Кралски работи и клюки - октомври 2019

• 160 004
  • 4 550
  •   1
Отговори
# 3 315
  • Чужбина
Точно у Мароко ще им дадат немити фурми? Да бе ... Тея там са 100 пъти по-големи чистници и хигиенисти от нас.

Когато ти се поднася, вземаш. Може и да не го изядеш, но го вземаш, защото така се прави. На тези хора там културата им е такава. Те дори няма да ядат, ако ти не ядеш.

# 3 316
Не,казваме,че е просташко да не уважиш обичаите ,израз на гостоприемство у другите народи.
Инак,да си яде и супа от гущери ако ще,нейна си воля.
Още повече,че етикетът винаги налага допълни опции,я чинийка,я нещо друго..В случая с фурмите е била салфетка.Вземаш,усмихваш се,благодариш и..оставяш на салфетката,не е нужно да дъвчеш пред всички.Но демонстративно да не вземеш,щото те е шубе,че не са ги измили..Е,колко трябва да е куха тая жена?

Точно у Мароко ще им дадат немити фурми? Да бе ... Тея там са 100 пъти по-големи чистници и хигиенисти от нас.

Когато ти се поднася, вземаш. Може и да не го изядеш, но го вземаш, защото така се прави. На тези хора там културата им е такава. Те дори няма да ядат, ако ти не ядеш.

Не,бе да,кажем,на улицата,при някои познат,редови мароканец от средната класа,че и богаташ да е..Айде,иди дойди,да си помислиш нещо подобно..
Ама да допуснеш,подобно нещо за посрещането на принц,и в най-мизерната държава,всичко се изпипва до последен детайл,да не говорим,че тези фурми,са специално подбрани и като сорт и като място на произход,та ще забравят да ги измият..Смях пълен.

# 3 317
Цитат
Фурмите нямат нищо общо със замърсени и необелени плодове.

Kaк го разбра това? Силно подозирам, че фурмите въобще не се мият, преди да се сушат, да не говорим пък за белене. Ако бях бременна никога не бих хапнала такова нещо и то в арабска държава. Местните могат и да си имат имунитет срещу тяхните си болести, но не и европейците.  И очевидно това е говорено предварително, с който там им организира събитието, защото са ѝ показали кой е правилният начин за вежлив отказ на храна. Ситуацията си беше отработена, нямаше елемент на изненада за никого.  Хари може да си яде колкото иска фурми, все пак не той е бременен. Smiley
Така че, не, не е просташко. Разумно е.

# 3 318
Чудя се понякога подценявам ли я, надценявам ли я тази Меган, но ми хрумна, че ги отказа фурмите щото не й разрешиха да ходи по червения килим редом с Харчо. Тя трябваше да ходи отстрани, по асфалта. И ей тъй на, да им го върне гостоприемството... Ако съм уловила посоката.... не ще да е миличка и добричка.

# 3 319
Цитат

Kaк го разбра това? Силно подозирам, че фурмите въобще не се мият, преди да се сушат, да не говорим пък за белене. Ако бях бременна никога не бих хапнала такова нещо и то в арабска държава. Местните могат и да си имат имунитет срещу тяхните си болести, но не и европейците.  И очевидно това е говорено предварително, с който там им организира събитието, защото са ѝ показали кой е правилният начин за вежлив отказ на храна. Ситуацията си беше отработена, нямаше елемент на изненада за никого.  Хари може да си яде колкото иска фурми, все пак не той е бременен. Smiley
Напротив.
Просташко е да не вземеш.
Разумното поведение би било да вземеш и да не го изядеш.Елементарно е.

# 3 320
Никак не се нарича уважение да си вземеш нещо, което няма да ядеш, ама го взимаш просто ей така. Няма да ям нещото, ама ще го взема, за да ме харесат. 😉 Казва му се на това лицемерие. 😁

Големи драми, голямо чудо. 😂

# 3 321
  • Чужбина
Излязоха няколко Мегини приятелки да я защитават:

EXCLUSIVE: 'Anyone who piles on to that woman is a coward and a d**k'. The Good Place star Jameela Jamil, who Meghan Markle put on the cover of Vogue, praises the duchess for 'standing up to bullies'

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7604781/Jameela-Jamil-d … ed_desktop_femail

Какъв речник само има тази Джамила. Защитник от класа.

'They have seen with MeToo and Times Up how quickly, when we mobilize and when we join forces, how quickly we can make change.

'I think the press in England is terrified and that's why they're trying to silence her, but she stands against bullies. And standing up to bullies is really the only way you can put them in their place.

'Anyone who piles on to that woman, especially when she was pregnant, which is what we really saw, that was when it really started; which is a really dangerous time for someone to be that stressed.

'I'm mean that is the ultimate sign of a coward and a d**k.'

# 3 322
Далеч по-просташко е да вземеш нещо, което няма да ядеш и домакините да те чакат да го лапнеш, а ти да го криеш в шепата. Smiley  Истинска байганьовщина! И после какво ще я прави тази фурма? Ще я пусне незабелязано на пода, или ще си я мушне в чантичката? Smiley
И далеч по-умно е, просто да следваш протокола за подобни ситуации. Защото очевидно тя следваше протокол, жеста беше отработен.

Спомням си, че и Кейт на някакво събитие отказа храна. Май бяха някакви фъстъчени сладкиши. И тогава таблоидите гръмнаха, че вероятно е бременна.

# 3 323
  • в сърцето на един мъж...
Цитат

Kaк го разбра това? Силно подозирам, че фурмите въобще не се мият, преди да се сушат, да не говорим пък за белене. Ако бях бременна никога не бих хапнала такова нещо и то в арабска държава. Местните могат и да си имат имунитет срещу тяхните си болести, но не и европейците.  И очевидно това е говорено предварително, с който там им организира събитието, защото са ѝ показали кой е правилният начин за вежлив отказ на храна. Ситуацията си беше отработена, нямаше елемент на изненада за никого.  Хари може да си яде колкото иска фурми, все пак не той е бременен. Smiley

Не подозирай Simple Smile Ако нямаш никаква представа как точно се обработват фурмите и се слагат или предлагат за такива мероприятия, не прави съчинение по картинка. Във фурмите няма нищо, което да предизвика проблем с бременността Simple Smile А когато са поднесени от самия престолонаследника на държавата е хубаво все пак да уважиш обичаите. Това показва, че не се страхуваш и не отиваш като враг, а като приятел. Ама човек трябва да почете, пък да се пообразова малко Simple Smile По протокол предложиха на Хари една бяла кърпичка където той постави неизядената фурма Simple Smile Мегън не получи такава, защото не пожела да си вземе Simple Smile Да беше гледала внимателно клиповете де

# 3 324
Не, въпрос на възпитание да вземеш каквото те черпят. Не да отказваш и отново да привличаш вниманието към тебе. Защото ако беше взела и не го беше изяла, на никого нямаше да му направи впечатление. А това нейното направи доста лошо такова.

Хаха, нейните приятелки са едни, думи нямам. Само една мъдрост народна ми идва наум "кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си" Толкова...

# 3 325
Никак не се нарича уважение да си вземеш нещо, което няма да ядеш, ама го взимаш просто ей така. Няма да ям нещото, ама ще го взема, за да ме харесат. 😉 Казва му се на това лицемерие. 😁

Големи драми, голямо чудо. 😂
Казва се "етикет".
Вдигат наздравица,докосваш устни до чашата,но не отпиваш..Ама егати лицемерието сега,ми що вдигаш чашата,само да я лигавиш,като въщност не пиеш..Joy

# 3 326
Джамила за какво MeToo говори? Това какво общо има?
Да се свършва вече с този цирк. 😅 Няма ли да има скоро някакво общо мероприятие, че да ги видим всичките нахилени и щастливи?

# 3 327
  • Чужбина
Джамила за какво MeToo говори? Това какво общо има?

Общо мероприятие трябва да има на 11-ти ноември.

Тя казва, че пресата се страхува от Маркъл и иска да я смълчи, защото пресата знаела, че ако се надигнел народът, колко страшно можело да стане. И затова дава MeeToo за пример. Един вид, казва, че ще се организират.

Маркъл да каже на приятелките си да мълчат, защото действително става голяма сапунка.

# 3 328
Не хващам логиката в думите на Джамила. Пресата защо и за какво ще се опитва да смълчава Меган? И от какво се страхуват, че ще ги съдят ли? В такъв случай не трябва ли да спрат да пишат?

# 3 329
Какво?, всеки има различни разбирания за етикет и уважение. Аз лично не бих се чувствала ок, ако знам, че някои от гостите ми не харесва нещо, но се чувства длъжен да го яде.

И определено не обвързвам уважението му към мен, с това дали ми е отказал фурмата или я е изял.

Джамила използва такъв език, какъвто ответната страна заслужава. 😁😂😁

Общи условия

Активация на акаунт