Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 23

• 23 579
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Мисля че може да се изчака и 5 дни ако коремчето е меко.

# 631
Детето е неспокойно. Ваксината допълни ще усложни ситуацията. Бих сложила клизма преди ваксината, не непосредствено, разбира се.

# 632
Моя близка решаваше проблема като даде на детето да пие топла водичка, може да опитате ако искате. Масажи, гимнастики също пробвайте.

# 633
  • София
Ваня, познавам Мария и наистина е страхотна. Онзи ден бях на Академия за родители в Плевен и си говорихме. Прави чудеса сама в града.
Ако всичко е наред, сигурно ще има и следващ проект На светло. Сега имаше група и прибавяхме разни познати кърмачки, които биха изявили желание.
Не се сетих да пиша тук, сори за което. Надявам се следващото да е скоро(вероятно напролет) и ще ви спомена тук.
За жалост пак предизвиква противоречиви реакции. Но все пак посланието ще стигне, до когото трябва Simple Smile

# 634
Благодаря. Педиатърката като отидохме за ваксина му изписа Дуфалак, за да се изака. Каза,че три дни са много. Чудя се да му го дам ли или да си чакам. Той сега е много крив и плаче, но не знам от ваксината ли е или от това, че не ака....Sad

# 635
3 дни не са много, 5 дни дори не са много, и 7 дена е нормално кърмено бебе да не ака. Но щом смяташ, че детето изпитва дискомфорт - половин клизма мелилакс и до няколко минути ще се изака. Има и свещички за бебета.
Дуфалак не знам защо трябва да се изписва на толкова малко бебе. Препарат, който се приема орално и минава през храносмилателната система, при все че има други варианти, които споменах, ефективни, лесни, бързи и без да се месим с разхлабителни медикаменти.

# 636
Кактусче мерси много. Днес му сложиха ваксина, мога ли още веднага да ми сложа мелилакса или да изчакам до утре сутринта, за да не се омеша с ваксината?

# 637
Няма да стане нищо, не се притеснявай, мелилакса има само локално действие за разлика от дуфалака, който минава през стомашно-чревния тракт

# 638
Благодаря много. Педиатърката каза, че това бил гладен запек и сигнал за недостатъчно поемане за кърма и да захрснвам вече. Той е на 5 навършени месеца, последния месец наддаде 500гр. Пишка и суче на 2 -2.5 и имаме 2-3 сукания през нощта. Знам, че сигурно не е така но все пак ми стана криво, искам да изчакам още месец със захранването....За първи път се случва да не ака толкова време... Оплаках се...

# 639
Откровени простотии ти е казала педиатърката. А моето дете дете повече от 600гр на месец не е наддавало никога, с3гурно е в константна анорексия. Аман просто от подобни педиатри.
Изчакай си детето да ти даде сигнали за готовност за захранване.
То пък и простата им логика им бяга, що ли със захранване децата не почват едни килограми да качват, как един морков ще помогне за наддаване, а млякото, което е протеин и мазнина не...ей ядосах се. Посъвместно невежество, ама направо подсъдно от страна на "лекари".

# 640
Благодаря много. Педиатърката каза, че това бил гладен запек и сигнал за недостатъчно поемане за кърма и да захрснвам вече. Той е на 5 навършени месеца, последния месец наддаде 500гр. Пишка и суче на 2 -2.5 и имаме 2-3 сукания през нощта. Знам, че сигурно не е така но все пак ми стана криво, искам да изчакам още месец със захранването....За първи път се случва да не ака толкова време... Оплаках се...
Аман вече от такива педиатри, мен ме филмираха с този гладен запек когато бебо беше на 4 дни и още не мога да се успокоя въпреки е на 9 м и захранен. Хич не ги слушай, моето след 6 тия месец вече започна да наддава по 100 гр. А пък акането от самото раждане си беше на 3-4 дни веднъж

# 641
Здравейте, момичета! Изписаха ми антибиотик за дерматит на ръката с бактериална инфекция, която не знам как прецениха само с поглед (живеем в чужбина). Антибиотикът е флуклоксацилин. ЛЛ твърди, че е съвместим с кърменето, в е-лактация също е с лоу риск, но в аптеката ми казаха категорично да не го взимам, т.к. детето може да направи алергична реакция към пеницилин и да отключи астма. При което както бях категорична...започнах да се разколебавам да го взимам ли. Според вас има ли риск? Детето е на 1 г.и 3 месеца

# 642
Пеницилиновите антибиотици са съвместими с кърменето. Дозата, която ще приеме детето е много по-малка от дозата, която би изпило ако се лекува то. Ако ви тревожи възможната алергична реакция, тогава може да давате антихистамин на детето за дните, в които пиете.
Имате ли вариант за мазане на кожата с антибиотичен крем? Би ви спестило тревогите.
Откакто кърмя малкото изпих 3 пеницилинови антибиотика, 1 цефалоспорин и 1 макролиден...тия деца ми скапаха имунитета или безсънието....

# 643
Благодаря ти за бързия отговор, Ваня! Питах и аз за антибиотична паста, но отказаха да изпишат такава. Ще взема за всеки случай антихистамин да имам, защото таткото е алергичен към пеницилин и си имам едно на ум.

# 644
Според мен го давайте превантивно щом има и фамилна обремененост.

Общи условия

Активация на акаунт