Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 23

• 23 595
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Опитайте биологична поза или футболна топка. Вижте клипчета как се слага бебето. Ако не се справяте викайте консултант и ще наместите позата.

# 556
Взеха ми проба от кърмата в 2те гърди за микробиология. В едната  излезе стрептококус ауреус много се притисних, че това ще е края на кърменето,а сме само на месец. Лекаря ми ме успокои,че няма проблем да продължавам и че бактерията е по кожата или пробата е замърсена.  Така ли е ?
Другия ми въпрос е мога ли да дам кърма от шише от което бебето е яло за следващо хранене. и изцедена стояла в хладилник мога ли да я претопля 2 пъти. Имам и пликчета с  с по голямо количество замръзено мога ли да отсипя колкото за едно хранене а другата част за следващо.(зърното ми е много разранено за това цедя)

# 557
  • София
Брех, един адекватен лекар Grinning
Да, пробата може да е замърсена.
И да има-това не е край на кърменето, има различни медикаменти.
Защо са взели проба?
Може да я повторите, с измити гърди, възможно най-чисти ръце.
Не е добре да се дава 2 пъти топлена кърма. По-скоро я разделяш количеството. Като цяло-кърмата е добре да е на стайна температура или някак на водна баня...но под струята или в предварително загрята вода. Не направо на котлона.

# 558
Какво е това за адекватния лекар? С ирония ли беше Grinning Пробата я взехме заради запушен канал взе я друга докторка с ръкавици и ми почисти гърдите с спирт. Беше ми назначено лечение с Аугментин . Пих го 3 дни вече съм по добре зачервяването мина както и напрежението но все има едни топченца като маниста които не мога да разнеса.

# 559
Бактерията ако е ауреус е стафилококус ауреус и точно това е най-честия причинител на остър мастит. Та не виждам защо има съмнения в лекаря. Пийте си аугментина 7 дена, не прекъсвайте лечението!

# 560
При мен причинителя на мастита и след това абцеса се оказа точно тази бактерия,която се е вмъкнала чрез рагадите по зърното,които много дълго време не успявах да излекувам.Та за рагадите ми изписаха крем гентамицин,който се маже след всяко кърмене(цедене) и се отмива преди всяко следващо хранене на бебето.Задължително е да е крем,а не маз,за да се отмив от зърното.Рагадите заздравяха след 2-3дни,но мазах 7дни.Попитайте лекаря си дали е удачно да го приложите и вие.

А моя въпрос е следния:
След като няколко дни слагах беба на едната гърда,кърмата тръгна-малко е,по 10 до 20гр(тегля я),но тръгна и в гърдата,която за сега не трябваше да пипам,понеже все още има оток.Да,обаче се наложи да започна да я цедя,защото в противен случай белята пак щеше да стане.Дали да изследвам кърмата от болната гърда за наличие на гной и бактерии,защото така не знам дали е годна за даване на беба?Все още пия клиндамицина,още 5дни ми остават,а междувременно днес пусках и кръвни изследвания+црп за моеуспокоение и всичко е в норма.

# 561
Здравейте отново!
Писах Ви прези няколко дни, че бебето отказва едната гърда.
От вчера суче, както обикновено, но пък се появи рязка пронизваща болка в зърното. Видимо му няма нищо.
От днес сутринта имам запушване - има много голяма буца в дясно от зърното и е страшно болезнено. Всъщност, 1/4 от гърдата е като буца.
Взимам горещ душ, давам първо нея, цедя след кърмене, правя масаж през цялото време от над буцата към зърното. Ще купя и Лицетин. (да пия 3 х 2 нали? ) изчела съм всичко на български в първи пост.
Вчера в изпражненията на бебето излезе Стафилококос ауреус. Възможно ли е и на гърдата да има и къде трябва да отида? До колко време ако не се подобри трябва търся лекар и какъв?

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 09:42 от Geri69900

# 562
Гери, търсете блистер, почти съм убедена че е това. такова голямо запушване и болка в зърното просто няма какво да е друго. Блистерите не изглеждат толкова забележимо колкото на картинките в нета. Леко стиснете зърното и вижте от коя област на гърдата не тече и гледайте там по-обстойно.
Noname, цедете и болната гърда, но не давайте още няколко дни млякото от нея. То и да пуснете микорбиология тя ще излезе в понеделник поне.

# 563
Вижте постовете малко по нагоре аз писах за стафилококус ауреус и че не е проблем за кърменето

# 564
Микробиология на кърмата ли се пуска? Всмисъл взима се кърма и се дава за изследвания или ...

# 565
Микробиология на кърмата ли се пуска? Всмисъл взима се кърма и се дава за изследвания или ...
да но всичко трябва да е стерилно почистете се с спирт ръцете и гърдата използвайте стерилни контеинери с едната ръка отваряте  с другата цедите като  гледайте зърното да не докосва чашката а само млякото.  Нужно е малко  количество 2,3 лъжички

# 566
Гери, търсете блистер, почти съм убедена че е това. такова голямо запушване и болка в зърното просто няма какво да е друго. Блистерите не изглеждат толкова забележимо колкото на картинките в нета. Леко стиснете зърното и вижте от коя област на гърдата не тече и гледайте там по-обстойно.
Гледах много, много внимателно и няма никакви промени в зърното 😔  споменатият др. Хинев, къде и кога преглежда?
Моля, препоръчайте ми читав доктор за София.

# 567
Гледах много, много внимателно и няма никакви промени в зърното 😔  споменатият др. Хинев, къде и кога преглежда?
.   

ул.Генерал Столипин 55,след 15ч е там.

# 568
Гери, ако има бактериална инфекция да сте вдигнала 39 градуса вече.  Запушването вероятно е много напред, почти на изхода на канала. Аз все още си мисля, че е блистер, на мен ми трябваха 2 дни да различа първия ми блистер, беше много невидим, но след като го отлепих шурна мляко и се приключи.

# 569
Гери, пробвай да застанеш над бебето(все едно ще правиш лицева), и да му дадеш да суче така. Така гравитацията помага естествено и виж дали ще има облекчение. И помпата само за облекчение я ползвай. По-добре слагай бебето по-често на тази гърда, ако не отказва,разбира се. Ще се оправиш, спокойно. Не се паникьосвай.
Ако е много нпонасимо положението, направи си компрес - зеле или картоф,каквото имаш. 20 мин седиш с него и не се слага на ареола. Пиши пак как си тази вечер.

Общи условия

Активация на акаунт