Пътят на честта - тема 2

• 37 983
  • 817
  •   1
Отговори
# 225
Относно турските сериали...аз съм гледала само 1001 нощ и още един на който не помня името. Беше преди 7-8 години и не бяха никак зле. Сега тия новите, който дават не ги гледам, но съм сигурна, че чак такива недомислици, като нашите нямат.
 Не знам някой дали помни, но преди години в следобедните часове даваха някакви гръцки сериали. Бяха много, много тъпи. Само те могат да се конкурират по некадърност с нашите.

# 226
И аз изгледах сериите до тук и не сьм впечатлена.Доста пресилено и недомислено още от първите серии.Сценаристите не е зле да ползват юридически консултации преди да почнат да снимат.Оги умря,и хоп единствения наследник била Кера.А Бонка и Начо--не,те не са и не могат да взимат решения.Води се разследване за убийство,ама кремираме жертвата.Актьорите-Силвия и Ивайло-рецитатори,без никаква емоция в гласа и мимика .Децата играят много по -естествено .Филмът се движи много мудно,никакво развитие.Кера се дьржи като паднала от Марс,да се чуди човек как е оцеляла в интерната.Ивайло и той горкия,бизнесмен-светец.Харесва ми актрисата която играе Бонка,90% от гледащите филма я мразят,справя се перфектно.Братьт Димитър и той се справя.Плачков и Лютаков-трагедия.Останалите актьори без Жаки   са за пьлнеж .Ще дам шанс още две  серии и ако няма развитие,спирам.

# 227
Чудя се защо се пънат да мислят нови недодялани сценарии, когато има предостатъчно хубави Български романи, включително модерни, които могат да се екранизират?!? Дори да не са родно производство - поне историята е проверено добра.
Имаше например един "Раят на Дамите" - Италиански сериал, но по роман на Емил Зола, писан за Париж. Беше с нива над това...

# 228
Не знам дали е публикувано тук това интервю със Силвия Петкова. Но ето, за всеки случай:
https://www.monitor.bg/bg/a/view/ricarjat-silvija-petkova-i-nejn … na-chestta-173162

Тази жена направо пращи от акъл:
"Последните ми впечатления бяха от хората поколение, две след моето" - май не е много наясно какво значи думата "поколение". Ако е имала впечатления от цели три поколения след нея, значи трябва да е не на 32, а на 100. Скица.

Вчера разбрах какво точно ме дразни в нея. Ами...лигави се като говори. Едно характерно "Ш" вади, което не е точно Ш, ами по-скоро Шь. И разни други гласни и съгласни смачква много особено, което ми е далеч от правилния говор.

А Жакито, точно й свикнах да казва "Оо, брат ми!" , ама като каза и: "Оо, майка ми!" вече съвсем ми заприлича на героиня от "София ден и нощ". Т'ва на кос-коджам ти бизнесменка да казваш така, пък и дори на брат си...пред новото попълнение, на което трябва да се вдъхне респект...де да знам, не го намирам за много удачно.

# 229
  • Sofia
Навсякъде се правят ниско бюджетни и тъпи сериали,не сме единствените...
Турските също не отстъпват по тъпота.Само "1001нощ" ме е държал в напрежение и съм чакала всяка серия с нетърпение...
Има още един,който най-после Нова тв реши да купи и излъчва от 14.10.,макар и от 15ч-"Черна роза"

Силвия напоследък и в доста реклами участва,развива се кариерата и Sunglasses

# 230
Относно наследяването-щом има първи ред наследник, в случая син, наследниците от 2 и 3 ред не получават нищо. Съпругата дели със сина.

# 231
  • Далечният изток
И аз изгледах сериите до тук и не сьм впечатлена.Доста пресилено и недомислено още от първите серии.Сценаристите не е зле да ползват юридически консултации преди да почнат да снимат.Оги умря,и хоп единствения наследник била Кера.А Бонка и Начо--не,те не са и не могат да взимат решения.

Засега нямат нужда от юридически консултации, освен може би относно преекспонирания образ на адвокатката.
Единствен наследник не е Кера, а са двама наследници - детето и съпругът на починал. Родителите са следващ ред и можеше да бъдат наследници заедно със съпруг, ако нямаше дете. В случая само Мартин и Кера са наследници.

# 232
За наследниците е така-Кера заедно с детето. Замислих се дали има гаф с разпореждането с фирмената сметка от свекървата, но те не са задълбали в подробности чия собственост е хотелът или дружеството, което го стопанисва. Ако Огнян е има някакъв дял,  трябваше да уреждат отношения с Кера като наследник. Най-вероятно собственици са само дъртите, а младите са били управители на заплата Simple Smile Или никой не е мислил чак толкова в тази посока:)

# 233
Не знам дали е публикувано тук това интервю със Силвия Петкова. Но ето, за всеки случай:
https://www.monitor.bg/bg/a/view/ricarjat-silvija-petkova-i-nejn … na-chestta-173162

Тази жена направо пращи от акъл:
"Последните ми впечатления бяха от хората поколение, две след моето" - май не е много наясно какво значи думата "поколение". Ако е имала впечатления от цели три поколения след нея, значи трябва да е не на 32, а на 100. Скица.

Вчера разбрах какво точно ме дразни в нея. Ами...лигави се като говори. Едно характерно "Ш" вади, което не е точно Ш, ами по-скоро Шь. И разни други гласни и съгласни смачква много особено, което ми е далеч от правилния говор.

А Жакито, точно й свикнах да казва "Оо, брат ми!" , ама като каза и: "Оо, майка ми!" вече съвсем ми заприлича на героиня от "София ден и нощ". Т'ва на кос-коджам ти бизнесменка да казваш така, пък и дори на брат си...пред новото попълнение, на което трябва да се вдъхне респект...де да знам, не го намирам за много удачно.
Е какво да им каже, по име ли да нарича майка си?

# 234
  • Sofia
Силвия май има пиърсинг на езика,от там може да и е гадното Ш

# 235
Ами например: "Здравей/здрасти мамо!"
Не знам как говорят жените на нейната възраст, но наистина не съм чувала някой по този начин да поздравява майка си. Възможно е и да съм стара вече и да не ги разбирам тия работи.

# 236
Ако Огнян е има някакъв дял,  трябваше да уреждат отношения с Кера като наследник. Най-вероятно собственици са само дъртите, а младите са били управители на заплата Simple Smile

Ааа, ша ва замаоля! Ние сме горди, честни, над нещата. Нииищо не щем от дъртите, сами ще се оправяме. Нищо, че не можем с една кафемашина  да се оправим, че табла не можем да държим, важното е че сме горди. Нищо не искаме от Царево Simple Smile)

# 237
За мен е малко странно, да не кажа и неприемливо, мамосване пред хора на бизнес срещи и мероприятия. Нито на "майка ми" звучи адекватно, още по-малко "мамо/маме", "батко/бати". Това е формална обстановка, която изисква даден етикет и речник. Нали уж е топ оф дъ топ заведението за каймака на висшето общество. Може да се обръщат един към друг с имена. И Жаки наистина доста абсурдно се тръшна и скръсти ръце пред безценно важния клиент, макар и в присъствието на Бианка. Като вкиснат тийн, който го карат да си напише домашното.

# 238
Чудя се защо се пънат да мислят нови недодялани сценарии, когато има предостатъчно хубави Български романи, включително модерни, които могат да се екранизират?!? Дори да не са родно производство - поне историята е проверено добра.
Имаше например един "Раят на Дамите" - Италиански сериал, но по роман на Емил Зола, писан за Париж. Беше с нива над това...

Напълно подкрепям споделеното мнение. Дори и от класическата българска литература биха станали доста успешни истории за сериали - "Албена" и "Боряна" на Йовков, "Железният светилник" на Талев, "Гераците" на Елин Пелин и още много други, които си заслужават да бъдат екранизирани. Вижте турците например... избиха се да правят съвременни версии на много тяхни класически романи - Листопад, Забранения плод, Чучулигата и т.н, с които се прославиха по целия свят.

# 239
Да, и на мен малко тийнейджърски ми звучи и изглежда като поведение. Работила съм в семейни фирми с претенцията за голямото Добро Утро и обикновено се обръщат по фамилия или име пред клиенти. Понякога са се изпускали и да говорят за тях като "баща ми/майка ми", но особено когато искат да си придадат важност, даже са поставяли и г-н/г-жа пред името. Камо ли да се изцепят като в рекламата: "Ооо, Пепи!"
Особено с характерната интонация.
Но може би това искат да внушат за Жаки, че си е такава непукистка и леко арогантна. Аз продължавам да си мисля, че си пада по брат си и затова обича да подчертава някак собственически, че това е не кой да е, а нейният брат.

Общи условия

Активация на акаунт