Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 септ. 2019, 12:40 ч.

С какво ви дразнят свекървите? – 115

 • 20 298
 • 349
 •   2
Отговори
# 30
 • Варна
 • Мнения: 18 462
Намекни на мъжа си, че покрай края на бременността и после с раждане и първи дни с бебок не ти е до нея, не искаш да си причиняваш нерви и съответно той да се оправя къде ще спи другия път. А друг път ще има, това е повече от сигурно. Той щом я знае каква е няма да се изненада и ще действа по въпроса.

# 31
 • при късмета
 • Мнения: 13 539
И на мен ми стана смешно.
Аз бих действала по-директно. Като предварително бих говорила с мъжа си, разбира се. На всяка забележка бих казвала "у нас така го правим". Бих пресичала всякакви инициативи за чистене и готвене от нейна страна, като аз казвам, че не го прави както трябва, пак според горното правило. А ако не ѝ харесва нещо за ядене, да си го критикува колкото иска, изобщо няма да ми направи впечатление. Вкусове всякакви и ще покажа, че съм на този принцип и не се обиждам, както и няма да започна да го правя различно, пак според първо правило. Ако не разбере от дума, отивам и пренареждам у тях, със забележки, че нищо не е както трябва.
Но най-добре от сина си да чуе всичко това

# 32
 • Мнения: 779
При първа среща на твоя територия, нормално да премълчаваш шока от поведението ѝ.Laughing Ако се повтори това нагло държание, не бих мълчала. На такива хора, ако им мълчиш, още повече ти се качват на главата. Уважавай си личните граници, за да ги уважават и другите. Не е нужно да ѝ падаш на нивото, за да ѝ стане ясно докъде може да стига. Хубаво е, че мъжът ти те подкрепя.

# 33
 • Мнения: 1 340
Проблемна бременност и правене на пай за закуска?! Да, бе, да! Дами, пазете се повече и се щадете!
На мъжа няма какво да намеква, в прав текст да си му казва, че поведението на майката е неприемливо.

# 34
 • Мнения: 195
Първо, лека брененност! Надявам се да ти е олекнало като сподели. Казвай на мъжа си от сега да ѝ каже да не идва за раждането. Може да ѝ блокираш и номера, за да не ти досаждам. Да се оправя със сина си. Ти гледай да си спокойна. Ако ти се вясне пак в къщата, следвай съветите на ма ко. И без дълго гостуване.

# 35
 • Мнения: 17 773
Бас държа, че тази свекърва е от форума. Остава да се познае и да си признае коя е.  Laughing
Пълно е по темите с такива, които тропат с копито и махат с рога, че нещо си се прави точно по техния начин, както те са научени и са свикнали, а всички останали начини са напълно погрешни. Хем повечето са млади жени уж, ама няма начин и тази свекърва да не се е промушила между тях.
Или младите тренират за люти свекърви, знам ли...

# 36
 • София
 • Мнения: 4 299
Как' Сийка - аз пък не съм попадала на такава тема на свекърви тук "които тропат с копито и махат с рога,", може ли линк(ове) моля?

# 37
 • Мнения: 322
Свекървището не е от дорума. Тя е далеч от всички такива комуникации.
Да разбирам, че трябва да се абстрахирам от всички простички битовизми, ама с нея за кино, театър, опера не може да се говори, тя на такива неща не ходи, имам чуватвото, че и с хора не общува-от работа вкъщи, от вкъщи на работа и толкова.
На вид дребни нещица, но по дяволите как ме дразнят... Живея от 19 годишна самостоятелно, отделена в друго жилище(сега на 30),сина и отделен и той горе долу от по същото време (сега на 36). Ама сега почва да ни учи как се правят нещата....
За тези, които питаха за мокрите кърпички-ами не ги знам. И аз се пъна с някакви препарати, парцалки, микрофибри, пък де бил ключа за палатката... Едно знам за тях. От тях човек става силно религиозен - тя търка с тях, аз се кръстя...
Мисля, че ще претърпим един сериозен разговор, граничещ с караница.
Момичетата, които казаха, че няколко дена не са проблем, издържат се ги съветвам да кандидатстват за снахи. Има един свободен син. Читаво е момчето, ама за майката чуха вече.
Не може да ти идва на гости за по няколко дни, да ти обръща къщата с главата надолу, да ти казва колко си некадърен... Да те остави в една хубава нервна криза и защо, ами защото не станало на нейната... Та с две думи, ако някой иска да и представи временен дом, за почивка - пращам с багажа

# 38
 • MI
 • Мнения: 10 327
Ох, и аз се посмях добре, макар че не е за смях работата. Особено на частта с мокрите кърпички, голям ентусиаст е тази свекърва.... И как всъщност се варят грешно картофи?! Joy Наистина, ограничи максимално контактите, особено по време на бременността и казвай директно на мъжа ти всичко. Голяма грешка е да си мълчиш сега, после ще стане още по-зле и с минаване на времето по-трудно се поставят граници...

# 39
 • Мнения: 17 773
Как' Сийка - аз пък не съм попадала на такава тема на свекърви тук "които тропат с копито и махат с рога,", може ли линк(ове) моля?

На бъдещи свекърви или нереализирани такива (сещам се за няколко ника, които за жалост нямат момчета, а какви класически свекърви биха били, ех!). Погледни коя да е тема за чистене, електроуреди, гледане на деца, с обувки или без обувки вкъщи, кюфтетата с лук или без лук и т.н., и т.н. Пълно е с млади жени, с претенции за образование и кариера, а същевременно закостенели в разбиранията си и абсолютно нетолерантни към чуждото мнение и стил на живот – точно като изпълзели от средновековието. И пълни с ентусиазъм да метнат на кладата всеки, който не мисли като тях.
То и мъже такива има, ако трябва да сме честни, явно джендъризацията си казва думата...

# 40
 • при късмета
 • Мнения: 13 539
Грешка е било да си мълчиш още първия път. Възможно е да мисли, че ти помага или, че те улеснява и в твоите очи е едно, в нейните друго. Затова от начало сложете границите, че после дразнещото като стане стандарт, много по-трудно ще го коригираш. Кратко и ясно "в нашето ежедневие, ние решаваме как стават нещата" и толкоз. И после същото за детето. А сега си почивай повече. И впрегни повече мъжа ти в това, даже изцяло му делегирай изясняването на ситуацията

# 41
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 12 772
Аз съм свела контактите със свеки до минимума. Последно я поканих с преспиване след като почина свекъра преди години. Три дена стоя, чете книга и не погледна детето.
Няма как да я накарам да се занимава с него, та не си го слагам на сърце, макар да ме боли ( нямаме баба и дядо наблизо и детето се радва като види някой от тях 🙄).
Сега пак не ходя, но имаме бебе. Не можела да си види внучката. Ама тя наистина иска само да я види 🤣
Казах на мъжа ми да подготви програма поне половин ден да се занимава с голямото дете. Мъжът ми каза, че посещението е с Open end, докато издържи тя или ние 🤣
Тя не дудне, не чисти, не преподрежда, но цял ден обикаля по магазините и накрая не си купува нищо, защото нищо не й трябва 😒
И това не ме дразни, поне не ми се пречка, но детето ме пита защо баба му се интересува повече от магазините, отколкото от него. Казах му да я пита. 🙄
Единственото, което ме дразни е при всяко хранене казва, че не било нужно да готвя заради нея. 😝
Тя готви изключително полуфабрикати, а аз само от пресни продукти.
Обикновено й отговарям, че ние се храним и без посещение 🤣
Мъжът ми един ден й каза, че ще прави палачинки за закуска. Заради нея нямало смисъл, много работа било 🤣
Той й каза, че прави всяка неделя... тцтцтц как можело 🤨, тя в неделя само незнам си какво ядяла.

Иначе е пощенлива, все иска да опита, обаче е все на диета 😂
Голяма драма.

Понеже тя прави разкошни сладкиши, та детето си поръчва да донесе, аз нямам против, защото моите не са толкова добри.
Яде и мрънка колко захар и мазнина имали все едно аз съм ги правила, а не тя 🤣

Въобще спрях да й се връзвам, като искам да направи нещо й казвам или директно й връчвам бебето.

Ако реши да чисти - супер. Колкото й да дудне, аз мога да си запуша ушите. Важното да почисти 🤣

# 42
 • Мнения: 8 326
Не бих я канила вкъщи. Да се вижда със синчето на нейна си територия и без мен. Такова нещо не мога да издържа аз.

# 43
 • Мнения: 4 825
При следващите идвания й наемате нещо от аирбнб близо до вас и си спестявате две трети от драмата. Няма как да е съвсем без хич, но поне няма да е денонощно.

# 44
 • София
 • Мнения: 3 578
bat_mam ти си описала моята свека...преди 20 години, че и от същия край е Grinning Въпреки изминалите години, въпреки, че си имахме нашият голям скандал за изясняване на отношенията, все още ме втриса от три дневните визити (казала съм на ММ че това ми е лимита, да устоявам на провокации). Гледай си бременността! Желая ти успешно и леко раждане и здраво детенце!
Тя сигурно ще идва като се роди внучето да дава съвети. А ти ще си бомба с хормони, добре е да предупредиш приятеля си. Някак си трябва да се изтърпите тези първи 2-3 години. След тези години аз не се притеснявах да оставя детето самО с нея и таткото, а аз офейквах на шопинг, фризьор или каквото ми е кеф, когато тя пристигне. Постепенно ми изчезнаха скруполите, че трябва да се държа като възпитан човек, който посреща гости с трапеза и сладка приказка. Постепенно престанах и да се старая за нея, защото тя така или иначе никога няма да ме хареса и нищо направено от мен няма да одобри. А можехме да сме си взаимно полезни.

Общи условия

Активация на акаунт