Шава мартенско човече, рита силно мама вече! - МАРТ 2020

• 29 386
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Някой знае ли за колко време превеждат болнични? Аз съм болничен от 20.09, а нямам постъпили пари в сметката....

# 421
Здравей на мен на 13,15 число ми превеждат от ной по пр тогава са датите

# 422
До 5-то число на следващия месец за предишния. Аз съм в болничен от 25.09, също досега не съм получила обезщетение. Ще дойде днес или утре Simple Smile

# 423
Хей, здравейте Simple Smile
И аз щях да ви попитам дали имате течение. Забелязах, че с времето цвета и консистенцията са променят, но няма миризма. Увериха ме, че е нормално и даже задължително това течение през бременността.
Нямам линеа нигра, а съм в 20г.с., но започнаха да ми излизат гадни, черни косми по корема :/ Епилирам ги преди консултация с док, че ми е неудобно.
На мен болничния ми го превеждат на 2 порции, което е страшно дразнещо. Обясняваха ми защо е така, но толкова и съм разбрала.

# 424
И моя корем е с черни косми.... 😂😂😂😂😂😂
Малко се чувствам като горила... Мъховете и те са удебелени, но и аз нямам черна линия... В 21+3 съм!
А за болничните чакам.... Дано е тези дни!

# 425
И аз имам косми по корема, точно като линийка и даже в началото си мислех, че това е линеа негра. Не ги епилирам, защото мисля, че ще си паднат сами след раждането, а с епилиране само ги захранвам. А и честно казано изобщо не ме интересува какво си мислят лекарите. Ясно е, че е от хормоните. С мъжа ми го обърнахме на майтап просто.

Момичета, въпрос - от коя седмица влизаме в шести месец? Много съм объркана от информацията в онлайн калкулаторите.

# 426

Момичета, въпрос - от коя седмица влизаме в шести месец? Много съм объркана от информацията в онлайн калкулаторите.

От 21 гс влизаме в 6 лунарен месец. Simple Smile

# 427
От 22ра до 26та г. с сме във 6ти месец.

# 428
До 5-то число на следващия месец за предишния. Аз съм в болничен от 25.09, също досега не съм получила обезщетение. Ще дойде днес или утре Simple Smile

Аз съм в болничен от 5.10. Това означава ли че няма да ми го приведат този месец?

# 429
Би трябвало да ти го преведат този месец.

И аз имам косми, АГ даже ми каза да не ги махам, защото са хормонални и ще паднат след това. Смяхме се много с него, питах го дали в корема ми няма горилче, че така съм се окосмила.. 😂

Моят термин е на 11.03.20 - аз смятам влизането в месеците така:

11.02-11.03  -> 9-ти месец (36-40 г.с)
11.01-11.02 -> 8-ми месец (32-36 г.с)
11.12-11.01 -> 7-ми месец (28-32 г.с)
11.11-11.12 -> 6ти месец (24-28 г.с)

# 430
  • Русе
Между лунарните и календарните месеци има известна разлика.

Аз започнах доста да се бърквам напоследък, така че ги смятам като Sunshine9051.

Не пиша често, но ви следя. Аз съм 19+2 и засега всичко изглежда нормално. Чакаме втората ФМ с нетърпение. От време на време усещам бебето, но е по-скоро като трептене, а не като ритници. Притеснявам се малко с тези 6кг, които съм качила. Целта ми е макс 15 до края Smile Но ще видим къде ще му излезе края.

# 431
Аз също имам от черните косъмчета по корема, преди ги нямах 😃
Днеска бях на фетална ехокардиография, здраво сърце, не са открити малоформаци.
Утре съм на ФМ.
И пак същото, по УЗ съм термин 11.03, по последен Ц съм 04.03 😃 утре ще питам пак за подробности. Съвета на доктора е да ми пишат термина по УЗ, за да не се налага после предизвикване на раждане от уж преносване.
Така е като съм с цикъл 38-40 дни и имах овулация на 20ти ден. Ама какво да се прави, важното е да е живо и здраво 💜
Нямам търпение утре да го видя пак. 💓

# 432
Здравейте! Видях, че доста от Вас се чудят за болничния, аз имах същото терзание, като моят болничен беше от 13.09 до 12.10 при положение, че съм го занесла още септември месец, не ми излизаше в сайта на НОИ изобщо да се обработва. Звъннах и се оказа, че до всяко 10-то число на месеца се завежда болничния за предходния месец, и тъй като моя е бил до 12.10 го видях заведен днес сутринта, така че до 4,5 дни се надявам да има вече превод. Адски глупаво е, защото имах над месец и половина период в който нямаш никакви постъпления и се чудиш кога ще се наканят да ти го преведат.

# 433
Аз също бях почнала да се обърквам, за месеците и коя седмица , на кой отговаря. Има супер много календари в нета и в един момент бях в шах.Питах док и той каза, че те гледат лунатните месеци. Simple Smile Innocent

# 434
Би трябвало да ти го преведат този месец.

И аз имам косми, АГ даже ми каза да не ги махам, защото са хормонални и ще паднат след това. Смяхме се много с него, питах го дали в корема ми няма горилче, че така съм се окосмила.. 😂

Моят термин е на 11.03.20 - аз смятам влизането в месеците така:

11.02-11.03  -> 9-ти месец (36-40 г.с)
11.01-11.02 -> 8-ми месец (32-36 г.с)
11.12-11.01 -> 7-ми месец (28-32 г.с)
11.11-11.12 -> 6ти месец (24-28 г.с)

Моя термин е 07.03.2020 и аз като теб ги смятам сега съм 22 седмица и 4 дена и си мисля че още съм в 5 месец и на 07.11 ще влезна в 6 тия.

Общи условия

Активация на акаунт