Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако детето ми има проблеми с препуциума?
Какви са рисковете от неправилно забелване на препуциума?
Кога е подходящо да потърсите медицинска помощ за проблеми с препуциума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако детето ми има проблеми с препуциума?
Ако детето ви изпитва дискомфорт и споделя, че не може да отвори препуциума, важно е да се консултирате с лекар, най-добре с педиатричен уролог. Възможно е това да е фимоза, при която увреждането на препуциума може да изисква медицинска намеса. Някои родители споделят, че в такива случаи трябва да се вземе индивидуално решение и предварителната консултация с лекар е от съществено значение.
-
Какви са рисковете от неправилно забелване на препуциума?
Неправилното или принудително забелване на препуциума може да доведе до наранявания, кървене или дори инфекция. Много родители съобщават за случаи, при които след принудителни опити да се отлепи препуциумът, децата развиват сраствания, които впоследствие изискват хирургическа намеса. Това подчертава важността на внимателното и нежно отношение към анатомията на детето до настъпването на пубертета, когато много от тези проблеми се разрешават сами.
-
Кога е подходящо да потърсите медицинска помощ за проблеми с препуциума?
Ако детето ви е на възраст над 2 години и споделя за дискомфорт или затруднения с хигиената на гениталната област, най-добре е да потърсите съвет от педиатричен уролог. Медицинската намеса може да се наложи, ако се установи фимоза, а специалистите по детска урология предлагат различни възможности за лечение в зависимост от индивидуалното състояние на детето.
-
Какви са мненията относно агресивното обрязване на препуциума в България?
-
Какви са рисковете от възпалителни процеси на препуциума при малки деца?
Здравейте.Искам да попитам няколко въпроса?Да разкажа първо малко....момченцето ми беше на около две когато една докторка ми отлепи кожичката на щурчето от раз в кабинета(тъй като аз явно нищо не съм правила както трябва и отидох за съвет само да види).После мъка за малкия рев и много стрес.Така докато го къпах аз след това все оголвай главичката докато го къпя.Сега е на 7 и му мия само косата и го оставям надолу да си се къпе сам.Като го предупреждавам все да си мие чурката!Незнам дали ме е слушал.Скоро му викам пак същото.Питах го изми ли я,той каза не не може да се покаже главичката смъди ме.Видях отвора че е много малък и се чудя може ли да се в сраснала🙄Има ли някакъв крем за отпускане да се маже?Няма зачервяване.Вие как сте процедирали с вашите момчета?