Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 23

• 23 577
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
По повод малкото наддаване и гладния запек, който се спомена по-напред, е, за съжаление аз видях какво е гладен запек на моето дете в началото, 3 дена не беше акал. Ами, ще ви кажа, че няма как да го объркате с обикновения. За сравнение - сега детето ака и на 8-9-10 дена и нищо общо с поведението му тогава. Ако едно човече е гладно и не яде някой и друг час отгоре, то ще наддаде вой чудо, докато не го нахраните. Така че, ако детето суче нормално на поискване, има напишани и наакани памперси, спокойно е и наддава, макар и малко, то нищо му няма и е добре. Нима възрастните хора ядат еднакво всеки път и имат еднакъв апетит?! Ами, те сега откриват целия свят, всичко е толкова интересно и са толкова по-енергочни от 4-ти месец... забравят да ядат,  залисват се в игра, уморяват се много, а и генаът на децата е толкова различен.... Моят юнак докато суче и баща му се прибере, зарязва и ядене и всичко и  ще си изкриви врата да гледа какво става, ами, няма сила да го накарам да яде, ама после си наваксва. Така, че не се филмирайте излишно. Водете се най-вече по детето, то си показва от какво има нужда и кога. Дори и в блога на Хедра пише, че е нормално кърмените бебета първите 3 месеца да наддадат повече, а после почти нищо.

# 661
  • София
Да, Момичета, прави сте. Ясно ми е, че доста майки имат трудности с кърменето, просто ми се искаше поне с второто ми дете да мине леко и да се кърмим без драми. Аз лично не се притесних от 200 гр наддаване, но точно заради стабилното наддаване първите месеци и ме психираха, че едва ли не вече не му стига кърмата. А и това сучене като новородено през час и половина... Но спирам да го мисля, колкото-толкова. Ще видим този месец как ще е Wink

# 662
А на мен ми обясниха да го слагам на диета и да почвам да цедя, защото "как така не знам колко изяжда и по колкк пъти яде". Тая драма с грамове те и ние я имаме.. Ама видиш ли дебел бил, трябвало 5 хранения да има за деня и защо не съм го захранила вече?! Той за това дебелеел 😂. Пък и аз да съм се видела, тея кила са от кърменето... Все бях чувала за не хранителна кърма ама явно моята е свръххранителна, че чак и на мен ми дава килограми..

# 663
redington така ме разсмя с твоята кърма Joy браво че имаш такава свръххеанителна кърма.
Аз да ви питам момичета на едното зърно имам една малка пъпчица с червен връх, може ли да е блистер Thinking
И мога ли да си мажа зърната с дактарин гел, който беше и записан на бебо за гъбичките в устата ?

# 664
Да,има я и другата крайност, като при Redington. И тя е абсурдна. Затова и сложих снимката, много хубаво описва, че нормално е и едното, и другото 😉

И на мене ми се ще да се случваха пусто по-лесно нещата, и аз до 4ти месец си хранех на час и половина, седеше по час на гърди, повръщаше, знам идеално колко тегаво може да е, затова си бях изработила стратегия да гледам сериали и да чета книги, докато кърмя.
А като искам да съм подвижна - в слинга. Но порастват и тези тегоби отминават, започват други 😂

За мазилото - съм чела и да. За пъпчицата, обикновено е просто бяла точица, имаш ли симптоми на запушване?

# 665
Не нямам симптоми за запушване , те са толкова меки, щях да забележа. За това се чудя от какво може да е, много малка пъпчица с червен връх на самото зърно. Нямаше я преди. Може да не е нещо важно

# 666
  • Пловдив
Няма да повярвате, но попаднах на най-новото ръководство за педиатри за "Хранене на кърмачето" от последния им семинар преди месец-два и какво да видя... Препоръчват кърмене на поискване! При това изключително до 6м. 😀 А дано повече педиатри го прочетат.
Отидох на алерголог, понеже се появи обрив след захранване в 6+, но се оказаха гъбички. Крещеше ми през цялото време как ще кърмя нощем, защо не съм захранила в 17. седмица, защо още не съм вкарала безглутенова каша и всъщност как така още имам кърма, като беба е на 6++. 😨 Предписа нещо за гъбичките, направи "план за захранване" и ми подари съответното ръководството, като каза, че още не го е прочела, но вътре са най-модерните и достоверни препоръки за кърмене и захранване. 😂 Няма такива хора, честно!
Между другото, съветите в книгата са много ок. Кактусче, ако кажеш мога да сканирам раздела за кърмене, 16-17 страници са, включващи снимки с пози и таблици + митове за кърменето.

# 667
Happy,
Страшна е тази 😂като прочете ръководството ще има да псува авторите 😂😂😂
Изредените неща ги имаме в първи пост. Ако има нещо полезно, което не присъства вече като инфо в първи пост,тогава може 🙂

# 668
Някоя от вас пила ли е чай от мента или салвия за намаляване на количествата? Чудя се наистина ли работи, по литературни данни е така. Иска ми се леко да намаля количеството мляко, защото при мен пази регулация за намаляване е много бавна, вечер ми е много препълнено. Денем зверчето почти не суче, само преди обедния сън, но напоследък само да помирише и е заспала.

# 669
Пробвай със салвията. Тя се препоръчва при хиперлактация. Аз лично пия мента и то пресен чай, не е имало влияние.

# 670
Аз винаги съм избягвала ментата, а салвия дори не знам какъв вкус има. Иначе майка ми я гледа и суши...ще взема малко за един чай.

# 671
  • Пловдив
Всичко от книгата го има в първи пост, просто там са се подписали доктори. Така се надявах да видя някой от Пловдив, но само София и Габрово. 🙁

Салвията е горчива, пила съм я против изпотяване като малка. Не знам колко силно е действието им върху лактацията, но чай от магданоз със сигурност ще помогне. Една приятелка си намали рязко кърмата без да иска с чаша чай. В този ред на мисли, сигурно и фреш от магданоз би свършил работа или просто сокът му, добавен в друг вид фреш.

# 672
Салвията знам че има леко опианяващо съдържание.
Колко време мога да  пия лецитин тъй като тоя месец се запушвам втори път, а изпих една опаковка

# 673
Пийте, няма страшно.

# 674
Момичета, пили ли сте Дицинон по време на кърмене? Проверих го, пише, че е low risk, но знам ли... Моят проблем пак се влошава, след абразиото почти беше спряло, но от снощи пак се усилва. Звънях на лекаря, каза, че в такъв случай се пие Дицинон, но като кърмя не е препоръчително.

Общи условия

Активация на акаунт