Шава мартенско човече, рита силно мама вече! - МАРТ 2020

• 29 324
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Моят хемоглобин беше 108 последно, желязо и б12 също под нормата. Аз съм си с ниски стойности още от преди бременността,но сега е направо ужас. Съответно нямам почти никаква енергия. Пия желязо и Б12 и ще ги проследя отново другата седмица стойностите.

# 631
Ох много неприятен проблем ама....как според теб ще се пръскаш с лидокаин и после ще дадеш на бебето да лапне лидокаиновото зърно? 😂

Имаш три варианта:
1. Купуваш протектори за зърна
2. Изцеждаш се (едва ли обаче допира на помпата ще ти е по-приятен от сучещото ти бебе..) и после даваш в шише.
3. Просто не кърмиш 🤷♀

аз бих избрала протекторите за зърна в твоя случай Simple Smile

Иначе съм +1 за мнението на Клеопатра изцяло Simple Smile

И моят мъник е доста активен , чувството е страхотно, макар понякога да ми причинява и болчица 💙

Коластра и аз нямам и мисля, че е по-скоро изключение да имаш отколкото да нямаш. Но пък бях на мамолог и ми каза, че , цитирам: “Ще съм като малка млекоцентрала за моето бебе”, което искрено ме зарадва 🥰
Моята линеа негра е много слабо изразена, да не кажа, че е въображаема 😂

Мая, каква форма на Б12 приемаш?

# 632
anaestetic,, лидокаин в никакъв случай. Допирът от кубчетата лед би ти бил 100 пъти по-неприятен от бебето. Нормално е сега да са по-чувствителни зърната. Сукането от бебето е странно в началото, но е много вероятно да свикнеш и въобще да не ти е неприятно. Тогава целта на майката е бебето да се нахрани и въобще не мисли за себе си. И аз давам "глас" за протектор за зърна, но внимавай с размера. Мен ми бяха дали съвет да взема най-малкия размер, че бебето нямало да иска по-голям. Еми да, де, ама моите зърна бяха прекалено големи за тези протектори и в крайна сметка пусках повече кръв, отколкото мляко. Така че съобрази размера спрямо теб, не бебето. За помпата - едва ли ще имаш проблем, тя не докосва зърното, само ореолите, но неприятно го засмуква чрез вакуум, аз лично предпочитам бебето.

# 633
  • На края на вселената!
Удачно е да се направи консултация с консултант по кърмене, когато се появи бебо

# 634
А знаете ли дали всяка болница предлага консултант по кърмене? Или се обаждаш и те идват специално при теб? Има ли опция да дойдат в къщи на посещение? Малко доста въпроси, но е хубаво да проуча нещата от сега. 😃

# 635
Виж Лалече лига България Simple Smile
Има и др.консултанти по кърмене навярно, но не ги знам ,интересувам се и аз.
Знам и за Хедра Simple Smile

# 636
  • На края на вселената!
Консултантите на ла лече лига са принципно по райони, също квартали на софия. Първо помагат по телефон после, ако трябва се уговаря среща.  Те са доброволци, имащи свои семейства. Не са като спешни центрове и денонощни. На пръв прочит биха помогнали Хедра ( Хриси), Рада, Ася и други.  Има болници подкрепящи кърменето. Трябва да се проучи.

# 637
Вчера бях на преглед 24+3 дни,а бебка е 760 грама.Аг каза,че си отговаря на седмицата.

# 638

Мая, каква форма на Б12 приемаш?

Ако става въпрос за мен, пия B12 на natural factors от 1000mcg, една таблетка сублингвално.

# 639
Този ли?

# 640
  • София
Аз съм на този от снимката.

# 641
elle.n, какъв е този корем? Щом докторите казват, че всичко е наред, значи е. Не разбирам защо излишно се притесняваш, това вреди и на бебето.
хах ами понякога като започне да се движи и коремът ми става по-голям ... иначе като легна по гръб и си ми изпъкват тазовите кости и по средата една бабунка хах
ох, аз имам толкова притеснения на главата, че направо не мога да повярвам, че всичко с бебето е наред, герой ще излезе ...

# 642
Този е по-добрия , защото е метилирана, а не синтетична версия и се усвоява дори от хора, които имат мутация за неусвояване на витамини от група Б Simple Smile

# 643
# 644
  • Варна
Здравейте, момичета. И аз нямам линия негра, нито коластра. Но това ме наведе на следния въпрос. Значи, за да започна по-отдалеч, винаги съм изпитвала изключително неприятно чувство, когато зърната на гърдите ми биват докосвани от предмет, човек, по-груба материя и т.н. Към момента това неприятно чувство е засилено, чувствителността е направо ужасяваща, просто изтръпвам от гадно чувство всеки път, който се мажа например с крема против стрии. И това ме кара да се запитам как ще се справям, когато детето ми започне да суче...ще мога ли изобщо да издържа това усещане? ММ знае много добре за тази моя особеност и от сега ми каза, че по-вероятно е да изпомпвам млякото си в шишенца, защото не вижда как ще успявам да кърмя...Изглежда е нещо свързано със нервните окончания, не знам, не искам да говоря глупости и неверни неща. Но вече се замислям дали няма някакъв лидокаинов спрей или нещо от сорта, който да премахва тази чувствителност, или пък налагане на ледни кубчета. Има ли някой с подобен проблем ?
Мисля, че тази чувствителност ще ти мине като се появи бебока. И аз съм чувствителна, но някак си инстинктите ми бяха по-силни и нямах нищо против бебка да сучи от мен. Някак си се получава съвсем естествено.

Общи условия

Активация на акаунт