Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 23

• 23 410
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
За повръщането -нормално е, дължи се на недоразвита клапичка на стомахчето, която не се затваря напълно до/около 4ти месец. Изглежда количеството много, но не е, разпилейте две супени лъжици мляко на една кърпа и ще видите,че изглежда страшно много, а не е. След кърмене, дръжте бебчето гушнато изправено за 15ина минути, помага. Щерка ми си повръщаше редовно до 4тия месец. Притеснително е, ако повръщането е на фонтан - буквално като силно пусната чешма, такава силна струя и ако детето губи тегло.

juveragazza, вземете си едно шише медела калма и давайте с него. За засукването - изцеждате гърдата за 2-3 мин и тогава му давате на бебето да суче, така се оформят зърната и освен това миризмата на кърма ще привлече бебето.
Ще се дърпа малко, 2-3-4 пъти, но ще стане. Гледайте да кърмите гола, може да съблечете и бебето - хем ще се разбуди, хем контакта кожа в кожа ще помогне за засукването, а на вас ще повлияе на рефлекса на потичане. За събуждането, ако не е пробвано - смяна на памперс, миене на дупето, контакт кожа в кожа, масажиране на стъпалата, може да го сложите на леглото и много леко да завъртите телцето настрани, като люшкане и ето още някои идеи тук
http://cindyandjana.com/waking-baby-to-feed/
Ще стане, но трябва непременно да будите и да храните най-много на 2 часа през деня, както са ви казали.
А и ще открадна лафа на Ваня - прилагайте компресия, докато детето суче.

Малко офф - утре, ако някоя от вас ще присъства, нека ми каже на ЛС.

# 376
Бъзикайте се с компресията, ама колко проблеми ми реши, та за всичко я препоръчвам Grinning

# 377
Изобщо не се бъзикам 😜🙄 просто не я  видях спомената, Ваня, ако си го казала, извинявай, ама много бързо изчетох постовете, много сте писали, ей! 🤗

# 378
Не го бях написала този път, само си го помислих.

# 379
Абе на мен много ми помогна тая компресия, като в болницата бебето не искаше да суче, защото й беше по-лесно от шишето. Няколко дни се мъчихме, но накрая потръгнаха нещата. Сега си имам една цокаща бузана, която за месец качи 1200 гр. Simple Smile

# 380
Моето бебче се изака днес, но в акото имаше черни точки като сусам големи. Прочетох, че е кръв. В същото време от 2-3 дни имам блистер и адски ме боли при кърмене. Сега се чудя дали е възможно да има кръв заради този блистер?

# 381
Моето бебче се изака днес, но в акото имаше черни точки като сусам големи. Прочетох, че е кръв. В същото време от 2-3 дни имам блистер и адски ме боли при кърмене. Сега се чудя дали е възможно да има кръв заради този блистер?
Съвсем възможно е ако се е разранило нещо. Аз блистер не съм имала, но ми де беше разранило зърното и на няколко от кърменията пускаше кръв и в памперса имаше черни нишки.

# 382
Махайте го този блистер, защо се мъчите. Аз и без стерилна игла съм го махала със спиртосана остра пинсета, която само аз използвам. Не е най-доброто, но нямах игла, а не исках да се мъча.

# 383
Помощ! Скок в растежа, сополи, зъби и недоспала майка, и естествено стачка. Та някакви съвети как да си нахранят детето?

# 384
Ако нища не помага, тогава цедене и даване с лъжица.

# 385
Първо - носленцето да се почисти, аспиратор за прахосмукачка, физиологичен разтвор/стеримар и после кърмене. Нека да е в удобна поза - главата да е една идея по-височко спрямо тялото. Пробва ли да кърмиш легнала нощно време, та да поспиваш?
На всяко кърмене - предлагаш и двете гърди. На колко месеца стана?

# 386
Чист е носа, на 4 и половина. Даже хрема почти няма вече, но реших да я спомена. Всичко правя, нощни време не смея да кърмя легнала, че още повръща отвреме навреме и ме е страх да не се задави. С шише го пробвах, хапна 40мл, после го прелъгах малко на гърда и това е. Сега си чеше венците и отказва гърда, а досега не се е случвало 😐

# 387
  • Пловдив/София
В движение пробвали ли сте? При нас много помагаше в тези периоди да ходя и кърмя, колкото и абсурдно да звучи. Само така засукваше за по-дълго време.

# 388
Правех го това на първата стачка, сега се виеше като змия. Помогна панадол... Бонжелата не помогна за зъбите, ще пробвам Тиита.. Явно това е драмата.. Мрън-мрън.

# 389
Възможно ли е след поставяне на капки вит к бебето да има малко черни точки в акото

Общи условия

Активация на акаунт