Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 22

• 19 920
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
 Съдомиялната ми е от 45 см - Whirpool. Винаги пускам програмата с най-високите градуси, използвам таблетки Finish и сол й слагам, настройката е на средата

# 76
  • София
Имам нужда от съвет ... коя от двете марки да избера AEG или BOSH. Става въпрос за малките съдомиялни от 6 комплекта. Нямам място за по-голяма.

АЗ избрах Бош-а точно 6 комплекта. Разглеждайки ги в магазина на Бош-а пишеше че е плавена в Европа , а АЕГ в китай. Имам доволна съм като качество на измиване. Ако Бош-а ти идва скъп вземи модела без дисплей. 

Електра, Непокорна, Благодаря ви.
Мисля Бош-а с дисплей, той май имаше и някакви допълнителни функции, а разликата в парите между двата модела не е много.

# 77
Съдомиялната ми е от 45 см - Whirpool. Винаги пускам програмата с най-високите градуси, използвам таблетки Finish и сол й слагам, настройката е на средата
Освен високоградусова е хубаво и да е дълга програмата. Защото и моята има една на 60 градуса, но е 58 минути, за което време може и да не се разтвори таблетката. В темата са споделяли момичета, че делят таблетки на 45 сантиметрова машина, дано се включи някой с опит. Аз лично от години ползвам прах за миялна и нямам проблеми с измиването и дозирането - преценявам си според количеството съдове и замърсеността им, както и дължината на програмата (за бързата, 58минутна ползвам по-малко прах). Може да пробваш с прах или гел, или пък половин таблетка и да се ориентираш дали проблемът е от това.

# 78
В интерес на истината аз също съм с Whirlpool и при мен в последно време се появи този проблем с неизмити на определени места и нещо като пясък по чашите. Използвам сол, течност за блясък и комбинирани таблетки с прах и гел на Finish, използвам програма на 70градуса с продължителност от 1ч и 58'. Филтъра е чист. И аз нямам идея от къде се появи това като пясък. Наблюдавам го само по чашите. Да вметна, че имам и трета перка на машината.

# 79
Аз сега съм с чисто нова Уърлпуул, която смених на мястото на 15 год. такава, никога не съм имала такъв "пясък"... странно

# 80
 Моята е доста обрана от към програми, цели 5 са. И при мен е само по чашите, следващия път ще го снимам как изглежда.

Скрит текст:

Аз пускам тази с тенджерата, тя ми е най-дългата и с високи градуси.
За сега ще пробвам да разделям таблетките, защото имам доста, а след това ще пробвам отделни препарати.

# 81
  • София
Момичета, тези, които имат малки съдомиялни за 4-6 комплекта .... цяла таблетка ли ползвате или половин?

# 82
Аз на машина 45 см/за 9-10 комплекта/слагам половин и резултатът е добър. За по-малка категорично. Дори може да е по-удачно за дозиране прах или гел.

# 83
Имам нужда от съвет ... коя от двете марки да избера AEG или BOSH. Става въпрос за малките съдомиялни от 6 комплекта. Нямам място за по-голяма.

АЗ избрах Бош-а точно 6 комплекта. Разглеждайки ги в магазина на Бош-а пишеше че е плавена в Европа , а АЕГ в китай. Имам доволна съм като качество на измиване. Ако Бош-а ти идва скъп вземи модела без дисплей. 

Електра, Непокорна, Благодаря ви.
Мисля Бош-а с дисплей, той май имаше и някакви допълнителни функции, а разликата в парите между двата модела не е много.
Аз след много четене в темата си взех Bosh,  вече 3 месеца я ползвам и съм много доволна.. все още не мога да си нагодя идеалния препарат.. но с пробва не и това ще стане..
На някои чаши имам чертички.. като от одраскване..от солта ли е.? Взех на финиш и веднъж съм слагала.. за 3 месеца,  ползвам таблетки на Fairy 3 в 1  взех и гланц на Медикс,  но съм слагала няколко пъти.. до сега предимно на еко програма пускам,  на 50 градуса,  ползвала съм и 65 градуса като е имало тенджери и тави..

# 84
От офиса още знам, че за да не ти се повредят чашите трябва да си купиш по-скъп препарат. Ние у дома например мием с таблетки Финиш от относително висок клас - те са 4-5 вида и отзад на всяка опаковка е написано кой вид за какво е. Освен това ако стъклени съдове се допират един до друг, от вибрациите се търкат и пак се повреждат. Аз лично, даже и с най-високия клас таблетки, просто не мия в машина скъпите и хубави чащи. Така ми е най-сигурно, макар да съм купила и малко съвсем скъпи. Но ако искаш да миеш стъклария и държиш на нея - най-висок клас таблетки, чашите да са устойчиво закрепени на диостанция една от друга и на програма за стъкло.

# 85
Освен това за малка машинка 1 таблетка е много.

# 86
Моята е 60см за 12 комплекта мисля,  доста побира,  по 2дни я пълня..

# 87
Здравейте, с огромна радост се присъединявам към вашата група.Скоро се сдобих с миялна Бош 45 см.чакам само мм да я свърже 😊Решила съм за начало да ползвам таблетките на Лидъл , видях че има два вида от кой сте по-доволни.Също видях че миялната има някаква програма ЕКО с която сама решава на колко градуса да мие и т.н.Това ли е най-икономичната програма?Знам че си зависи от модела и т.н, но предполагам тези еко програми са нещо стандартно при повечето машинки.

# 88
  • В полите на Витоша :)
Програма Auto решава сама на колко градуса да мие. Eco пести от всичко - вода, ток и миене Grinning Крайният резултат обикновено не е добър, въпреки че е дълга програма.

# 89
Моята е 60см за 12 комплекта мисля,  доста побира,  по 2дни я пълня..
Писали сте след една дама, която си е купила Бош за 6 компл. И казвате, че и Вие сте си купили Бош. Та по подразбиране реших, че и Вашата е такава. Затова съветвам за половин таблетка.

Общи условия

Активация на акаунт