С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 660
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Нямам противоречие, описвам ситуация, на която съм станала свидетел и изразявам своето несъгласие с нея.

# 556
Не знам кой крив, кой прав, но в духа на темата да споделя, пък после коментари:). Лятото на плажа  семейство с малко дете взели и свекървата да го гледа. То търчи насам-натам, майката и бащата се опънали на пясъка, а бабата след детето...еми не ми е нормално- млада жена да се опне, а пък бабата  да въздиша след малкия.

Сега ти го онагледявам. Моята свекърва е от морето. В София помощ нямаме никаква. Като отидем там на море, което е около 2 пъти в сезона, случва се и тя да дойде с нас на плаж, уточнявам, че е по нейно желание. Не отсядаме у тях, имаме си мини апартамент, тоест няма други ангажименти по нас. Ами и ние си почиваме на плажа, а тя ходи по него. Имам нужда да бъда отменена няколко пъти в годината, дали на плаж, дали у нас, няма значние. Ако тя нямаше желание, съвсем друг въпрос, но тя си играе с детето с удоволствие.

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 00:07 от Lyn

# 557
  • София
Аз пък поисках за коледен подарък някоя от бабите да дойде с нас на вечеря и да поиграе с детето след като се нахраним, за да си кажем с мм две думи на спокойствие за пръв път тази година. Кой  знае колко ще ме одумват зрителите после по форумите.

# 558
Това, че аз не бих постъпила по определен начин, не означава, че друг не е свободен да го направи. Хората сме различни, както и възприятията, и разбиранията ни. Не виждам проблем да се пише от всеки в темата, а дали ще се схване като одумване, или различно мнение, е въпрос на личен избор.

# 559
Това, че аз не бих постъпила по определен начин, не означава, че друг не е свободен да го направи. Хората сме различни, както и възприятията, и разбиранията ни. Не виждам проблем да се пише от всеки в темата, а дали ще се схване като одумване, или различно мнение, е въпрос на личен избор.

Добре, мен ме интересува кое е подходящото място свекървата/тъщата да гледа детето и трябва ли непременно и родителите му да са на линия за всеки случай или могат  и те да си починат за 2 часа? Щото майка ми и баща ми взеха детето тази година и на почивка из Европа. Начи искам да кажа, че им е скъсал нервите, щото е на малко над 3г. По тяхно желание го взеха. Това различно ли е от свекърва ми на плажа или трябваше да пътуваме и ние с майка ми и баща ми?

# 560
  • при късмета
Тук си права. Но за описаната от теб случка изобщо не допускаш, че бабата може по собствено желание да тича по внучето или такава да им е уговорката. Не си съгласна, че бабата трябва да тича по внучето, но самата тя може да се и е напълно ОК със ситуацията.
С майка ми живеем в един квартал. Детето не беше ходило при нея около 2 месеца. Миналата седмица беше при нея 2 дни, тази звъни през ден дали пак ще отиде уикенда. Даже доброволно си е уредила тичане след него, с приятелка с нейното внуче. Децата се разбират, те да се видят, а и не тичат след тях буквално, но не само, че не е задължена, а го прави по свое собствено желание.
И аз не съм оставяла детето при наличие на баба, но никога не съм твърдяла, че оставящите го са в някаква колосална грешка, ако и майка и баба нямат проблем с това.
Точно като примера на КАГ, ситуация гледана от страни, от странични хора, би могла да е крайно погрешно преценена

# 561
Има баби, които нямат против да гледат детето на пързалката/ в хотела, докато “младите” почиват на плажа. Много познати семейства съм чувала да го практикуват. За мен не е нормално, но щом така са се разбрали, те си знаят...Предполагам, че това са баби, които нямат мног собствени развлечения.

# 562
Просто да си споделя, имам органичесс непоносимост към личността на свекър ми, той е превъплащение на всичко неприятно, което може да представлява един мъж, На всичкото отгоре обича да се изкарва като много разбиращ
по въпроси сеързсни с децата, а от самата ми свекърва знам, че и на 5 процента това не е така. Живеем в една къща, но когато си спазва дистанция стискам зъби и го търпя за кратко, когато обаче реши да се натрапи като тази вечер, въпреки всячески впрегнатите ми сили да се абстрахирам от съществуването му ми става физически зле, имам чувството, че главата ще ми експлоадира. Опитвам да се стърпявам заради децата и съпруга, но не мога да си скрия емоциите напълно. Личи ми по лицето. Хубаво е човек поне да може да си излее мислите 😂

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 00:43 от AglayaDreams

# 563
Има баби, които нямат против да гледат детето на пързалката/ в хотела, докато “младите” почиват на плажа. Много познати семейства съм чувала да го практикуват. За мен не е нормално, но щом така са се разбрали, те си знаят...Предполагам, че това са баби, които нямат мног собствени развлечения.

Добре, повтарям моя казус. Свекърва ми е морска, има си апартамент, ние там също. Виждаме се навън в общи линии. Като отидем там - понякога идва с нас на плаж и тича след детето. То е на 3г и 3м. не е чак такова тичане. Да кажем, че е ровене с лопатки. Или излизаме на заведение, според зависи. Та пак питам къде е уместно да гледа свекърва ми детето? Ами тя и сам го е гледала без нас, с нас не може ли за 2 часа?

# 564
  • София
Аглая, единственият уместен съвет - ако въобще искаш такъв - е да не живеете заедно, особено при наличие на деца. Те ще почиват и от него, а и мама в добро настроение е по-любима 😊

# 565
Да, но мъжът ми уж все говори, че ще се отделяме, но все се намира повод да не го направим. Мисля, че самия той заблуждава сам себе си, че би сменил къщата си. Там всъщност се крие и моята проблем, ако не живеехме заедно щях да го търпя повече, сигурна съм.

# 566
AglayaDreams кое не е така за децата не разбрах. А може и да е непоносим един човек, нямам съвет в една къща как се игнорира.При нас бе друго-имат  такт и интелект в повечето време, та епизоди се търпят, на свекърва ми изцепките  заобикалях до едно време, ревах, но като спрах да рева  и сипвах и бе добра да разбере  и спре , на косъм от кавга.Тя имаше  девиз -като млъкнеш и се разваля боя.Не сме стигали до бой, избягвах  я като усетя че нагласила реч, то си личи.В един момент усетих силата си и застанах сериозно, и тя усети, че няма да мине номера  и.И пак ме е изкарвала из нерви, без рев вече.Човек с негативно мислене  е трудно да обърнеш.
Мъжа ми помогна като я накара да общува с мен чрез него, има ефект докато забрави как трябва.
Млада си вероятно ,с времето ще се промениш   и по - леко ще ти  е да приемаш присъствие, все едно не си там. Другият вариант е  свое жилище.Но  е труден път и това.

# 567
Аз явно съм намерила златната среда,  когато имам гости обявявам да се чувстват като у дома си и да се обслужват сами по отношение на питиета , хладилник и т.н и така си подсигурявам дори миенето на чинии и приготвяне на храна .... за мен е идеално и всеки се чувства приобщен . Нямам оплаквания  Simple Smile

# 568
Lyn, навсякъде е уместно, щом е приемливо и е желание на двете страни.
Не ми се разтягаше подробно ситуацията, затова спрях да пиша, но хората, за които споменах със сигурност се бяха разбрали, че бабата е с тази цел там, защото никой от младите не си мърдаше пръста. Само че бабата изпитваше видими затруднения на моменти и търсеше съдействие, а получаваше само наставления как да прави нещата. Впечатлението, което придобих, не беше добро отношение към родител най-общо казано.

# 569
  • София

Добре, повтарям моя казус. Свекърва ми е морска, има си апартамент, ние там също. Виждаме се навън в общи линии. Като отидем там - понякога идва с нас на плаж и тича след детето. То е на 3г и 3м. не е чак такова тичане. Да кажем, че е ровене с лопатки. Или излизаме на заведение, според зависи. Та пак питам къде е уместно да гледа свекърва ми детето? Ами тя и сам го е гледала без нас, с нас не може ли за 2 часа?

Защо държиш да се сложиш под общия знаменател?
Първо, свекърва ти живее там, а не си я помъкнала със себе си, плащайки ѝ масрафа и така определяйки ѝ ролята на детегледачка.
После, тя може спокойно да си остане вечерта вкъщи с детето, а вие да отидете на кръчма като бели хора. Не вие да вечеряте, а тя да седи на пързалката с малкото-точно като помощен персонал.
И да, на плажа може и да търчи след него-в останалите месеци от сезона, ако реши, може да се изтяга на пясъка необезпокоявано. Не че местните са се изтрепали да го правят, но това е друг разказ.

Общи условия

Активация на акаунт