💪"Игри на волята: България" - Тема 5 /30.09. - 06.10. 2019/

• 36 591
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 1 125
"Бърлив" не се ли използва за някой мръсен, неугледен?

# 1 126
"Бърлив" не се ли използва за някой мръсен, неугледен?

Не, означава "луд, ненормален, улав, индивид с неадекватни действия".

Бърлив човек - луд, ненормален тип, човек който прави неща в напълно дезориентирано състояние и изобщо не го слуша главата.

Бърлива овца – дели се от стадото, държи се странно и е непослушна.

# 1 127
Бърлив си е точно луд. Никога ли не сте чували израза "ще го направя бърлив"? От Пловдив съм, но да си призная не знам точно от къде е жаргона.

# 1 128
  • Sunshine state
Бърлив си е точно луд. Никога ли не сте чували израза "ще го направя бърлив"? От Пловдив съм, но да си призная не знам точно от къде е жаргона.
Да, и аз го знам от същия израз. От Хасково съм, а и в Пловдив го използват, където съм омъжена.
Аз против диалектите нямам нищо, а и не би трябвало.

# 1 129
  • Испания
Това не са жаргонни думи, а диалектни.

# 1 130
С тази ярост, злоба, направо омраза дори, която беше събрал в себе си, ако играта беше само силова, само и единствено, Гошето щеше да отнесе Насето не на първо четене, а още в първа част на първа глава, в предговора Laughing.
Е да де, ама то само със сила не може. Трябва си и акъл. Не харесвам Наско, но още по-малко харесвам Георги. Дето се вика , от двете злини, по- малката Simple Smile

# 1 131
Off топик и от мен!
Според моя личен речник от записки, тия хора ги употребяваха за следното:
Бърлив - на някой който се прави на ударен
Шачи - на пирони казваше ( тоя от Разлог)
Костени - кестени

Направо от друга планета ми се сториха. И то аз 3 думи се сещам, а те цели изречения съставяха с подобни. Нищо не им разбирах. И да, това е диалект.

# 1 132
  • Испания
Георги от „Игри на волята”: Аз бях истински в цялата игра

Георги от Прабългари разказва за участието си в „Игри на волята: България“ в студиото на „Събуди се”

https://nova.bg/accents/view/2019/10/06/264696/%D0%B3%D0%B5%D0%B … 0%B3%D1%80%D0%B0/

Естествено, че е бил истински. Не знам дали някой се съмнява, че не е чак такова говедо, каквото го видяхме.

Според водещата, недоволните от поведението на Георги сме хейтъри. Тези от Нова нормални ли са? Вместо да го заврат на кучето в мишата дупка, те герой го направиха.

# 1 133
Оле, оле. Не вярвах, че има хора, които му се възхищават на първобитното поведение. Водещите да бяха си замълчали по-добре, от колкото да падат така грозно в на хората очите.

# 1 134
Водещите са кукли на конци - ако нямат сценарий и някой не им суфлира в слушалките, не знаят какво да приказват!
Коментиращите във Фб са много единодушни по въпроса за неговата натурална селяния))

# 1 135
И за мен беше потресаващо, че водещата нарече хейтъри, хората, които са критикували хвърлянето на храна, обидите и останалите изтрещели постъпки на Георги. Също не можех да повярвам в студиото при Александра какви ги говореше гимнастичката, пък и водещата и бурните аплодисменти на тези тъпотии. И после се чудим защо подрастващите, в по голямата си част, са такива, каквито са, злобни, агресивни и откровено прости.

# 1 136
Затова трябва и вие да спрете да гледате телевизия и да започнете да гледате Ю тюб (и по някое предаване или сериал, колкото да има смисъл плащането на кабелната) Wink Тези хора са абсолютно безхаберни и бездарни, и от дейността, която извършват няма абсолютно никакъв смисъл - има много по-харизматични и интересни влогъри, а новините излизат първо в Интернет.

Само препоръчвам, не карам никого на сила. Вестниците и списанията са в кома, скоро същото ще се случи и с телевизията))

# 1 137
Също не можех да повярвам в студиото при Александра какви ги говореше гимнастичката
И защо не си могла да повярваш?Какво си мислиш,че има в главите
на прехвалените гимнастички?
Това са персони, които не са прочели 1 книга в живота си
и по тоз повод за награда ги пенсионират на 18 години,
държавата им подарява 69 апартамента и доживотна пенсия от 696969696969696969 лева на месец
все едно,че са били миньорки Sick ooooh!
Аз пък се чудя защо някои хора са си самовнушили,че гимнастичките са големи ерудитки Stop
 newsm75 newsm75 newsm28

# 1 138
Нищо не съм си самовнушила, нито пък тя е ерудит за мен, който и да беше поканен и да ги плещи тия щуротии, щеше да ми е странно.

# 1 139
Водещата беше покъртителна! Хахо-хихи, ти беше истински, зрителите - хейтъри, успехи, всичко най-хубаво! Ти нормална ли си, ма, моме?! Rolling Eyes
Ми никой не оспорва, че тъпотата и първичността на тоя гамен са истински! За това всички му вярват, нямаше нужда да го канят да губи 5 минути скъпо ефирно време, за да го каже.
Ямбол може да почне сериозно да се гордее с мъжете си: Нидялку, Динку, ся и Гошето... Ашколсун! Некакъв дефект в мъжката хромозома се наблюдава в района.

Общи условия

Активация на акаунт