Януарски мамчета добрички, дет остават без ръчички!

• 12 608
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Благодарско за поздравленията Laughing Бях си наумила и толкова, хубаво е да се кръсти детето, имайки предвид,че аз самата се кръстих преди три години Embarassed
Как добре ви папкат бебоците, браво,моя все е намръщен,аман от това адапте. Иначе и той с кеф смуче диня,пъпеш и краставица,ама предполагам,че е заради зъбите Mr. Green
Гушанка,не се притеснявай, че пишка малко, фактът,че много се поти говори,че детето изхвърля течността чрез изпотяването, а така си охлажда организма. Явно течностите си ги набавя от кърмата и затова се мръщи на водата. Йоан пък пие страшно много вода, чак се чудя къде я побира и той не пишка в съотношение на изпитото и също се поти дости.А тук са някакви неописуеми жеги,онзи ден беше 42 градуса, хем сме на един гъз разстояние от БГ температурите нямат нищо общо с нашите.
Някой беше питал за селен, селенът е естествен антиоксидант Wink
Проходилка и аз се чудя, май няма да имаме нужда,ама знам ли, може би по-натам. Сега мислим да взимаме столче за хранене и се чудим каква марка да е, май на Чикото пак ще се спрем Joy
Качих ви снимки от кръщенката, то беше интересно вътре самото кръщене,ама там снимахме с камера и никой не се сети в суматохата да щрака с фотото,ама здраве да е Laughing
Целувки на всички Heart Eyes

# 226
  • Варна
Качих ви снимки от кръщенката, то беше интересно вътре самото кръщене,ама там снимахме с камера и никой не се сети в суматохата да щрака с фотото,ама здраве да е Laughing

Много са хубави! Браво на детенцето как е слушкало! Ние от днес сме самички до понеделник (включително). Тати тръгна за София, а Светлин е на вилата при нашите днес и утре. Малко ми е криво. Не съм свикнала да е така спокойно и ... Sad Уж ще имам време и за себе си, ама да видим.  smile3516 Приятна почивка този уикенд и нека се надишат на чист въздух бебчовците!   love001

# 227
Здравейте, милички!

[desi], как е бебко? Оправиха ли се нещата?

Бодливка, ти как си миличка? Дано не те боли!

Бон_Тони, надявам се, че и твоето бебче е по-добре и не се тормози миличкото!

Gushanka, и аз дадох на Али да смуче диня - ей голям кеф!Омаза се цялата ама с такова удоволствие я смучеше  Joy

За проходилката - ами има много противоречиви мнения явно.Аз мисля да я слагам по малко (когато се научи да сяда де) но не толкова за прохождане колкото за забавление и както Каси е казала за малко спокойствие докато бъркам манджата или нещо такова  Whistling

Момичета, началото на края на нашето кърмене официално е поставен  Blush След борбата с Али и нейните чувствителни венци, жегата и боя който изядох от нея (мале как звучи   Joy) кърмата ми намаля на половина и вече 2 пъти й давах Милумил.Много й харесва, цока като невидяла , а цицата я иска само сутрин и вечер.То май само тогава има и кърма де.Та така - поизмъчихме се 6 месеца, но се кърмихме успешно, от тук нататък колкото-толкова ... Rolling Eyes

Ами това е от нас!Гушки на всички!  Hug

# 228
Още един въпрос имам. /по скоро възмущение/ На кашата на Нестле която е само ориз пише че вътре има царевица #Crazy Винаги Нестле ми е била противна фирма, ама чак пък толкова.... да не е станал проблема от царевицата newsm78 На тая с рожковите пък пише че е ориз и рошкови, обаче са объркали на опаковката и са написали, че се разтваря с вода - е как може толкова да са безотговорни тея хора беееееее! Това, че се разтваря с вода означава моментално, че са сложили вътре МЛЯКО а не пишат!

Не би трябвало.Поне на тези безмлечни каши,които съм купувала пише че се приготвят с вода,но може и с мляко.Имам в предвит точно ориз и рожкови на Нестле,зърнената на Блевит а и сега тази която давам 7-зърнена на Милупа на 4-5 места пише,че е безмлечна и се приготва с вода,а по желание и с мляко.

tanitaia страхотно е, че сте кръстили Йоан в Рилския манастир!И аз там съм кръщавана. А Дарина ще я кръстим на 17 септември(Вяра,Надежда и Любов) в манастира "Св.Мина"
lika къде се загуби,не си писала скоро?Как е Алекс?Въвеждаш ли нови храни?
VIVKA ама Калоян голям пухчо е станал?!Браво!Да си хапва все така.Имам една дружка от парка(форумка) и нейния Ивчо на 10 месеца е почти 13 кг.,а тя милата я има 50.Още се кърмят,как го носи незнам. Rolling Eyes
Vili4ka ама как,шест месеца кърмене си е повече от добър старт за Али! Peace Давай до последно,пък после от запасите(ако има) и полека-лека ще си хапва от всичко.
Gushanka не се притеснявай за червеното ако-от динята е!Като дадох на Дари за пръв път беше същия цвят,дори на първа линия беше нормално и после(по ред на храните) червено. Simple Smile

Днес и дадох да опита пъпеш,пасиран като нектар,от този зеления "Медна роса"му е сорта,и е по-воден.Като засмука,на два пъти по 90 грама,очите и станаха като палачинки! Joy Ако няма дрис до утре,пак ще и направя.И динята харесва,но пъпеш определено повече.
Иначе съм добре,не ме боли кракъ,но шината страшно ме запарява и получих обрив като от претрито и се мажа с разни мазила.Таткото е отпуска две седмици и много ми помага за бебка-мие дупе,прави кашата,разхождат се,къпе я,че даже сготви снощи. Laughing Знам си го аз че може всичко,ама го домързява и разчиташе предимно на мен.Сега обаче той е активния,но и аз не лежа по цял ден,че ме хващат нервите и помагам на облекчен режим.

Хайде весела съботна вечер от мен. Peace

# 229
БОДЛИВАТА,  мерси де, аз вече съвсем изперках #Crazy Ама царевицата явно си я има/поне я има написана де/ Но пък това дето прочетох из нета пишеше, че я ползват някаква модифицирана за да докарат кашите - вместо консервант. Уж не била нещо дето е алергенно newsm78 Ти не захрани ли също с царевица с ориз? Или някой друг беше?
Нашето ако си е вече ОК - по около 5 пъти на ден, ама ние нали сме на кърма, явно е нормално. Мисля да опитам пак с ориза скоро. Ама тоя път ще дам само тая с рожкови кашата.
Vili4ka , ок сме вече Hug
А за кръвта в акото - то няма как да се сбърка - прилича на малки дълги тънички съсиречета, като ги натиснеш и се "спукват" и от тях излиза червена кръв като от комар като претрепеш /мале че обяснение дръпнах Crazy/
Ако има кръв само "на нишки" както е като при влакна от динята, тая кръв не е опасна - толкова малки количества кръв и да има идват от дупето - някоя фисура може да има. Като при кръв от цепнато дупе от запек - не знам дали ме разбра.

# 230
Благодаря ви момичета за отговорите  Heart Eyes
[desi] мислех директно теб да попитам,ама ме досрамя.Знаех,че ще ми дадеш изчерпателен отговор  Hug
БОДЛИВАТА радвам се,че ти харесва името  bowuu Преди да се двоумиш имай в предвид,че името е мюсюлманско ако това има някакво значение за тебОправяй се бързо,нека Дари да поодрасте и си давайте поръчка за второ  Simple Smile
Имам една комшийка,рускиня, роди преди месец и нещо.Тя искаше  бебка да се казва Дарисе това е женския вариант,но се размисли.И слава богу,щото на втори етаж живее Дарис а на трети Дарисе  Joy Joy JoyСега бебка се казва Дариа и  и казва Даша  CrazyОбезателно трябва да звучи и нещо руско  Mr. Green
Момичета малкия не иска да седи,като го сложа и той се опъва като струна и си ляга Rolling EyesАко е в мен си седи без проблем,но ако пробвам да го сложа седнал на леглото,не иска.
Обривите не са се появили още,надявам се,че няма и да се появят повече.
Днес му направих пюре от манго,толкова му хареса,че отваряше устата още преди да е преглътнал LaughingБеше напълнил бузите като хамстер  hahaha
Не иска готови пюрета с месо,а аз като му направя си ги хапва с кеф.Не знам защо така,но като си помисля как съм се заредила с месни пюрета и лошо ми става.Той дори не иска да ги погледне,още при първата лъжичка и се започва едно плюене,едно мазане.И гледа точно с погнуса  Sick
Хайде лека нощ,отивам да се оправям за сън,че днес беше дълъг ден....

# 231
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, момичета и сладки малки сладурки и сладурковци!

ЧЕСТИТИ МИНИ РОЖДЕННИ ДНИ И ЧЕСТИТИ ХРИСТИЯНЧЕТА, МАЛКО НА ПАТЕРИЦА НО ТЕЗИ, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА ДА ПРИЕМАТ ПОЗДРАВЛЕНИЯТА МИ НА ПАТЕРИЦА!
ДА РАСТАТ ВЕСЕЛИ, ЗАСМЕНИ И ОТ ХУБАВО-ПО ХУБАВО ПРЕМЕНЕНИ Wink!

При нас тия дни гости от провинцията, а и тия с нета вече ми иде да ги удуша! Просто съм им бясна все нещо не е наред ... направо вече нерви не ми останаха да се разправям, а и са монополисти да му се невиди и няма при кой друг доставчик да се преместим!
...
lika къде се загуби,не си писала скоро?Как е Алекс?Въвеждаш ли нови храни?
...
Тук, съм мила, ама нейсе - нещо трудно пиша в темата! Дано сега да се получи, че ако е като снощи, пак няма да мога да се отчета! Дано раздвижването да мине по възможно най-добрия начин, а след това и другите интервенций, всяка по реда си с успех и добър краен резултат! Много се радвам, че имаш такъв оправен съпруг - браво на него! Аз, нали ти казах да не се притесняваш! Пък моя срам не срам, уж всичко може, ама до момента не е сменил нито един памперс - неможел и това си е! Даже снощи го майтапих, че ако стане нещо и трябва той да се оправя, какво ще прави, а той само вдига рамене ... мъжка му работа! Добре, че твоят не е такъв!
За храните - какво да ти кажа! Във понеделник реших да дам на Алекс пюре от Шипки. Дадох му съвсем малко - 1 бебешка лъжичка и уж всичко беше наред, но само до след обяд. Тогава отново се почно с обрива, та за 5дни сме си само на това, което е сигурно. Иначе си папка с апетит детето и даже се сърди, като спра да давам и то като се има в предвид, че първо кърмя и после допълнителното! Днес си взех мазилото на Avene Cicalfate, и сега се мацотим с него, да видим дали ще има ефект. Мисля тази седмица да въведа и чушка, че да можем след седмица - две да се пробваме и с месото.
За кръщенето - май ще се кръщаваме почти по едно и също време, само дето ние сме намислили да е на 16ти, но ще видим. За Св.Мина знаеш ли някакви подробности - кога се записва, може ли да си избила час човек или нещо друго. Аз съм чувала, че там кръщават на куп колкото деца има за съответния ден /то май в всички манастири е така/
Вили - ама 6месеца хич не са малко, даже напротив! НЕ се притеснявай, щом Али си хапва добавките с кеф значи няма проблеми! За 6те месеца си дала много на твоята кукла! Все пак не се отказвай - давай докато има, пък после здраве да е - и това, което е получило детето до тук, му е от голяма полза!
Лисана - дано наистина повече не ви навестяват гадните обриви! От сърце ви го желая!!!
ГУшанка - и аз мисля, че е от динята! На всеки организам действа различно. При Алекс действа разхлабващо, при баща му - не действа, а при мен хем разхлабващо, хем все едно има кръв в а...о! Така, че мисля че нямаш място за притеснения!
За водата - и Алекс не иска да пие. Сменях биби и шишета, че дори и на заем взимах да пробвам, но нища не стана. И от чаша не иска - просто незнам как ще се научи да пие вода! Памперсите му са нищожно мокри.
За проходилката - честно да си призная мислех да минем без нея, но това в момента ми е единствения начин да му приготвя пюрето за обяд примерно. Категорично отказва да стои сам в стаята, а така като е около мен е спокоен!
Sea woman - страхотно стихотворение!

Ле-ле пак ферман написах!
Айде лека и спокойна от нас!
Целувки и гушки на всички!

# 232
За проходилката - честно да си призная мислех да минем без нея, но това в момента ми е единствения начин да му приготвя пюрето за обяд примерно. Категорично отказва да стои сам в стаята, а така като е около мен е спокоен!

Ей това е самата истина!
Аз мислех да напиша, че предварително много неща може да съм си мислила за гледането на детето(първото), но после много често ситуациите и развитието на малкото чове4е са ми променяли възгледите. Като знам за колко неща съм си казвала това няма да го допусна за моето дете.Е, да ама не!

Дани днес вече се научи да си вдига и корема, че досега обикаляше примъквайки се. та голяма радост. За цял ден беше дремнал само час, но след откритието съвсем пък не се свъртя да заспи.
За сметка на това сега май надуши че за него пиша и скърца. И той напоследък май нощем хапва повече от денем...

# 233
Привет на всички Grinning
Ние се завърнахме преди малко.Убихме се от път в ужасната горещина.Иначе всичко мина без проблеми.Вяра много спа и много папка там,даже да не кажа голяма дума ама май се научи да седи в количка Wink Ще видим тая работа дали е истина тия дни Laughing Аз специално чаках с нетърпение да стане неделя да си тръгваме,луда работа е тва мойто.......... Crazy.
sea woman страхотно си го написала това стихче.Браво!И голям ти е пораснал този юнак Александър-да ти е жив и здрав и все така да расте момченцето и да стане силен мъж.
Аз пропуснах отчета от консултацията миналата седмица - 6,500 , 63см - 350гр наддаване.Незнам вече да се притеснявам или не Thinking Аз откакто не работя спрях АМ да и давам и сега се чудя дали и стига млякото от мама или пак да взимам newsm78 Ох хич незнам Rolling Eyes А и между другото Вяра ми отказва категорично плодовите пюрта,а месните и зеленчуковите ги мори яко Mr. Green Имаме към 10-тина плодови и какво ще ги правя незнам Crossing Arms

БОДЛИВАТА, браво че всичко е минало добре.Бързо възстановяване Peace
tanitaia честито ти християнче  bouquet
niunia kak си мила?Какви са тези прилошавания?Дано всичко да е минало Praynig
Аз мисля на пода да го оставям да плъзне - аз до него кво да правя нали затова съм в майчинство. Хвърлянето на проходилката ми се струва отърваване от детето...  newsm78
Браво Каси ,ти си идеална мама ,която си гледа детето!!Аз го хвърлям в проходилката да се отърва и си лягам да спяяя!!!

202uu  202uu  202uu
И аз така Вивка - значи станахме две такива мързеливи мами във нашата темичка  Joy Joy Joy Ама да са ни живи и здрави децата та сами да се гледат Wink Mr. Green
Лика, ти пък - ферман.Ми то удоволствие да се четат твоите постинги пълни с топлина и искреност  bouquet Какво стана с обрива на Алекс?Ми той и  от шипката ли се влоши мила?Дано да е добре детенцето вече Heart Eyes
Честито зъбче на Али и на Вики(ако не се лъжа).
Дано не съм пропуснала някого.Ще ме прощавате,уж всичко изчетох - малко набързо де, поздравяавам ви всички и желая весел следобяд и приятни разходки с послушни бебешорчета Hug

# 234
А и между другото Вяра ми отказва категорично плодовите пюрта,а месните и зеленчуковите ги мори яко Mr. Green Имаме към 10-тина плодови и какво ще ги правя незнам :xarms
Ние също отказахме да ядем плодови пюрета,а имахме няколко бурканчета в запас,аз лично ги слагах в кашата и така ги изяде-няма да ги хвърляме де.Не се притисняваи за кг,ние също този месец сме качили 350грама,мисля,че е напълно нормално да качват по-толкова,те стават много подвижни,Гого не се спира,постоянно се върти насам-натам,набира се и пр.А в тези горещини и на нас не ни се яде

# 235
Забравих да почерпя,днес ставаме на 6 месеца да ви е вкусно    и ощ

Последна редакция: нд, 30 юли 2006, 16:34 от pepita78

# 236
# 237
Flowers SunflowerЧестито ти пораснало момченце пепита78! Да ти е жив и здрав юнак Гого и много да те радва и да те слушка Flowers Sunflower

Оххх и аз съм толкова заспала че пропуснах да проверя за рожденници които да поздравя в предишният си постинг,за което се извинявам Praynig

# 238
А и между другото Вяра ми отказва категорично плодовите пюрта,а месните и зеленчуковите ги мори яко Mr. Green Имаме към 10-тина плодови и какво ще ги правя незнам :xarms
Ние също отказахме да ядем плодови пюрета,а имахме няколко бурканчета в запас,аз лично ги слагах в кашата и така ги изяде-няма да ги хвърляме де.Не се притисняваи за кг,ние също този месец сме качили 350грама,мисля,че е напълно нормално да качват по-толкова,те стават много подвижни,Гого не се спира,постоянно се върти насам-натам,набира се и пр.А в тези горещини и на нас не ни се яде

пробвай и в месните и зеленчуковите така няма дете които да не ги яде а може и в данон плодово  и малко плодобо пюре става супер

# 239
Здравейте, момичета, ние най-после проимахме интернет!
Много сте изписали, бее Simple Smile успях диагонално да попрочета криво-ляво!

Относно пюретата, за които Дес29 каза, че нейната принцеска не искала - ние пък не щем зеленчукови, по-точно спанак. Моника правеше потресаващи физиономии на погнуса, много смешна беше. И си караме на плодови или смесени. За месо не съм мислила. Все още.

Мисля, че Гушанка спомена, че кърми бебока като новородено - и ние сме така! вода пак не иска, само кърма и пюрета (аз ги разреждам плодовите с вода).

tanitaia, честито кръщение! Вие да не сте вече в Букурещ? Аз докато се наканя да ти се обадя, то минали сто години!

Бодливата,
скорошно възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт