С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 614
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Kateto_sv, не мога да разбера едно – свекърва ти живее надалече, нали? Общувате само по телефона? Откъде тогава е толкова запозната с живота ви и то в такива подробности – какви картофи готвите и как, колко често къпете бебето и т.н.?
Спрете да я информирате толкова подробно и няма да ви се бърка в живота.

# 61
Не бих поставила ултиматум на ММ да прати майка си на хотел.
Потребителката с хотела не живее в България и може свекърва й също да не е българка. Така че нещата да са си съвсем приемливи.

# 62
Аз пък минавам да ви поздравя за атмосферата, която цари сега в тази тема!
 От дълго време не съм поглеждала тук, защото беше истински змиярник....
Ако някой посмее да се оплаче, биваше грубо порицаван и натикван в ъгъла.

И за да не е извън темата: И моята драма не е лесна 😜
Скоро се усетих,  че някак негласно с моя любим отлагаме формалното обвързване заради неговите родители.

Нямаме деца , но направо не ми се мисли как ще оцелея като имаме. Майка му е страшно зависима от синовете си. Тя не е работила, заради тях, и си е планувала , че като станатт мъже, ще се оженят и двамата ще живеят в апартамента на родителите си и тя ще им гледа снахите и децата....не може да отвикне от тази идея и често ми пише във вайбър как съм й объркала плановете.
Много досадна, с инфантилно поведение и много свободно време.
Аз, макар и психолог, не мога да си преглътна мислите когато тя започва да ме дъвче , а любимият ми някак си губи силите около нея и не успява да ме защити .....и затова избягвам всякакви контакти с нея.

Знам, че изглежда смешно, ала се убеждавам,  че като не съм официално със сина й , все някак мога да се измъкна от задължителното общуване.
 Празниците са ни най-голямото изпитание: двамата живеем в София , ала сме от един и същи град, в който се прибираме всеки по къщите си. Обикновено оставаме за около два дни , макар и на мен да ми се иска по-дълго.
За себе си съм наясно, че проблемът с общуването  е в мен , но засега не съм намерила време , а и основателна причина да се се уча на дипломация с тези странни хора ( баща му е не по -малко тежък) .

По-нагоре се чудехте на думата ялова...ехеееййй, аз съм такава в техните усти от третия месец, откакто сме заедно 😎 и изобщо не им е неудобно всеки път да коментират моите женски органи. Че и на комшиите си ме разправят 😝

# 63
  • София
Аз, и като официална снаха, се измъкнах от задължително общуване със свекъра. Въпрос на желание е.

П.П. Не знам дали ме коментира с някого, а и не ме интересува.

# 64
Аз, и като официална снаха, се измъкнах от задължително общуване със свекъра. Въпрос на желание е.

Със сигурност и така може. Ала любимият ми не мисли така и усещам как се нагнетява едно солидно напрежение в дома ни
 А и моите родители ( те пък са едни свободолюбиви хипита Simple Smile ) все още твърдо отказват да се срещат с тези хора...та аз и тях не искам да въвличам.

Тези дни дискутираме вкъщи темата много оживено, да видим докъде ще я докараме

# 65
  • София

Със сигурност и така може. Ала любимият ми не мисли така и усещам как се нагнетява едно солидно напрежение в дома ни

Скрит текст:
А и моите родители ( те пък са едни свободолюбиви хипита Simple Smile ) все още твърдо отказват да се срещат с тези хора...та аз и тях не искам да въвличам.

Тези дни дискутираме вкъщи темата много оживено, да видим докъде ще я докараме
Е, ако позволиш на свекърва ти да те тормози, пак има напрежение. По-добре е да не те тормози и да има напрежение, отколкото да те тормози и пак да има напрежение.

# 66
По добре е да не бързате с децата и да видите дали ще се получи. Защото колкото и любов да има, ако сте с различни представи за живот няма да се получи. И след като ти не се чувстваш добре, а той не го вижда си мисля че имате съвсем различен мироглед....

# 67
По добре е да не бързате с децата и да видите дали ще се получи. Защото колкото и любов да има, ако сте с различни представи за живот няма да се получи. И след като ти не се чувстваш добре, а той не го вижда си мисля че имате съвсем различен мироглед....

Уж ме разбира той..уж не сме с различни представи, ала понякога му идва нагоре и  му кипва.
Започва да се държи много грубо с  майка си, за да си запази границите, а  тя "вдига кръвно" и "реже вени",  "скача през прозореца"....абе изобщо супер истерично-манипултивно поведение.
 Не знам той как издържа на всички  тея циркове.
Много му е трудно, ама са му родители, няма как да абдикира съвсем.

Аз съм била отбой, нито звъня, нито вдигам телефона в повечето случаи, но не го намирам за удачно това поведение, просто не намирам друг вариант. Но понякога той ми се сърди, защото не съм отрзила майк му цял ден.

И двамата сме наясно, че появи ли се дете, нещата се променят  и , ако има някакви затруднения в комуникацията , те се засилват.

Но пък не съм сигурна , че е и редно заради майка му да изчакваме. Нито сме на малко години, нито сме заедно от скоро.

Преди няколко месеца , за кратък период от време си мислехме, че е възможно да съм бременна идвамата се зарекохме, че ако е така на неговите родители ще кажем възможно най-късно. И съставяхме план как да предотвратим инвазията на майка му.
Представте ли си??!?😃😃

Абе изтрещяла работа!

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 18:05 от Serendipity*

# 68
Нашите (свекъри) скоро се тръшкаха, че сме нямали деца още, защото съм била кариеристка. Grinning Grinning А аз съм докторантка, че и към края на докторантурата и не се сещам скоро да съм ставала корпоративно чудовище. Grinning

Serendipity*, колкото и да е странно, в един момент с тези циркове се свиква. МП им затваря или зарязва телефона на бюрото, докато викат. Аз избягвам да ги срещам в периодите, в които са зациклили на някоя глупост и не се трогвам на странни приказки, тръшкане и драма... а и при нас има бая: апартамента на чинчилата вече почти се е наредил като легенда до тигана на Уиш и дивана на Популе. Grinning

# 69
  • France
Serendipity, най - лоши свекърви са тези с многото свободно време. Бррр. Винаги в един момент ти навлизат в пространството. Хубавото е, че с ПТ сте на една вълна. Двамата ще се справите, ако играете екипно.
Каяа ме потресе с разказа си. Не мога да разбера, как млади момичета сами се вкарват в такива токсични конфигурации? Сам да се вкараш в психо трилър на живо!? Вярно е, че като си млад си глупав, ама все пак, да не знаеш къде се намират границите на нормалното.
Катето, кураж, няма да е все така. Моят монстър беше трудно бебе. Толкова ни е взел страха, че не можем да се решим на второ. Joy

# 70

Катето, кураж, няма да е все така. Моят монстър беше трудно бебе. Толкова ни е взел страха, че не можем да се решим на второ. Joy
Ами нямам късмет с бебетата, все ревливи ми се падат. Всяко следващо по-злобно от предишното Stuck Out Tongue Closed Eyes  на 4то няма да се реша... май... Знае ли се, вече е на цели 3месеца, а аз се усещам, че заглеждам бременните с лека завист Flushed

# 71
Четох за картофите и се сетих за моята, слава богу, бивша свекърва. Върза ме, една нова година, да и пържа кюфтета. И все не харесваше как ги оформям, ту плоски, ту по-малки ги искаше...до 11 вечерта и пържих кюфтета.
Пак тя, оставила ми едни кокоши крака, супа да варя. Ама аз отде да знам, че им се режат ноктите на тия крака, а... голяма супа сътворих Grinning
Пак тя, дето нищо никога не харесваше - веднъж правя сладко на котлона, забравила съм вече от какво, действието се развива преди 20 години, тя да го опита, както е горещо. Идва сина ѝ, и казва, пък мама си изгори езика Simple Smile

# 72
Аз не знам дали се оплаквам 😏
Онзи ден докато давах на свекървата да пие вода,я гледах в очите,и си спомних думите и преди много,много години....-Ти ли МА,пикло вода ще ми носиш?
Ей на след 20 години и вода от ръцете ми пие,и храна от ръцете ми яде.

# 73
Хахаха, това с пърженето на кюфтета до посред нощ ме разсмя. Със сигурност обаче е било кофти изживяване 😂

# 74
Аз не знам дали се оплаквам 😏
Онзи ден докато давах на свекървата да пие вода,я гледах в очите,и си спомних думите и преди много,много години....-Ти ли МА,пикло вода ще ми носиш?
Ей на след 20 години и вода от ръцете ми пие,и храна от ръцете ми яде.

Е, те това е за темата "Всичко се връща". Ама ти си човек, добър човек, та не си й го напомнила.

Общи условия

Активация на акаунт