Шава мартенско човече, рита силно мама вече! - МАРТ 2020

• 29 409
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Моята е много слаба , почти невидима , в 21+4 съм Simple Smile

# 406
При мен я няма. Simple Smile
Точно вчера се разглеждах.

# 407
23+2 съм, все още я няма. Четох, че не при всички се получава Simple Smile

# 408
Аз и двете фетални ги направих при Борис Стоилов. Много съм доволна. Изключително професионално отношение. Обяснява всичко много подробно . Много внимателен . Наистина препоръчвам
а дава ли запис на диск или трябва да си носиш флашка?
какви ориентировъчни въпроси мога да задавам, защото ми е за първи път и наистина нищо не знам?

# 409
Не съм писала отдавна и наминавам да се похваля....наййййй-накрая знаем пола със сигурност и сме супер щастливи.🤗 В 11г.с на първата морфология ми казаха 95% момче, но ние с таткото не им повярвахме изобщо😂😂😂 не знам защо още от преди да забременея знаехме, че първото ни дете ще е момиче, дори имахме и име /бях го сънувала около 10 пъти/...и така до сега почти 21г.с всички 3ма различни лекаря, които са ме гледали казваха че не се вижда и че не могат да ни кажат, докато днес най-накрая се показа и ясно се видя😊 и ето, че бяхме прави ще имаме малка принцеса ❤ Таткото е на седмото небе от щастие, а аз не можех да повярвам на догтора докато не ми го каза поне 10 пъти 😀 иии започвам да купувам панделки и рокли, не само неутрални бодита😂😂
Значи още има надежда и за нас да чуем момче на ФМ 😂 и на нас на ранната ни казаха 95% момиче, после следящия ме гинеколог и той подметна "Абе май момичеее" , в Петък съм на ФМ, знае ли човек...😂😂😂

На нас в 13 г.с. , ни казаха вероятно момче. В 17 г.с. , ни казаха момиче.Blush
Най-добрата ми приятелка е бременна сега (имаме осем дни разлика). На тях им казаха, 100 процента момиче на първата фетална и онзи ден- от момиче стана момче. Joy
Вече се чудя, какво ще се случи на сл. преглед. Joy

Scream
На нас в 12 г.с. едната докторка ми каза "Момче е. Всъщност искахте ли да знаете пола?", после в 15 г.с. някъде другата потвърди, че е момче. На пренатеста по същото време излезе XY хромозоми. От тогава докторката само се шегува, че не спира да си показва.... пола. Satisfied Но след споделеното от вас, момичета, започвам да се притеснявам на ФМ тази седмица, дали няма да има изненади.

# 410
Благодаря, явно още е рано за тази линия.

Motley, при XY хромозоми няма как да излязат изненади.

# 411
Разбира се. На това разчитам и аз. Laughing

# 412
  • Пловдив
Аз утре съм на ФМ. До тук пола на бебето е неизвестен, но аз се надявам всичко с бебо да е наред, пък пола март месец все ще го разберем 😂😂😂

# 413
А аз иккам да ви попитам....забелязвали ли сте да имате по засилено вагинално течение с напредването на бременността...без цвят, мириз или сърбеж просто така, от време на време?

# 414
  • София
Момичета, полагате ли някакви специални грижи за гърдите си? Моите в първите месеци бяха доста напрегнати и пораснаха с цял номер, но сега се отпуснаха. По-добре ми е без сутиен, но четох, че било добре даже да се спи със сутиен, имало специални сутиени за бременни, нощни. Да се поддържат мускулите.
Друга "екстра", с която се сдобих от няколко дни - хъркам. 😥 Изкарах някакъв гаден вирус с хрема и кашлица и се надявам това да е от него, все още остатъчни ефекти. Тая нощ се будих няколко пъти от собственото си хъркане и имах затруднения с дишането, все едно се задушавам. Разтърсих се из нета и се оказа, че хъркането по време на бременност било нормално. Едно от нарастващия корем и притискането, второ от хормоните и набъбващите лигавици и трето, от увеличаващото се тегло. Та сега, ново 20.Sad Хубаво, че изчезвало след раждането.

# 415
А аз иккам да ви попитам....забелязвали ли сте да имате по засилено вагинално течение с напредването на бременността...без цвят, мириз или сърбеж просто така, от време на време?
Консултирай се и с АГ за всеки случай, но по принцип е нормално. Аз бях така и с предната бременност, и сега. Никъде не отивам без една торба ежедневни превръзки. Докторът ми каза, че е съвсем нормално

Аз да ви попитам как сте психически? От известно време насам се чувствам много потисната, разстройвам се за всяка дреболия и въобще не съм на себе си. Налягат ме разни екзистенциални мисли, избягвам хората и не ми се говори с никого, всичко ме дразни Sad

# 416
Аз и двете фетални ги направих при Борис Стоилов. Много съм доволна. Изключително професионално отношение. Обяснява всичко много подробно . Много внимателен . Наистина препоръчвам
какви ориентировъчни въпроси мога да задавам, защото ми е за първи път и наистина нищо не знам?

Бях писала и преди в темата, че първата ФМ я правих при Борис Стоилов и съм изключително доволна, много внимателен, обяснява всичко, доста любезен и мил, има страхотно отношение към пациента. С две думи-очарована съм! Утре съм на ФМ при него и ще пиша пак! Колкото до въпроса ти за дисковете, споделям какво беше написал наскоро във фейсбук страницата си😊
 "От едно известно време отново имам множество запитвания за даване на диск или флашка със снимките от прегледа.
 Тъй като основната цел на прегледа е от медицинско естество и накрая на всеки преглед трябва да обясним какво сме видяли - норма или патология и да обясним, кое какво означава. На всеки бъдещ родител най-важното е дали детето и майкат са добре. Всички снимки са с тази насока! Разбира се опитваме се да направим поне няколко снимки, които да са разбираеми и със сантиментална стойност и за вас, но не всички!
 Записването на диск отнема между 5-10 минути, които трябва да се отнемат от част от прегледа!
 Гледал съм дискове на тежко увредени плодове без да  са диагностицирани аномалиите.
 Вие преценете кое е по-важно за вас - един комерсиален диск без никакво медицинско приложение или обстоен преглед? "  

# 417
Аз също съм с доста засилено и както каза банамама без ежедневни не излизам.... Пуснаха ми цитонамазка и микробилогия началото на вторият триместър и нямам проблеми. Ако не се появи миризма, промяна в цветът или нещо което да ме притесни ще ме изследват началото на третият триместър. Това било стандартно течение според моят лекар.. та, май повечето го имат.

А за настроенията май нямам такива тревожности, но пък и аз отдавна чаках тази почивка и сега й се наслаждавам 😂 работех супер много извънредно в офиса и сега направо съм друг човек..
Аз бих те посъветвала да си намериш хоби, ако не бачкаш. А, ако работиш и ти идва тегаво може да си вземеш болничен. Все пак сме вече в 6м (повечето) и няма нищо лошо да си почиваме повече.
А и също съм се записала на доста курсове за бременни и мисля да ходя. Сега във вторник ми е първият. Ще ходя на училището от списание 9м, от сайта deteto.info, (чакам бебе) май беше и може още някое друго да съм харесала във фб. Като реша в коя болница ще раждам, ще ходя януари и там на училище. За сега съм се насочила към Щерев, но не съм напълно убедена за там (там и се следя)😄🤰💜

# 418
Аз правих ФМ при Стоилов. Със смесени чувства съм. Гледа подробно и обяснява, но имам забележки към отношението му.

# 419
Скрит текст:

Бях писала и преди в темата, че първата ФМ я правих при Борис Стоилов и съм изключително доволна, много внимателен, обяснява всичко, доста любезен и мил, има страхотно отношение към пациента. С две думи-очарована съм! Утре съм на ФМ при него и ще пиша пак! Колкото до въпроса ти за дисковете, споделям какво беше написал наскоро във фейсбук страницата си😊
 "От едно известно време отново имам множество запитвания за даване на диск или флашка със снимките от прегледа.
 Тъй като основната цел на прегледа е от медицинско естество и накрая на всеки преглед трябва да обясним какво сме видяли - норма или патология и да обясним, кое какво означава. На всеки бъдещ родител най-важното е дали детето и майкат са добре. Всички снимки са с тази насока! Разбира се опитваме се да направим поне няколко снимки, които да са разбираеми и със сантиментална стойност и за вас, но не всички!
 Записването на диск отнема между 5-10 минути, които трябва да се отнемат от част от прегледа!
 Гледал съм дискове на тежко увредени плодове без да  са диагностицирани аномалиите.
 Вие преценете кое е по-важно за вас - един комерсиален диск без никакво медицинско приложение или обстоен преглед? "  

аз мислех, че се дава запис на клип, а то били снимки ... ето това съм получила в имейла за потвърждаване - "След прегледа ще получите снимки от ехографа или може да направите снимки от вашия телефон, но не предоставяме прегледа на електронен носител(CD или флашка). По време на прегледа не се разрешава снимане!"

на 4D ли се прави прегледът?

Общи условия

Активация на акаунт