Хайде на театър - 6

• 63 701
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
... Ходят в театъра по дънки и пуловерчета...
А бе да ти кажа, скоро до мен в Народния седна един млад мъж /тип "Юпи"/с официален костюм, с панталон с ръб, какъвто мъжът ми е обличал, сигурно, един, единствен път в живота си - на сватбата си! 🤣🙈 Бавно и мъчително, 10-тина минути съблича сакото си/като сцена от филм с масов убиец🤣/, после започна да го сгъва педантично още 10-тина минути... Е, казвам ти, никога не ме е било толкова страх да остана с някого на тъмно! 🙈 Ако си способен на това, не знам още на какво си способен...🤣🙈
А, страшно се радвам на тийнейджърите, които, наистина, идват по дънки и кецове! Страхотно е, че идвате на театър, вместо да се напивате по чалга дискотеките! Страхотно е, че идвате направо, както сте си били на училище или на лекции! Това си е вашият стил и той не ме тревожи ни най-малко! 👍

Ами сигурно му е единствен, но си е направил труда да го облече. Другото са си твои изблици на подсъзнанието.

Супер е, че учащите ходят на театър(аз не визирах точно само учащи), но ако може някой и да ги възпита как да не пречат на останалите. Външният вид + поведението са въпрос на възпитание. Защото това в крайна сметка показва отношението към изкуството и уважението към тези на сцената.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 17:54 от Fancy

# 436
Имам билети за "Приятно ми е, Ива!" в театър 199 в сряда.
Хареса ли ви?
Много 🙂

# 437
И аз много харесах “Приятно ми е, Ива.” Вече започна да ми избледнява, но назад в темата писах впечатления. Беше иронично-забавна за кризата на 40-те и още нещо.

# 438
Току-що гледах "Стая 1313"! Много ми напомняше "Откачена фамилия" - комедия на абсурда, много смешна, мисля, че ще се хареса на всеки!
П. П. Благодаря на ЗаСлон за препоръката! 😘

Fancy, не с лошо де, душа Simple Smile

Благодаря на Vrabcho, че помогна с общи усилия да облечем и нахраним децата от дома в с. Лопян! 😘

# 439
  • София
Тази вечер гледах "Сред дивата природа". Допадна ми - уютен сценарий, добър хумор и хубава, интелигентна игра на Албена Колева и Димитър Бакалов. Евтин декор и не харесах Ани Пападополу - еднотипна ми е и набляга на силово присъствие на сцената.

Допълвам се за облеклото - за мен то няма значение, стига да има искри в очите.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 23:31 от Prizma

# 440
Синът ми (7 г.) ходи на “Магията на Ненчо” в “Театъра на Армията” с баба си днес. Прибраха се доволни с книга за фокуси, автограф от Ненчо Илчев и снимка с него. Дребният много е харесал постановката.
Малко задочен отзив, защото не съм била лично, но като гледах как му греят очите - препоръчвам за деца над 7.
Джинджър Hug Heart

За дънките и театъра: вече не е това, което беше. Ходи се и по-ежедневно облечен на театър. Щом е чист и спретнат човек, предлагам да го пускаме.

# 441
  • София
"Стая 1313" гледа сега и ММ с две деца, много доволни и с висок театрален градус се прибраха Simple Smile

С кого гледахме заедно "Контрабасът" и се запалихме да гледаме премиерата на "Копенхаген" с Валентин Ганев?
Мина тази вечер и снощи, но се сетих да търся билети, когато вече нямаше и отложихме за януари.
За каква възраст е приемлив?
А за каква възраст е разбираем?

# 442

Не те разбрах? Душа?

Бе за протокола, не е все едно по-ежедневно облекло сравнено с дъвка + раздраните дънчици и развлеченото пуловерче. И това комбинирано с неуместно високо хилене + скърцане на седалки + консумация в залата. Все една и съща липса на елементарно ниво и възпитание. Едно е рок концерт, друго е залата в Народния. Ама то пак е въпрос на компромиси и приемане на силово налаганата субкултура. Щото същите тези ходят на театър все едно са в кинозалите и си мислят, че и пуканките могат да си внесат. Не, че и в киното не ме дразни шума от дъвчене. И защо не. Нали ходят на театър?!?!? С блясък в очите?!?!?! И мислейки, че халтурата в театъра е нещо ценно и възпитаващо. Щото си знаем кои постановки са си халтура, нали?

На "Живак" горе имаше мисля студенти. Ами един не видях да прилича на гореописаните. Значи можело все пак?

# 443
  • София

Нали ходят на театър?!?!? С блясък в очите?!?!?! И мислейки, че халтурата в театъра е нещо ценно и възпитаващо. Щото си знаем кои постановки са си халтура, нали?

Тук разпознах свои думи.
На "Лисичета" бях със сина ми, шестнайсетгодишен. Много му хареса представлението, дори повече отколкото на мен. Беше забелязал неща, на които не бях обърнала внимание - ролята на часовниците и догарящите свещи и препратката към времето, което изтича, промяната в цветовете на дрехите на героите в хода на пиесата, като по този начин разкриват все по-добре характера на героите, черно-белите цветове при Хорас, при когото няма нюанси, защото вече не му се налага нищо да прикрива, кафявия като на фабрикант костюм на Бен и т.н. Той заговри и за Параскева Джукелова, чиято роля е второстепенна (в програмата е посочена друга актриса), но допринесе много за изграждането на пиесата и влезе много точно в образа.
Но ... беше по дънки.

# 444
И аз ходя по дънки на театър. Обличам отгоре риза и жилетка. Виждам доста хора с дънки. Дънките не са това, което бяха преди. С анцуг не бих отишла.
Хора с вафли и зрънчо не съм виждала в театъра, но със светещи и звънящи телефони -да. Последния път на някой така зверски му вибрираше телефона, че чак се чуваше.

Довечера съм на Аз досадникът в Сълза и смях. Имам нужда от нещо много смешно, дано е такова. Simple Smile

# 445
Mен не ме дразни по-небрежно облекло и никога не се заглеждам кой как е облечен. E, ако видя някой по анцуг ще ми направи впечатление, но не ми е работа да съдя, а и не съм попадала на такива. Hа ядящи около мен хора, също. Cигурно е въпрос на късмет, иначе го намирам за крайно възмутително. Изблици на смях, стига да са на място, защото ми е неразбираемо как публиката понякога реагира на по-скоро тъжни сцени, също не ме смущават. В тази връзка се сещам как в средата на октомври, на постановка в Hародния театър, в близост до мен седеше Захари Бахаров и на моменти така се смееше с глас, че беше чак заразително Simple Smile
Това, на което няма случай да не съм ставала свидетел и ужасно ме изнервя, защото ме разсейва, са светещите или звънящи телефони и говорещи помежду си зрители или такива, коментиращи на глас.

# 446
В тази връзка ви оставям да се посмеете с едно видео на тема "видове зрители в театъра". Клипът е на Полина Недкова, която е актриса, но се изявява и като влогър.

https://youtu.be/OlqJ9FM0bMo

# 447
Никога не съм виждала зрители по анцузи, отварящи вафли, солети или пуканки или такива със звънящи телефони в театъра.
Въпрос на късмет е сигурно. Като цяло наблюденията ми са, че хората ходещи на театър в София са културни и мислещи.
За другите градове не знам как е, но сигурно е още по-добре, защото за хората в малкия град театърът е нещо като култ. Който не го уважава просто не ходи.

# 448
  • София
20 пъти звъня телефон на концерта на Людмил Ангелов в зала България. Шопен, не друго.
После разбрах,  че госпожата излязла да говори и като се наприказвала искала да влезе обратно. Разпоредителят не я пуснал. Това го разбрах от него, търсих в антракта някой да ми отговори защо при тези скъпи билети няма персонал... Не ме удовлетворява никакъв отговор!

Prizma, аплодисменти за твоя непълнолетен театрален критик!

# 449
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
врабчо, късметлийка си.
аз бях писала някъде за страхотиите във Филхармонията, нито мерки някакви се взеха от родителите и учителките, които придружаваха един клас, нито разпоредител се появи...
оплаках се, даже писмо на сайта им пусках... нищо.
все тая, те не уважават зрителите си, зрителите не уважават тях... Sad

повече от година ми трябваше да се пречупя и да взема билети за там - за представянето на диска на Ангел Заберски Wink

в жабките винаги сме се чувствали добре, но последния път до нас седнаха две Sad по-зрели дами Sad.
разбрахме всичко за  приятелката на съседката на н-тата братовчедка, то ишиас, то тендовагинит, то кашлица... не остана тема не обсъдена първо по телефона, после една с друга си препредаваха данните.
поне по време на представлението млъкнаха, че вече и аз щях да получа болки навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт