Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 11 / Октомври 2019

• 259 034
  • 4 401
  •   1
Отговори
# 3 705
Аз така разбирам нещата. Нищо покъртително няма в изказването ми. Всяка жена преживява подобна драма. Тук акцентирам вържу това, че тя го прави публично достояние, защото? Вие, ние ще й съчувстваме, чисто човешки?! На кой това съжаление е нужно? На Антоанета, за да попълни канала или на вас, да изявите, че сте състрадатална личност.
За мен е лицимерно. Пак ще напиша, бих съчувствала, на жена, която има реален проблем със зачеване или заболяване. Аз самата съм с подобни проблеми. Та, трябва непремнно да пея в хора на птичките, които се оплакват, в случая, абсолютно неоснователно.

# 3 706
По темата дали кухото яйце е проблем, ако човек има едно дете, давам този линк. Всяко дете е ценност само по себе си и не мисля, че едно живо и здраво детенце може да замести загубата на друго. Но иначе добрата Пепе е чела и търсила подкрепа в лошия бг-мама форум.
Един съзнателен човек трябва да е в състояние да оцени собствените си привилегии: налично жилище, за което не си работил и не плащаш ипотека; физическа помощ за децата; финансова подкрепа от родители; гъвкаво работно време. Едва тогава, след като си премерил тези неща, излизаш и даваш пример с твоята личност, имайки предвид, че твоята позиция е повече от изгодна.
Не знам защо се пропуска факта, че Пепе не е желала да бъде млада майка, че си е представяла, че ще е нещо "като Кари Брадшоу" и че нейното дете е плод на случайност. В следствие на всички изброени фактори и това, че в крайна сметка и е харесало да е майка, не означава, че не можеше и да се окаже, че не и се дондурка бебе, че и се пътува, че и се ходи по купони и гаджета. И тази жена съветва други млади жени да постъпят като нея?! Да родят, пък после ще видим, те и без това нещата не се променят много. Не знам това ли бихте посъветвали дъщерите си и младите си приятелки.

+1 , малко оф топик, няколко приятелки са ми споделяли " тайничко " , че много са искали деца, след раждането ... Не съвсем. Хората не се замислят за цялостната отговорност и резултата е , каквото се случи на Пепе и много други по целият свят

# 3 707
Тя очевидно не говореше за/на хора с репродуктивни проблеми.
Посланието ѝ гласеше, че трябва да правят деца сега и веднага, защото после може да имат репродуктивни проблеми. Затова доста жени със здравословни проблеми, на 35 примерно, са изпитали вина, че не са родили на 25 (въпреки че като нея само след 2-3 г. са разбрали, че не е това човекът, с когото могат да създадат семейство).
А истината е, че и лекарите не могат да кажат точно каква е причината за всеки проблем. Пълно е с жени на 20+, които не могат да имат деца и ако те не са опитали на тази възраст, просто са разбрали по-късно, че имат проблем.
Наистина в % са повече тези с проблемно забременяване след определена възраст, но и говорим за много по-малко реални опити, защото по-голямата част на тези години са приключли с планираните бременности. Ако се направи статистика на всички жени на 35+, а не само за опитващите , цифирте ще са различни.
Ако не беше изтъкнала това като причина, нямаше да има засегнати в това отношение.

За искането по-рано - именно това коментираме, че е опасно. За да не иска една жена деца от даден човек, причина има и тя далеч не е в кариера и т.н. И облъчването с розови послания, че греши, не е полезно, защото замъглява реалната представа. Просто хората се опитваха да ѝ го обяснят тогава, тя се правеше, че не чува, а сега го разбра от личен опит, затова е целия рев.
Още повече, че всичко това го изговори вече след първата раздяла с Филип, т.е. била е наясно, че въобще не е толкова лесно да правиш деца преди да си сигурен, че познаваш този с/у теб. Вместо да прояви разум, да се опознаят, да си постегнат отношенията, тя замина за Дания на гости и се върна бременна и даваше пример със себе си.
С една дума - щом става дума за нещо толкова сериозно като човешки живот, нормално е хората да се дразнят, когато валят съвети за семейно планиране от човек с безотговорно такова.

# 3 708
  • София
Дочетох коментарите. Напротив, смятам случилото се за голяма драма. И това съм обсъждала. Затова смятам за странно да се размножаваш на конвейер няколко месеца след случката. Също така смятам монетаризирането на загубен живот за жалко и пошло деяние. Предприемачески дух- извлича дивиденти и от неродените си деца. Шапки долу.

# 3 709
И аз съм доста скептично настроена към видеото с аборта и колкото и коравосърдечно да звучи нищо не ми трепва. Според мен тя се опита да бъде relatable и понеже е привилигерована във всяка друга сфера избра да зачекне темата с аборта, тъй като е болно място за доста хора и излиза, че си злодей ако не ѝ съчувстваш. По същия начин твърдеше, че инвитрото ѝ е лична кауза, защото Филипчо е заченат така, макар и 7то на брой дете. Дали пък точно тя не си избра ролята на жертвата тук, защото ѝ беше най-угодно за набиране на гледания и симпатии? Гадно ще прозвучи и не твърдя, че е истина, но според ме тя си имаше една бройка деца в главата (предполагам 3) и искаше да я изпълни за максимално кратко време, че нали да е млада. Като добавим и бодбудата да задържи Филипчо, хъса за дете става още по-голям. Мисля си, че от рано е планирала да снима раждането и ѝ било цел да забременее и да роди за да се документира. Начинът, по който се разви каналът ѝ не ме опровергава особено. Не я намирам за особено отговорна и грижовна майка, но то и моето мнение няма много значение, никоя съм ѝ. Оценката на децата ѝ е най-важна.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 15:20 от Emi_55

# 3 710
Кечър, отварям скоба изцяло извън ситуацията на Пепе и нейното участие в кампанията:

Сигурното работно място, стабилните отношения с партньора и гърбът (с изключение на непосредственото семейство, но и за него мога да поспоря) не са даденост. Простосмъртните работим здраво за тях, а умните се сещаме за това и доста преди непосредственото желание за деца. Те също са част от семейното планиране. Пример: Част от семейното планиране е да си събереш акъла и да напуснеш неподходящ за деца партньор, а не да очакваш, че мунчо изведнъж ще стане father material (а докато не е, ти ще го използваш като оправдание да нямаш деца и ще се чувстваш засегната). Така че - не, това не е част от "купа адекватни причини" да не забременява eдно младо, законово необвързано и независещо финансово от мъж момиче. За другите няма да навлизам в детайли. Условията се създават. Само това ще кажа по темата.

# 3 711
  • София
Именно, създават се, хората работят над това и логично, отнема някакво време, има проблеми по пътя и т.н. Shit happens. При нея са даденост, затова не може да асимилира защо за някого би имало забавяне. Хората ги дразни това, че е търтей, чийто единствен (спорен) принос е раждането.

Но може пък да послуша съвета и да си създаде условия за безпроблемно съществуване, вместо да мрънка и да очаква от другите нещо. Да си изгради съдбата сама и т.н.

# 3 712
Кечър, отварям скоба изцяло извън ситуацията на Пепе и нейното участие в кампанията:

Сигурното работно място, стабилните отношения с партньора и гърбът (с изключение на непосредственото семейство, но и за него мога да поспоря) не са даденост. Простосмъртните работим здраво за тях, а умните се сещаме за това и доста преди непосредственото желание за деца. Те също са част от семейното планиране. Пример: Част от семейното планиране е да си събереш акъла и да напуснеш неподходящ за деца партньор, а не да очакваш, че мунчо изведнъж ще стане father material (а докато не е, ти ще го използваш като оправдание да нямаш деца и ще се чувстваш засегната). Така че - не, това не е част от "купа адекватни причини" да не забременява eдно младо, законово необвързано и независещо финансово от мъж момиче. За другите няма да навлизам в детайли. Условията се създават. Само това ще кажа по темата.

Е как даваш за пример себе си, дори да допуснем, че е направила видеата за кухото яйце и изтипосваш всички подробности около зачеването и отглеждането на първото и второто дете само от алтруистични подбуди и "да си полезен", като от 300 км си личи, че ФилипЧо е много далеч от father material. Адекватност не виждам тук никаква. Така че, сега да се правиш на жертва на нездравото хорско любопитсвто  е точно същото като да мааш гащи и да пееш мантрата, "то така се случи, продължаваме напред" (ама "недейте рови много, нали, не е голяма работа, но не ми е неприятно". Последно, голяма неприятна работа ли е, или не, и тва деца и раздели си се случват просто така?

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 15:05 от tuali

# 3 713
Мерси, Не се сърди човече, ти някак си най-ясно обясни защо всъщност много жени са се почувствали обидени. Аз не го видях по този начин, но така анализирано разбирам защо е имало наранени.

# 3 714
https://www.instagram.com/p/B4Aq9ZlFkiU/?chaining=true
Малко встрани, но знае ли някоя откъде са обеците на Полина?

П.п. Тъп въпрос. От нейния сайт са, но днес видях и участничка от "Игри на волята" с подобни, та реших, че са от някоя масова марка.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 15:12 от валия

# 3 715
  • София
Тя написа, че коментарът е извън ситуяцлята на Пепе.
Аз я включих, защото точно това е проблемът. Не осъзнава, че "простосмъртните" се стараят за някои неща и това отнема години. Дали 2, или 5, зависи от човека, ситуацията. А не хоп, в момента, в който поиска, веднага да ляга. Животът не работи така.

# 3 716
Всяка загуба е тежка и болезнена, всеки по различен начин си изживява нещата и не искам да омаловажавам нечия болка, но няма какво да се лъжем - да загубиш бременност още на етап закъснение на МЦ и да загубиш бебе в късна седмица не е едно и също. Както и има разлика дали приемаш загубата с пълни или празни ръце.

Пак повтарям, не искам да омаловажавам това, което й се е случило, но от днешна гледна точка смятам, че е снимала това видео за популярност и запълване на канала с тема, която пределно ясно знае, че ще й донесе много гледания.

# 3 717
Мара Лондонска си разпродава дрехите в eBay. Каква е тази цена на доставката, ще кажеш, че два пъти Земното кълбо ще обиколи пратката или тежи 500 кг.!? Много странно това момиче.  Дава стотици паунди за Шанел (ако изобщо пазарува за нея си) и после си продава поличката Зара все едно продава яйце на Фаберже...
Скрит текст:
П.П  Редактирам се. Това е цена на доставката до България. През апликацията на eBay са по-нормални цените на доставката,  но продава бая неща и всичко e конфекция нисък и среден клас ( Zara, H & М, All Saints)... Нещо не ми се връзва този гардероб с shоpping hauls, които уж прави.

И аз не мога да разбера каква ѝ е играта на Мария... Но в едно от последните видеа видях, че си показва Chanel boy bag, която отдавна не била носила. Имам спомен, че скоро във форума се коментираше как отдавна не се виждат по клипове/сторита някои от по-големите и покупки. Явно тази чанта си я харесва и не я е върнала Smiley

Някой по-запознат може ли да ме светне какви са теориите за възможностите ѝ? Успях да прочета една голяма част от коментарите в предните теми, но със сигурност съм пропуснала доста. Благодаря Hands Pray

# 3 718
Филип е на зоопарк със София ,което в супер..но не знам защо не идат тримата ,детето да се почувства щастливо заедно и с двамата.А Пепе си брънчва някъде.Не знам на кого е това решение ,но след като уж правят това за детето ,то да му подарят страхотни мигове с мама и тати, а не пак разделени.

# 3 719
  • Варна
Не знам, но понякога е тежко и болезнено за наранената страна, когато раздялата е скорошна, да са заедно като семейство, пък после всеки по пътя си.. Това са ми споделяли двойки, разделени, относно срещите с децата заедно.

Общи условия

Активация на акаунт