Изпитани сайтове за парфюми - 18

• 74 332
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Не съм го тествала, интересуваше ме Черният Опиум. Продавачът каза, че има намаление на Ив Сен Лоранските парфюми - някои с 10, други с повече процента.

Тествах Olympea Intense на Пако Рабан и се впечатлих - много хубава ванилия, поръсена с щипка сол. Чудесен за есенно-зимния сезон, според мен. Направо ме сърбяха ръцете да взема и него, но нямаше 30 мл.

# 301
  • София
Еееее....Нотино наистина вече се оливат с номерцата си  #2gunfire"Sofia - Paradise - 2,00 лв."  Да отидеш на крак до магазина да си вземеш поръчката и пак да им платиш  ooooh!

# 302
Някой купи ли тази евтинийка ,са каже как е?
https://www.parfimo.bg/mexx-man-festival-summer-eau-de-toilette-za-maje-35-ml/

# 303
Еееее....Нотино наистина вече се оливат с номерцата си  #2gunfire"Sofia - Paradise - 2,00 лв."  Да отидеш на крак до магазина да си вземеш поръчката и пак да им платиш  ooooh!

Ха-ха, тия са нахални.

# 304
  • София
Еееее....Нотино наистина вече се оливат с номерцата си  #2gunfire"Sofia - Paradise - 2,00 лв."  Да отидеш на крак до магазина да си вземеш поръчката и пак да им платиш  ooooh!

Ха-ха, тия са нахални.

Не искам да влизам в спор, но масово западните онлайн сайтове и магазини, вземат почти същата доставка за услугите тип click and collect, каквато и за доставка на адрес на клиент. Това е пазарна тенденция, която има своето обяснение - например, голям брой потребители, които не отиват в съответния магазин, за да си вземат поръчките.

# 305
Добре, veka, навярно е така.
Няма спорове, познаваш ме, не влизам в такива, коментирам си. Wink

# 306
Кои да тези чуждестранни сайтове, любипитно ми е?

# 307
Освен нотино, незнам друг "западен" онлайн магазин да таксува доставката до магазин.

# 308
  • София
Има много примери, но ще се огранича до един - ТК Махх. Преди таксата за click and collect беше 3.99 паунда, а нормалната доставка 3.99. В момента е 1.99 паунда за сума над 50 паунда.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 13:59 от veka

# 309
Само дето на ТК Махх оборотът сигурно е колкото на всички български онлайн парфюмерии, взети заедно...

# 310
Освен нотино, незнам друг "западен" онлайн магазин да таксува доставката до магазин.
И аз не знам, затова и попитах, кои са всички тези сайтове. Идеята е точно, в случай, че недобросъвестен клиент откаже да си вземе поръчката, артикулът да остане на място. Търговски погрешен ход на "Нотино". Самозабравиха се, а дори не са конкуренция на големите парфюмерии, особено когато става дума и за промоции.

# 311
Ако цените на Нотино бяха подобни на онези, когато бяха все още Енцо бих платила и 5 лв. доставка до магазин Wink
Напълно ненужно се набутаха с магазин и не вярвам да оцелеят в конкуренция с Дъглас и Сефора.

Бих поръчала парфюм онлайн от магазина на Дъглас по-скоро, отколкото да поръчам през Нотино.  Peace

# 312
В бг няма друг магазин с такса доставка до магазин, може по време на намаления да липсва като опция, а недобросъвестния клиент като не си вземе поръчката няма и да плати и тия два лева, които само дразнят. Често хората поръчват до магазин, а не до офис на куриер, когато не искат да се ангажират с чакане на куриер, а да си вземат поръчката в удобно за тях време. В случая магазина не плаща куриерска услуга, а начислява на клиента.

# 313
Идеята е точно, в случай, че недобросъвестен клиент откаже да си вземе поръчката, артикулът да остане на място. Търговски погрешен ход на "Нотино". Самозабравиха се, а дори не са конкуренция на големите парфюмерии, особено когато става дума и за промоции.
Съгласна. А и колко ще са тези недобросъвестни клиенти. Който не си вземе поръчката 2 пъти може да бъде блокиран и готово. С добросъвестните ще си избият загубите. Артикулът може да остане в магазина и някой друг да го купи на място, така че не виждам драма. За поръчка над 50 лв отпадат тези 2 лева доставка, така че за мен не е проблем. Рядко поръчвам за по-малка сума.

А относно дали са конкуренция на големите парфюмерии специално за мен не са когато става дума за мейнстрийм дизайнери или популярни нишови брандове, които се намират и на други места. Изчаквам черни петъци и намаления в оторизираните представители и не рискувам да получа застояла стока от сивия сектор. Ако търся обаче именно стар бач код на реформулиран аромат или по-малки нишови парфюмни къщи, които не са представени официално в София, тогава пазарувам с удоволствие от Нотино. Досега на менте не съм попадала и съм спокойна.

# 314
  • Чукарландия
Здравейте! bouquet

На първа страница сред изброените сайтове не откривам името на http://monami.bg. Може ли отзиви, читави ли са парфюмите в него?
Някой, ако е пазарувал или знае, моля да сподели мнение. Hug

Общи условия

Активация на акаунт