Искам да кажа ... (163) през октомври 2019

• 69 580
  • 1 562
  •   1
Отговори
# 675
Райче, не съм Мари, но само така пека тиква.

От автобуса толкоз, после повече.

А, като слезеш моля те по- подробно, градуси, вода, захар...на парчета колко големи.
никога не си харесвам тиквата аз, не е като на баба ми

# 676
Пека тиква - цигулка, другата ми идва много дебела. Режеш на парчета , колкото дланта без пръстите +/– и махаш кората. Слагам в тавичка с вода /около 1 пръст/ с долната част нагоре. След около 30 мин. обръщам и слагам ч.л. мед на всяко парче. Запичам и готово. Пека на 200 градуса по средата, може с вентилатор, може и без. Ако бързам и нямам достатъчно време преди да сложа тиквата във фурната я заливам с вряла вода от термоканата да омекне за около 10 мин. Тогава по-рано обръщам.

Всички с грижи и неволи - да се отървават бързо от тях!

Хубав ден, отивам да бачкам.

# 677
  • Euskal Herria
Успешна седмица, момичета!
Със здраве да си носят имената днешните именици!

# 678
  • югозапад, под "Марков камък"
Лека и спокойна да е седмицата!
Благодаря на всички, които писаха по седмокласните ми терзания. Говорих с учителките и според тях  няма нужда от уроци. Ще и давам да решава примерни тестове, в училище също им дават и по двата предмета. Има и СИП-ове пак по двата предмета и така. А и нещо важно , в малък град сме и голяма конкуренция и наплив няма. Остава си на самоподготовка засега.
Болните да оздравяват!

От вчерашната разходка.

Скрит текст:

# 679
  • sofia
Веси да каже сега уволнена ли е или не е, знае ли се? Grinning
Хахха, явно ще чакаме първото съдебно заседание. Упорито ме водят на работа. Вече ми стана все тая и хич не си го слагам на сърце.
Сега ми трябват здрави нерви и самоконтрол да накарам седмокласника да учи..... като мокра връв се изплъзва.
Слънчево настроение за всички! Страхотно е времето!

# 680
Хубава и лека работна седмица и от мен!
Моята ще е луда, ама ще се справя, няма как:)
Але, котанчо оздравя, сега Монката ми се разболя. Все някой се върти у дома:(
Никитка, хубаво си решила!
Аз съм много против този порочен кръг с частните уроци, самите учители, разчитат че децата ще ходят на допълнителна подготовка и не ги подготвят достатъчно.
Като ѝ дойде времето на моята девойка, сигурно ще се поддам на истерията и ще я запиша, но това в случай че виждам, че не се справя.
Леко ми идва в повече седмокласната истерия, вече ѝ се обръща повече внимание от кандидатстване в университета.
Ренко, дай да те видим с коремче 🤗

# 681
  • Бургас
Веси, харчи им тогава заплата и си свиркай. Успех със седмокласника!

Утре следобед ще са готови резултатите от цитонамазката, но няма видима причина да не са ок. Остана сега да правя зъби и да „махам” вена.

Да оздравяват Синеочка, Монката и Етин малчо!

# 682
Тути,ей ти "коремче" 😂

Миналата седмица беше така дългоочакваната сватба,на племенника на скъпия.Та,негова роднина го питала в 6 или 7 месец съм 🙄😁 .Не,в четвърти още 🤦.И за да ви изпреваря въпросите-не,не се знае още пола,крие се 🤪.

# 683
Ренко, супер си!
Чак пък 7 месец;)
Тия хора бременна жена виждали ли са?

# 684
Райче, изпуснала си ме, но имаш точните съвети за печене на тиква. Аз я режа както дойде, че това си е трудна задача, ако искам да си оставя пръстите и ноктите на тях здрави. После в тавата с малко вода и пека на макс. В общи линии гледам да остане само тиква с леко покафеняване.
Ренко, хубаво ти е коремчето. Чак не ми остана време да огледам снимката......ако ме разбираш! Пола си го кътайте тайна до края! Така е по- интересно.
И друго щях да казвам.....

# 685
  • София
Ренкоо,много готина пупата и бебата вътре още повече.И моят беше такъв в 4 месец,до 9 бях мечка.

Минах ЕМГ,кво да ви кажа ,нервите са ми се възстановили напълно.

# 686
Браво, Мид! Ти с ръката имаше някакви проблеми, или бъркам? И аз трябва да я свърша скоро тази работа да видя при моите 60-70% надежди на докторите преди четири години, до къде са в момента....
Сигурно е късно за тиквата, но да дам и моите пет стотинки по темата. В последно време, когато обаче имам домашни тикви, я пека като само я нарязвам на по-големи парчета, без да я беля. Цялото дъно го поръсвам със захар и нареждам парчетата с кората нагоре /така няма възможност да ми изгори/, слагам малко вода и пека на умерена фурна.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 15:02 от Анонимен

# 687
  • София
Да,да с дясната ръка.

# 688
  • sofia
Ренко, в момента корема ми баш такъв и хич не съм бременна Joy разликата е само, че мога да го попристегна при нужда. Екстра си!

Тиквата и аз я пека с кората нагоре и после обръщам да се позапече. Да ви кажа много си зависи и от самия сорт. Имат разлика във вкуса, сладостта и колко са воднисти.

# 689
Нали, от тиквата зависи, не съм аз проблема, знаех си...
Довечера ще видим ква ще стане

Общи условия

Активация на акаунт