Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 23

• 23 578
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!Влизам да се похваля,че опита ми за релактация след приема на Дестинекса се оказа успешен и вмомента,седмица по-късно успявам да заместя почти 2 хранения на беба.Такаа,до тук добре,но се налага да се цедя,понеже бебето изсуква около 10-20гр и го удря на сън и спокойствие,а когато аз цедя,цедя между 30-50гр.Тук е момента са вметна,че малката е с юздички на горната устна и езика и сукането е по 15-20мин на гърда.

# 646
Чудесно, продължавайте все така! А юздичките ги оправете, така и така ще трябва.

# 647
  • Пловдив/София
Нали няма проблем да изпия 2 кафета (през 2 часа, не наведнъж)? По примцип пия по 1, но днес съм със световъртеж май от ниско кръвно и ми трябва второ

# 648
При мен няма проблем, всеки ден си пия по две. Едно към 11 и едно към 2-3.
Иначе не мога да функционирам Sleeping

# 649
Здравейте!
Оказахте се напълно прави - въпреки, че гърдата се отпуши същата нощ, днес ми излезе блистер.
Пробвах със стерилна игла да отлепя, но без да искам го пробих. Изтекоха няколко капки кръв и толкова. Сега е блистер с дупка.
Така ли трябва да е?
Не мога да го махна нито с иглата, нито с нокът, нито с пинсета.
Та щом има кръв, колко време да не давам на малката от тази гърда (тя си има сериозни проблеми с корема и ме е страх да не стане още по - зле)?

# 650
Последният път и при мен имаше кръв при пробиването на блистера. Не мисля, че трябва да се чака определено време и аз не съм чакала. Но при вас като е с проблемен стомах, не мога да кажа нищо.

# 651
Кръвта не е проблем ако нямате заболявания, които се предават по кръвен път.

# 652
Много благодаря!

# 653
  • София
Искрено завиждам на тези, за които кърменето е лесно и приятно! За мен то се оказва непрестанна борба и ако не бях инат досега да съм се отказала! Каката я кърмих до 1год 2 мес, но се цедях денонощно в продължение на 6 месеца! Сега реших, че няма да си го причинявам и ще си кърмя спокойно ( без да меря на кантара като луда ) и на поискване. Да, ама бебо за своите четири месеца и половина нито веднъж не е сукал спокойно и като повечето бебета - то бяха силна струя, колики, рефлукс, от едната гърда не иска да суче, сега още се напъва, мята, рита, цоква два пъти и се започва сърденето. Съответно е постоянно гладен - кърмя го през час и половина, не мога никъде да мръдна, а от честото кърмене не съм забелязала да ми се е увеличила кърмата. Трудно тръгва, той се сърди, после изсуква всичко за по-малко от минута и пак се сърди, че не му стига. За четвъртия месец качи само 200 гр, което си е малко и ме караха да го захранвам ( разбира се, нямам такива намерения все още ). Памперсите му не са толкова тежки и напишани вече, но реших, че е нормално да разреди пишкането, защото пък ака по 2-3 пъти на ден. Та вече много се изморих и изтощих, а като се наложи навън да го кърмя, лошо ми става! Кажете, че има надежда и все някога ще започне да суче спокойно и да прави по-големи паузи, че вече се отчайвам. А ако и този месец качи толкова малко, май ще се предам Sad

# 654
Здравейте, моят казус е следния: дъщеря ми така и не засука - много пъти се опитвах, ходихме при консултанти, но така и не се случи... Бях упорита обаче с помпата и успях 7 месеца да я храня само с кърма, изцеждах непрестанно, въпреки че в седмицата по два пъти имах запушвания - тези запушвания продължиха до последно, дори когато кърмата намаля и вече не й стигаше. За това и реших да приключа с "кърменето", просто запушванията бяха кошмарни. Изписаха ми Достинекс, изпих две опаковки - общо 4 хапчета, започнах в събота, през това време се наложи два пъти да изцедя по малко, защото гърдите ми ставаха на камък. Днес усещам едни стягания все едно идва мляко, гърдите ми са по-меки, но ужасно подути и болезнени...
Според вас какво мога да направя, дали наистина след две опаковки хапчета може да идва още кърма?! Страх ме е да не се наложи да пия трета опаковка...

# 655
  • Пловдив/София
Sunny kid, а нощем как сте? Не суче ли дълго и спокойно?
Пробвали ли сте все пак денем да го изчакате хубаво да огладнее и да храните през поне 3 часа? Знам, че се съветва често кърмене за повече кърма и логиката я разбирам, но има деца като моето номер 2, което ако не е зверски гладно, суче точно като вашето- минута две, извива се, дърпа се, плаче... При нея работи да я храня на поне 3 часа, дори 3.5 и по възможност леко сънена- като се размърда след сън веднага предлагам.
Аз лично не виждам нищо фатално в дохранването с АМ, особено при слабо наддаване и малко кърма (подчертавам лично аз, която не съм специалист). Но чисто егоистично не искам да го правя заради огромното удобство на кърмата- ние пътуваме много, мога по всяко време да й дам в колата, дори зима да е, не мисля за температури, шишета... Но ако кърменето вече е мъка и за двете страни + здравословно не е оптимално ( не казвате колко е качил предните месеци, пак ли малко?), бих избрала смесено хранене за още няколко месеца. Припознавам се и затова си позволявам да пиша, защото бебка качи 350 гр третия месец и гледам пак върви към 300 за четвъртия, така че скоро и аз трябва да го мисля...

# 656
Момичета,коя юздичка е по-правилно да се коригира първа-на устната или на езика и правили ли сте тази интервенция във Варна?

# 657
jazzzzy, нямам опит с достинекс, но по-добре звъннете на някой консултант да попитате по телефона или пък във фб, така ще получите най-точна информация. Тук повечето не сме привърженици на достинекса като метод за спиране на кърма, та се съмнявам да ви даде някой адекватен отговор.

# 658
  • София
Sunny kid, а нощем как сте? Не суче ли дълго и спокойно?
Пробвали ли сте все пак денем да го изчакате хубаво да огладнее и да храните през поне 3 часа? Знам, че се съветва често кърмене за повече кърма и логиката я разбирам, но има деца като моето номер 2, което ако не е зверски гладно, суче точно като вашето- минута две, извива се, дърпа се, плаче... При нея работи да я храня на поне 3 часа, дори 3.5 и по възможност леко сънена- като се размърда след сън веднага предлагам.
Аз лично не виждам нищо фатално в дохранването с АМ, особено при слабо наддаване и малко кърма (подчертавам лично аз, която не съм специалист). Но чисто егоистично не искам да го правя заради огромното удобство на кърмата- ние пътуваме много, мога по всяко време да й дам в колата, дори зима да е, не мисля за температури, шишета... Но ако кърменето вече е мъка и за двете страни + здравословно не е оптимално ( не казвате колко е качил предните месеци, пак ли малко?), бих избрала смесено хранене за още няколко месеца. Припознавам се и затова си позволявам да пиша, защото бебка качи 350 гр третия месец и гледам пак върви към 300 за четвъртия, така че скоро и аз трябва да го мисля...

Пипи, нощем се буди 2-3 пъти и суче нормално, но не бих казала дълго, защото суче малко и заспива. През деня абсурд да издържи три часа! Той не спи през деня и става мнооого зле положението, ако го оставя и гладен. Поради това и няма как да го кърмя полузаспал. Първите три месеца качваше много добре, първия - 1,600 кг, втория - 1,100 кг, третия 700 гр, а четвъртия само 200 гр. Аз също никак не искам да дохранвам - ако не ми се получи с кърменето, просто приключваме, колкото и да ми е мъчно. Дано при вас потръгнат нещата!

# 659
И на фона на това качване първите три месеца,защо 200 са проблем?
Не са. Не може нон-стоп да се качва по 1кг+. В момента детето е с удвоено рождено тегло или близо до него.
Не се подвеждайте да мислите,че ако детето не качва някакви огромни цифри, значи нещо не е наред и кърменето е виновно.
Щом наддава,всичко е наред. И 200, и 300, и 500, и 1500грама са ок. Децата не са по калъп и няма задължителна норма на качване. Обзалагам се,че тия 200грама са придружени с повече сантиметри.
Аз не виждам проблем при описаната ситуация,но внушена паника - да.
Дъщеря ми повече от 600гр за месец не е качвала. Между 5 и 6ти е качила 160гр. По това време беще вече адски активна.
Ако детето е в добро здраве и общо състояние, не изпитва дискомфорт, жизнено е, усмихва се и яде, качва, било и 200гр, всичко е нормално!!!
Отглеждаме хора, хората сме с различни мерки, гени, не наддаваме еднакво. Абсурд е,да се говори за приключване на кърмене, защото един месец детето било качило 200, а не 700 или 1600. Моля ви се! По-спокойно. Мислете малко рационално и оставете глупостите на педиатрите настрани за момент. Децата по таблици ли трябва да ги мерим, ако сакън са по-тежки или по-леки от табличката на педиатъра (която между другото е за бебета на АМ), какво правим? Ами аз съм 158см,не порастнах повече, тежа 55 кг. Сега по табличката, Жена с ръст 170см, 55 кг, какво да прави? Нищо! И двете са нормални,така и с децата.

Кърменето не е лесно винаги. То е процес. Ами съжалявам, ама колики, рефлукс и с кърмене и без, децата си ги имат. Всяка от нас е имала трудности - някоя по-леки като силна струя, други по-тежки - като отказ от засукване или цедене за недоносено дете.
И както в живота - с правилната нагласа,преодоляваме и продължаваме напред.
Ако за някого кърмене е тежко, досадно и т.н.,разбира се, има избор, прави го.
Редакция - да онагледя

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 16:03 от LittleCactus🌵

Общи условия

Активация на акаунт