Шава мартенско човече, рита силно мама вече! - МАРТ 2020

• 29 385
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Ами според мен е най-лесно така 🤷♀
Иначе какво? 36-40 седмица е 10 месец ли?!
Някой те пита и ти казваш: в 10 месец съм 🤣🤣
За мен лунарните не са ок, аз броя по календарен. АГ ми изобщо не брои месеци, а само седмици, за него те са важни Simple Smile

# 436
Аз съм в болничен от 13.10 и на 31.10 имах превод,даже не повярвах,че толкова бързо.
В началото бая косми ми излязаха,но всякаш взеха да поопадат вече.Казаха ми,че мъжките майки се окосмявали повече от мъжкият хормон,не знам до колко е вярно🤔

# 437
Според мен не е вярно 🤔 колко тестостерон произвежда едно човече, което е 70 грама?!
Щото мойто като беше 70 гр., тогава започнаха да ми се появяват първите косми по корема 🙄
Всички се окосмяват - и с момичета, и с момчета. От хормони е, но не от хормоните на бебето. То за да избият при теб, на твоя корем такива косми, значи смятай бебето трябва да е отвътре Чобака 🤣

Сега говорих надълго и широко с една приятелка, която е HR, тя ми обясни, че зависи работодателя на кое число е изпратил болничния към НОИ, зависи дали е за цял месец или обхваща два месеца и куп други подробности.
Ето го календара за изплащане на обезщетения за временна неработоспособност.
Общо взето - на зелените дати може да очакваме превод Simple Smile

# 438
А аз иккам да ви попитам....забелязвали ли сте да имате по засилено вагинално течение с напредването на бременността...без цвят, мириз или сърбеж просто така, от време на време?

По-добре консултация. Аз нямах симптоми и при първата микробиология - гъби. Тогава още бях 8г.с. Сега съм 19гс и днес ми излязоха резултатите от четвъртата! по ред микробиология отново положителна за гъби. За този период течение, къде по-силно къде по-слабо (поне доколкото мога да се ориентирам когато не слагам разни глобили). Омръзна ми вече. Док ме вика пак на преглед че да видим... Иначе лекуваме с различни препарати и не... Упорити ...до сега не съм се сблъсквала с такова чудо и започнах сериозно да се притеснявам  Cry

# 439
  • София
И аз бера ядове с тия болнични. Излязох доста рано, още през август и не съм се връщала на работа. Болничните ми са от 2 различни месеца и всеки път ми превеждат по 2 суми, всеки път различни. Сега благоволиха да ми изплатят м. септември - отново главоблъсканица защо точно такива суми. Питах в нашето счетоводство - да съм питала в НОИ, болничните се изчислявали по сложна система.
Апропо, моите болнични са от Щерев. Забелязах, че винаги ги издават за 30 дни, независимо, че месецът примерно има 31 дни.

# 440
как се справяте с изтичането на коластрата?

# 441
Здравейте, аз също съм с болнични от Щерев, за пръв път взех за октомври. Имам 30 дневен от 15.10-14.11. И сега така и ще ми продължават, в два месеца.. дали имате на представа като се застъпват два месеца как ще бъдат изплащани.. видях, че са входирани в НОИ, но не пише супа. Изплатиха ми само заплатата от фирмата за Октомври, от НОИ все още нямам превод. Преди това имам 7 дневен болничен, който се води първичен, преди този трийсетдневният от 15.10 и той ще ми бъде изплатена утре, така поне пише в сайта на НОИ... Абе сложна работа с тези болнични, особено като обхващат два месеца 😃

# 442
И при мен така обхващат 2 месеца. Първичния 7 дневния ми го изпратиха заедно с продължението от 30 дни, като този 30 дневния на 2 пъти ми го изплатиха заради това, че обхваща 2 месеца. След това последващия, който тези дни ще ми изплатят, ще е наведнъж, защото се получи два месеца дупка. Не им знам практиката, но лично за мен не е нормално. Точно, защото и на мен обхваща 2 месеца, така си вървят, се получи всичко това.
Здравейте, аз също съм с болнични от Щерев, за пръв път взех за октомври. Имам 30 дневен от 15.10-14.11. И сега така и ще ми продължават, в два месеца.. дали имате на представа като се застъпват два месеца как ще бъдат изплащани.. видях, че са входирани в НОИ, но не пише супа. Изплатиха ми само заплатата от фирмата за Октомври, от НОИ все още нямам превод. Преди това имам 7 дневен болничен, който се води първичен, преди този трийсетдневният от 15.10 и той ще ми бъде изплатена утре, така поне пише в сайта на НОИ... Абе сложна работа с тези болнични, особено като обхващат два месеца 😃

# 443
Момичета ,болничните се изплащат от ТП на НОИ на правоимащите лица в срок 15 работни дни от представянето на документите в съответното ТП на НОИ. Тоест 15 работни дни от датата в която работодателя ви е представил болничния в НОИ. Можете да си изкарате ПИК код с които можете да следите всичко което се случва с болничните. Кога са постъпили в НОИ ,кога ще ви бъдат изплатени ,както и сумата която ще получите. А след това с този код можете да следите и майчинството си. ПИК кода се изкарва в НОИ . С него имате достъп до https://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn всичко тук .

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 19:01 от gabrinii

# 444
С тия болнични наистина е сложно. Аз от предишния път си знам, че си вървят с месец назад. Не ги разбирам, чакам си и аз парите, нямам престава кога.

Иначе за месеците - аз преносих с първото дете, така че влязох в деветия месец. Хахахаха.

elle.n, толкова много коластра ли имаш? Аз нямам въобще, така че не се справям, но като кърмех постоянно ползвах подплънки за кърма. Ако ти изтича коластра и създава дискомфорт - купи си от тях, продават ги в почти всяка аптека.

# 445
elle.n, толкова много коластра ли имаш? Аз нямам въобще, така че не се справям, но като кърмех постоянно ползвах подплънки за кърма. Ако ти изтича коластра и създава дискомфорт - купи си от тях, продават ги в почти всяка аптека.
на моменти е много,направо си тече ... сутринта бях легнала на страни и направо започна да капе от едната ми гърда ...
ще пробвам, мерси Simple Smile

# 446
Здравейте, момичета, днеска минах ФМ, момиченце си остава. 💜 460гр. Всичко е нормално, развива се перфектно, този път позира за снимки. Вчера бяхме и на фетална ехокардиография там също всичко е наред. Доволни сме, малката се усмихваше постоянно и се прозяваше, ох да минава това време и да си ги гушкаме живи и здрави! 💜🤰🤗

# 447
  • София
Здравейте, момичета, днеска минах ФМ, момиченце си остава. 💜 460гр. Всичко е нормално, развива се перфектно, този път позира за снимки. Вчера бяхме и на фетална ехокардиография там също всичко е наред. Доволни сме, малката се усмихваше постоянно и се прозяваше, ох да минава това време и да си ги гушкаме живи и здрави! 💜🤰🤗
Здравей и поздравления за малката девойка Simple Smile Би ли споделила при кого си направи Феталната Ехокардиография и дали си доволна? Много благодаря.

# 448
  • Пловдив
Здравейте, и ние минахме на ФМ. Ще си имаме момченце, но в таткото остана една скрита надежда, че лекаря може да е сгрешил и да е момиченце 😁 Иначе всичко с бебока е наред, 360 грама- 21 седмица и 6 дни беше в понеделник.

# 449
Здравей, luminous_hazelnut, в Щерев я правих, беше ми включена в пакета, обадих се и казах,че искам час за фетална ехокардиография. Прави ми я доктор Евтимова, мисля че в Щерев само тя ги прави. Имаше часове за след една седмица като се обадих. Доволна съм от докторката, гледаме 30мин някъде. Simple Smile Не съм с препоръка на лекар, сама се реших и записах.

Общи условия

Активация на акаунт