
  • 709
  •   1
Отговори
# 150
  • София
звездица, 28 деца, първото дете си мисля,че има официална причина, за днешното не зная как е. Казвам го като факт, изводи още не си правя, не зная как се е случило.
28 все още е понисима бройка, но ако стигне 30 си е множко.

Аз тълкувам така- парашутист е този, за когото има “писмо” свише , в което “съветват” директора да разтвори обятия😂

# 151
звездица, 28 деца, първото дете си мисля,че има официална причина, за днешното не зная как е. Казвам го като факт, изводи още не си правя, не зная как се е случило.

Аз тълкувам така- парашутист е този, за когото има “писмо” свише , в което “съветват” директора да разтвори обятия😂
Аз съм казвала и преди. Имаме близко дете, което поради служебни ангажименти на майката учи последните 3 години в Молдова. При запитване от страна на майката как ще продължи образованието си в България като се прибере края на лятото и отговориха, че със специално писмо детето ще го приемат надпланово. До тук всичко звучи справедливо като изключим факта, че с това писмо не става навсякъде. В първа испанска им бяха отказали, детето учи във 22-ро. Това дете не е паршутист, има си основателна причина,при  другите случаи с писма не зная какви биха били официалните мотиви.

# 152

Няма поносима бройка. По "Наредба за финансиране...", максималният брой деца е 26. За толкова места се борят всички през НВО и състезания.
Регламентираният надпланов прием извършван от директорите е ясно разписан:
1. близнаци
2. деца без двама родители
3. деца с еднакви показатели - 4 признака приложени един след друг.

Всеки друг надпланов прием минава през МОН. Включително и премествания след началото на учебната година.

# 153
  • В средата на времето
Aбе и 28 са си много (ФЕГ направо се съревновават с Първа по този показател) и btw ФЕГ са единствените, които все още не са ми отговорили на заявлението по ЗДОИ. То и срокове и чудо минаха. Днес пак им писах, за да им напомня.

# 154
Не зная как е в другите класове на ФЕГ, за сега май нашия клас е първенец.

# 155
В Школо в статистиките се вижда колко е наборът. В нашия ( с Rady, да не си помислите нещо Stuck Out Tongue Winking Eye) случай, засега наборът е 187 деца (при 182 по план).
При нас има близнаци и затова са 27, знам за още едни близнаци във випуска в паралелка с английски, обаче дали и там са +1 не знам, все пак, ето ги + 2, но другите 3...

# 156
  • София
Е, 28 са много, но само допреди година класовете в желаните гимназии надхвърляха 30 и някъде стигаха 33. Малко по-добро е положението все пак.

Всъщност, до колкото помня до неотдавна (до преди отново да променят наредбата) бройките за деца със СОП се включваха в общата бройка от 26 деца. Сега вече не е така.

# 157
Звездица, как не е така за децата със СОП? Трябваше още май да са ясни. На каква нормативна база? Питам, за да съм подготвен.

Пак питам. Според вас каква е причината близнак да не се запише при половинката си след първо, второ и трето класиране? Нито един.

# 158

Защото е най- хубав:stuck_out_tongue:. Това в рамките на шегата.

Допълнителното, което разбрах е, че е дете със здравословни проблеми/ информацията е от моя син/, доколко е достоверна не знам/.

# 159
  • София
Звездица, как не е така за децата със СОП? Трябваше още май да са ясни. На каква нормативна база? Питам, за да съм подготвен.

Пак питам. Според вас каква е причината близнак да не се запише при половинката си след първо, второ и трето класиране? Нито един.

Още преди първо класиране децата със СОП заеха местата и се намали официално квотата от 26 деца в съответната паралелка.

# 160

27 при нас.

# 161
  • В средата на времето
Редактирам се за ФЕГ - получих отговор от тях преди малко със снимка на мейла им до мен, изпратен още на 11.09. За съжаление не съм получила това им писмо. Сега ги помолих да ми го изпратят отново.

# 162
ganis , знае ли се вече нещо за приетото момиче, с какъв бал е и евентуално информация от къде се е отписала?

# 163
  • София
Нямам представа. Преди малко си тръгнах от училище и не съм се интересувала.

# 164
  • София
Моята дъщеря от миналата седмица ми е заповтаряла, че сме я излъгали колко лесен бил испанския, да си била учела английски, колко по-лек щял да й е живота...мрънка си така профилактично, но чинно си учи, горкото...вчера си дойде с 260 нови думи, обикновено около 100-120 на ден вземат и това й дойде вповече, добре че тестовете им ще са всеки понеделник. На входящото по БЕЛ има 5,22, най-високата оценка в класа е 5,40, трудничко е било, но и признава, че е позабравила някои неща. По испански донесе и първата шестица на контролно, доволна е, като цяло каза, че всички учат и няма скатавки засега. Утре е входното по Математика, там не очаквам чудеса Simple Smile. Казва, че са страхотен клас и много се разбират, дано така да върви и занапред!

Впечатлена съм от темпото по испански! В кое училище учи дъщеря Ви? Моят син не носи толкова работа вкъщи на ден...хм🤔

Общи условия

Активация на акаунт