Кралски работи и клюки - октомври 2019

• 160 880
  • 4 550
  •   1
Отговори
# 420
  • Някъде там
От целия тур се влюбих в зелената престилка на Меган, мн небрежна и шик; пеньоарът на Вики всъщност е някаква размъкната блуза и ѝ стои ужасно, а и тя самата изглежда зле и естествено с вързана коса. Слава богу косата на София е с някаква прическа и не прелизана като Вики, но за палтото съм мало раздвоена.
А може да бъде толкова хубава с пусната коса Виктория..

# 421
Добре де, вижте го само тоя сайт:

https://sussexofficial.uk/

То, дето се казва, всеки би могъл да го направи това чудо.

И подпис няма дори.

Някой има ли представа, как изявлението е попаднало в пресата? Кой им го е дал?
Е как кой? Който го е написал...

Аз го видях първо при Омид:
https://twitter.com/scobie/status/1179099365534814208

Крис Шип е публикувал по същото време:
https://twitter.com/chrisshipitv/status/1179099438872182784

Ребека Инглиш от "Дейли мейл" - на следващия ден. Те тогава въртяха историята са колите, които са транспортирани до Африка.

# 422
Е, това, че може би има дислексия, не значи, че е неспособен да продиктува на някого това, което иска да напише. Все пак не е бавноразвиващ се. Не че мисля, че той го е написал. Не им носи дивиденти и тази ПР акция.

# 423
Стара статия, но нещо се присетих за Зара Тиндъл: https://www.ok.co.uk/lifestyle/zara-tindall-princess-title-queen-14426521
Децата на жените наследници на короната не получават автоматично титли. Кралицата е предложила на дъщеря си децата й да получат титли при раждането им, но тя е отказала. Децата на принцеса Шарлот също няма да получат титли автоматично.

# 424
Май преди Пакистан дукесите няма да ни зарадват с нови изяви. Чакаме 14-ти.
Ето една статия, която чудно анализира тормоза на таблоидите върху удобната за целта Мегън. Няма Андрю, няма Брекзит, важното е да се замерят горките Съсекс с домати - no matter what.
https://www.latimes.com/opinion/story/2019-10-04/meghan-markle-p … ls-tabloid-racism
Лос Анджелис Таймс са си направили труда да мислят, а не първосигнално да препечатват.
Имам чувството, че с авторката сме се клонирали, написала е точно това, което и аз мисля.

# 425
  • Countryside
Четох, че Беатрис и Моцко ще живеят в Кенсингтън. Затова се чудя защо Харко го натириха на село? Или той сам се натири заради прайвасито?
Joy Joy Кой каквото сам си направи..
не знам защо но Моцко хич не ми харесва..имам чувството че е двуличник и лицемер..
не че имам някакво инфо за него, просто такова усещане предизвиква у мен като гледам снимките му Thinking
Моцко и той бая оцъклен, не ми се мисли какви ще ги народят с Беатриската Joy мен пък той май ме кефи, за разлика от на Пипа мъжлето, че и на Еуженито и той е един хубавец, ум да ти зайде...

Иначе Харко като нищо сам се е изселил в селската колиба, за да е прайват. Нали мрази медиите, заради тормоза над Даяна. Иначе Мегиту 100% би се чувствала по-добре в Кенсингтън.

# 426
Чак пък горките...

# 427
Много хубав глас имал онзи мушморок (Чарлз) Simple Smile Не знаех.

# 428
  • Down south
"She is a self-made professional who has eagerly become a royal champion of charities"  
JoyJoy:Joy
Аууу, набрала е преднина.

Статията е типична за СА Sunglasses

# 429
"She quickly accomplished the traditional job of female royals: providing a male heir."

Колко феминистко...
Следват Хари е най-популярният член на кралското семейство.
Джамила,  какво й беше името, която е силно впечатлена от бюста на кралицата и дори смята за уместно да го оповести публично.
Джордж Клуни - хм, този палячо не бяхме чували скоро за него.
Расизъм, расизъм, расизъм.
Точка.
Следващото?

# 430
Ън, едно време нямаше дислексия, аутизъм и куп други диагнози (даже и рак нямаше толкова). Не защото не са съществували, а защото никой не ги е следял и диагностицирал. Говорим за соц. времето и преди това. Затова ги "нямаше" и тези хора се бореха сами или бяха заклеймявани като бавноразвиващи се. Не знам как това може да е пример за някого. Обществото се развива и в това отношение поне е много по-напред от така възхваляваното едно време.
[/quote]
Врабчо като не си информирана добре, моля те  не прави такива изказвания. По времето на гадния социализъм си съществуваха и  двете болести и никой не е оставял  болните да се оправят сами. И никой не ги заклеймаваше като луди или бавно развиващи!    Майка ми беше психиатър  (и на 4 километър и на Курило) и там определено нямаше такива случай. Да тези лица имат проблем с развитието и сега  и преди всички  го признават.  Доколко обществото е станало по толерантно или това е само фасада (чисто лицемерие) към тези лица може много да се спори.

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 16:37 от bubeto_73

# 431
И аз съм чувала, че много известни и учени хора са страдали от дислексия. Навременното й установяване в повечето случаи е достатъчно да стимулира нормалното развитие и приобщаване на детето в социума. И обратното - запусната дислексия може до доведе до общо забавяне в развитието, маргинализиране и дори умствено изоставане.
За аутизма пък да не говорим!
Преди 30-40 години хората, работещи във водещи по съответните проблеми болници, може и да са били наясно с тези заболявания, но обществото като цяло  - не. Тези проблеми не се познаваха от масата, да не говорим, че често се неглижираха и от специалистите дори. Та право си говори Врабчо Simple Smile
Друг въпрос е вече, че в днешно време пък имаме обратното залитане и едва ли не всяко свръхразглезено, невъзпитано и проблемно по тези причини дете се обявява от родителите за носител на диагноза.
Но това не е темата на темата, де, отвлекохме се встрани Simple Smile
Въпросът беше може ли Хари да напише писмо до медиите, иск до съда и пр.. Ами може! Ако не той, някой адвокат негов.
Аз дори се съмнявам, че въобще някой от нашите герои сам си пише нещо. Реч, обръщение, поздравление... Абсурд!

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 18:39 от птица

# 432
Не, хората с дислексия нямат проблем с развитието. Затрудняват се при четене. Но това не е проблем с развитието.
Дори не и толкова с писането, това е дисграфия.

# 433
Така е, но ти като не можеш да четеш, се затрудняваш с всичко друго. Ако не се разбере проблемът и вземат навременни и правилни мерки, просто изоставаш от другите. Не можеш да си учиш уроците, да пишеш домашни, да преминаваш нормално от клас в клас. Реално си е изоставане в развитието.

# 434
Хари евентуално е написал писмо до медиите, искът е от ММ. Писмото е написано от ПР-и, искът - от адвокат, най-вероятно. 
Статията, която е споделила Врабчо е тендициозно в полза на ММ. Има купища други статии, които "оплюват" решението й. Както писах вече, ние може само да гледаме сеир и по възможност да запазим добрия тон в темата.

Общи условия

Активация на акаунт