Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 23

• 23 400
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Всяко дете си е с неговия си ритъм, просто и едното и другото е нормално.

# 361
  • Пловдив/София
Energy, моето четвърти месец ака на почти всяко хранене, ще рече- 6-8 пъти на ден. Все кзват, че е нормално за кърмено бебе.
За диетата- безмлечна основно, като първо опитах само без прясно мляко и другите видимо млечни, а след това спрях и неща, съдържащи сухо мляко (вафли и пр.).

Ваня, лактозната непоносимост май не се изследва, но точно това ни е “диагнозата”( кавички, защоро спотед Димитров това не е болестно състояние). Цитирам заключението му:
“Функционален тип нарушение на храносм.с-ма, вторична хиполактазия. Няма данни за хр.алергия на този етап. Не е необходима елиминационна диета”
Питах го кога да очаквам подобрение, не се ангажира с месец, само повтори, че това не е реално проблем, важно е да наддава и да е спокойна. Не знам вече и аз... притесняват ме тези 350 грама и че не усвоява добре, не може Х пъти на ден зелена слуз да е ок Sad

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 10:49 от Пипи2013

# 362
Много се радвам, че успях да науча бебето да яде на гърда, а не само да цедя и давам.. за 20 дни е качил близо800г само на кърма. Проблема е обаче, че много ми повръща. Храня го на поискване по 20 мин. На гърда или когато сам се пусне. Оригва се и после повръща и то не глътка , а по обилно. Като го сложа да си легне също връща по мъничко.също така като суче много сумти и хърка. водичка му давам на лъжичка дали от нея не повръща или яде прекалено . На 26 дни е. Пие за коликите биоамика и инфакол

# 363
Благодаря много! ❤️

# 364
Момичета, моля ви за съвет.
Родих моето бебе преди 19 дни 4.050кг, 53 см. Но веднага след раждането беше транспортирано от клиника Щерев не Токуда, защото се беше нагълтало с околоплпдна течност и се наложи там да бъде 10 дни на антибиотично лечение, я тези дни е развил и физиологична жълтеница и в тази връзка го бяха поставили на фототерапия.
В резултат на това, че бяхме разделени бебето беше храненето с адаптирано мляко с шише 10 дни. В епикризата пише, че го изписват 3980, но и същите килограми са вписани, че са го приели. Вече сме една седмица вкъщи и го храня само с изцедена кърма, тъй като не иска да суче от гърда. Правим 7 хранения за едно денонощие, като на всяко хранене изяжда по 80-90 мл.
Проблемът е, че вече е на 19 дни, а не е качил почти нищо. Днес бяхме на преглед при педиатърката и тя го измери 4кг., без дрехи и памперс. Вкъщи на нашия кантар гол 4,030. Тя каза да го храним, че има още много какво да се желае.
Но незнам какво да правя, за да качва - яде, спи, пишка и ака нормално. Ака след всяко хранене почти. Памперса е почти винаги мокър.
Имал ли е някой подобен случай и знае ли на какво може да се дължи това, че не наддава килограми?

# 365
juveragazza първото, което ми идва веднага наум, след като прочетох поста ти е, че имате малко хранения за денонощие за бебе на 19 дни. Моето бебе е на 10 месеца и има 6 кърмения за денонощие.... Сигурно храните през три часа, което не е ОК за бебе на кърма. Давайте му през два часа денем, ако трябва го будете, за да яде, а нощем може да си позволите една пауза от 4 часа, но не повече. Даже е най-добре да поупорстваш малко, да предлагаш гърда постоянно, на всяко мрън, през един час ако трябва, опитвайте, и ако бебето много се изнерви, тогава предложете шишето. Не знам какво точно е положението, въобще ли не иска да засуче на гърда? Пробвайте със силиконови протектори, а и другото, ако давате с шише, тук много пъти са писали, че е хубаво да е с Медела Калма (мисля, някой да ме поправи ако бъркам), защото с него млякото не се излива директно в устата на бебето, а трябва да направи усилие, за да пусне.
И не на последно място, най-добре е да потърсите и професионална помощ от консултант по кърмене!

# 366
Благодаря за отговора. Да опитвам се да го будя от днес на два часа, но той спи и ме мога да го събудят, какво ли не опитвам и не става. А като давам гърда започва едно истерично пищене и съм засичала, че за 20 мин. мъки ако въобще засуче толкова време е изял 10 мл. После съответно се изморява и не иска от шишето да си изяде храната.

# 367
Здравейте и от мен, от два дни ми се появи блистер на едното зърно. Бебето е на 5 месеца без няколко дни, изключително кърмено и не приема шишета. От днес чак успях да започна понакисване на зърното преди кърмене в подсолена вода, държа го по около минута-две и опитвам после със стерилна марля малко да повдигна някой край, но неуспешно. Четох в книгата на Хедра, че можело и до лекар да се стигне. Дайте някакви други хитринки какво да правя? Малко ли се кисна, или повечко сол да сложа( слагам една ч.л)? Гърдата не е надута, не ме боли освен точно на първото засукване.

Благодаря предварително!

# 368
  • Варна

Angie_M, аз действам със стерилна тънка игличка. Потапям в спирт и внимателно повдигам блистера. Трябваше ми време да се престраша, но откакто опитах директно така се оправям. Естествено, тук научих за този "номер". Момичетата са железни!

# 369
  • Пловдив/София
Angie, сменете позата на кърмене. Това помогна при моя блистер и постепенно мина сам. От седнала започнах легнала да кърмя. Ако седи над седмица и се влошава, тогава бих се притеснявала. И аз потапях 2-3 пъти в подсолена вода, но според мен просто си мина сам като започна да суче правилно бебето и да не оказва натиск на едно и също място.

Juveragazza,
Нещо ми е съмнително да е прието и изписано едни и същи кг детето. По-скоро е изписан по-малко кг и са записали грешно. нормално е да свали повече от рожденото тегло особено с жълтеница. Освен това се следи наддаване от най-ниско тегло (а реално не знаете колко е то).Така погледнато може и да е качил едни 100-200 гр поне. Засечете колко е след седмица на същия кантар със същия брой дрехи. Ако цапа редовно памперси, изяжда си видими 80мл, не мисля, че има проблем. Другия показател е за 2 дена измерен по едно и също време да качва 40-60 грама, но месечно си е най-добре, почакайте да стане пълен месец.

# 370
juveragazza, повикайте консултант, който да ви помогне да върнете бебето на гърда, така ще е по-лесно за вас. Иначе поне 8 хранения, ако не и повече.
Moonlight92, повръщането си е нормално, моето голямо дете си повръща почти до годинката. Ако много ви тревожи идете на гастроентеролог.
Angie_M, действайте направо с игла и не го мислите, не боли. Вариант е след къпане малко по-грубичко да се поизтриете и евентуално да успеете да махнете тази кожичка. Но аз съм за иглата, аз така ги оправям и хич не се мъча.

# 371
Благодаря ви момичета, ще гледам да се свържа с някой консултант, дано ми помогне. И аз се зачудих дали от болницата не са измерили нещо както трябва. Дано през следващите 10 дни да почне да качва. Ще увеличим броя хранения и се надявам да ни се получи.

# 372
juveragazza наистина направете каквото е необходимо, за да върнете бебето на гърда, защото с това цедене си е гоооляма хемалогия и трудно се издържа по-продължително време. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 373
Благодаря момичета, ще пробвам с иглата!

# 374
С иглата не ровите, само леко и отстрани надигате кожата, не би трябвало да има кръв. Малко спиртосайте след това.

Общи условия

Активация на акаунт