Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 11 / Октомври 2019

• 259 056
  • 4 401
  •   1
Отговори
# 3 690
Лошото е,че има такива които наистина и слушат съветите и тръгват да правят деца без да го обмислят.
Искаш да ми кажеш, че някой ще реши да си направи бебе на базата на съвети на жена от интернет? Rolling Eyes

# 3 691
  • София
Ами, Уейв, във видеото за аборта се опита тънко тънко да шеймне другите. Каза нещо от сорта на това, че час от жените в репродуктивния форум тук били се настроили и мачкали другите, което просто не е вярно и е откровена лъжа. Все пак и ние можем да четем и сме чели. Най- вероятно някоя й е казала, че това се случва на всяка втора жена и тя не е могла да понесе колко не е специална. И го пробута в соб сторито.
Освен това, е страшно ненфомирана. Прави ми впечатление от доста наблюдения, че най- егоцентричните хора са адски неинформирани за елементарни неща и ситуации. Просто си мислят, че на тях няма да им се случи. Това не е позитивизъм. Друго е.

# 3 692
Аз мисля, че Пепе си осъзнава грешките в миналите разсъждения, но към днешна дата просто трябва да продължи напред, това е. Не съм чула или прочела някоя да се е е оплакала, защото е родила млада по съвет на Пепе, тъй че спокойно Grinning. А за разпада на връзката са нужни двама.

Има има и такива дето като нея раждат. Две такива срещнах,едната забременя,за да върже мъжа си,който не искаше деца,тя си го и каза,че го е излъгала. Накрая от цялата ситуация детето ще страда,но дреме им. Не било толкова трудно да го гледа сама. Другата пък на 23 ми каза,че по клипове в Youtube и снимки в Инстаграм наистина не и изглежда трудно да има дете чак се разсърдила на приятеля й, понеже той гледа реално на нещата,че нямат възможност. Така че всякакви ги има,дори и раждащи инфлуенснати от Пепе.

# 3 693
Филип бил джендър. Като чуя някой да използва тази дума в този контекст, веднага ми става ясно колко му е умственият багаж.
Има много причини една жена да няма в даден момент деца. Не само липса на репродуктивни проблеми и липса на мъж. За мен е белег на ниска сексуална и друга култура да забременееш на третия месец от връзката. Знам, че има двойки, които от първия ден създават здрави семейства и такива, които са десет години заедно, но се разделят. Ясно е това, но аз смятам, че първите са по-скоро изключения. Все пак смятам, че е добре да опознаеш човека, да изядете поне пакет сол заедно и тогава да създавате деца. Да не говорим, че едната половина от постиженията на Пепе са, че е родила деца и е млада майка, а другата, че мъжът и е чужденец и имат триезично семейство. И тя с цялата си наглост излезе да ни съветва да побързаме и да раждаме. Казвам "ни", понеже аз съм точно в целевата група, която тя искаше да достигне.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 13:54 от Welt

# 3 694
Ами, Уейв, във видеото за аборта се опита тънко тънко да шеймне другите. Каза нещо от сорта на това, че час от жените в репродуктивния форум тук били се настроили и мачкали другите, което просто не е вярно и е откровена лъжа.
Аз, пък друго съм виждала. Няма тема, касаеща аборти, в тоя форум, в която да не се изсипят поне 5 жени с репродуктивни проблеми с редовната реплика "Ама, как така ще правиш аборт, толкова жени искат да гушнат детенце, а не могат, бла бла бла", което не е по-малко грозно, но те имат право, защото, видиш ли, имат проблеми.

# 3 695
Лошото е,че има такива които наистина и слушат съветите и тръгват да правят деца без да го обмислят.
Искаш да ми кажеш, че някой ще реши да си направи бебе на базата на съвети на жена от интернет? Rolling Eyes

За съжаление има и такива идиотки. Това не са зрели и отговорни жени,както тук,а са обикновенно девойчета не разбиращи нищо,нито от деца,нито от семейства. Жалко е,че при такива децата стават веднага,а при други жени,които го заслужават повече и имат акъл в главата се мъчат с години и висят по репродуктивни клиники,но такъв е живота.

# 3 696
Е, добре и да се е самозабравила това не я прави лоша. Млада е, без особени сътресения в живота си, хвърчала е и това й е първото по-сериозно предизвикателство. Познавам много подобни на нея, които след време се заземиха, след като им потънаха гемиите веднъж - два пъти и видяха, че морето не е до коленете. Не мисля, че е обидила жените с репродуктивни проблеми, няколко пъти гледах видеото й по въпроса и никъде не усетих упрек към хората, които не могат да имат деца. Видеото беше, че ако искаш дете, но имаш съмнения в качествата си и се притесняваш безпочвено дали ще се справиш или не - да даваш смело. Защото доста жени имат финансови възможности, роднини, които да помагат, половинки и т.н. но някак си ги е страх просто, съмняват се в себе си.

Само, че кампанията финансира инвитро процедури и предлага финансова помощ на млади майки (които се предполага, че не са особено финансово стабилни и кариерно ориентирани)...

# 3 697
  • София
Говоря за друг подфорум.
Не за СО. Лъжа е това, което тя каза. Просто се опита да се изкара пО жертва от другите.

# 3 698
Откриването на топлата вода не значи непременно да триеш сол на другите и да засягаш хиляди хора по щекотливи теми, както стана с кампанията й. Това е разликата.

Не. Хиляди хора избраха да се засегнат и да се вкарат в позицията на жертви. Ама никой не може копче да им каже, защото, както каза Уейв, те имат проблеми.
Тя очевидно не говореше за/на хора с репродуктивни проблеми. Аргументите против ранното раждане/майчинството, които се опитваше да обори, бяха свързани с хорско мнение, кариера, финансови причини.
Ужасно е колко много хора искат дечица и не могат - спор няма. Но те въобще не бяха адресирани. Никой не си е позволил на тях да им обяснява колко е лесно. Кампанията беше насочена към жени, които МОГАТ да имат деца, и целеше да им помогне и да ги ПОИСКАТ в по-ранен етап от живота си. (Не коментирам доколко беше успешно.)

Нищо, което не се случва всеки ден на стотици хора, не й се е случило. Не е специална.
Сигурна съм, че точно това е нещото, което ще се радваш да чуеш, когато имаш някакъв проблем.

Една потребителка над теб смята, че не е никаква драма да не се получи с втора бременност, нали вече е имало една успешна. Друг чудесен коментар, направо си ги запишете и използвайте, когато приятелка има нужда от морална подкрепа.

Цитат
Аз не съм прочела някой да е нарекъл Пепа лош човек.

Върни се и прочети пак. Казано е многократно, с доста лоши епитети, често се намесва и кармична клетва "Тя си го заслужава" или в стил селска бабка "Ще види тя сега, като...". А заслужаването на децата, което се спомена също, е просто... безмълвна съм от подобно мислене. Много е опасно просто човек да се помисли за Висша сила.

П.П.
Коментарите за аборта и аз съм ги чела тук. Ама не върви да им отговориш "Ми, защо хвърляте толкова пари и нерви за инвитро вместо да си осиновите, ей колко деца има по домовете", нали.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 14:09 от bambinnah

# 3 699
  • Варна
Ами, Уейв, във видеото за аборта се опита тънко тънко да шеймне другите. Каза нещо от сорта на това, че час от жените в репродуктивния форум тук били се настроили и мачкали другите, което просто не е вярно и е откровена лъжа. Все пак и ние можем да четем и сме чели. Най- вероятно някоя й е казала, че това се случва на всяка втора жена и тя не е могла да понесе колко не е специална. И го пробута в соб сторито.
Освен това, е страшно ненфомирана.
Това не е вярно. Не се е опитвала да шеймне никой, вие се хващате за думата. Специално в това видео си дава доста добра самооценка, че не е мислела, че може да се случи на нея, но ето.
А една потребителка писа по - горе, че щом видите ли имала едно дете, то не било драма аборта. Аз по - голяма глупост не бях чела.

# 3 700
Търси се под вола теле, друго не знам какво да кажа.

# 3 701
Да, за мен не е голяма драма. Не е приятно, да. Но също така се случва на хиляди жени. Също така много млади жени не могат да имат дори едно дете! А тя без да е опитала да има второто след кухото яйце, разказва каква драма е това! Рабирам да пробва и да не става, да има реален здравословен проблем, тогава не бих го написала, НО Пепа бърза да навърти гледания от личната си драма.
Да си я беше спестила. Тук, пък ще я сравня със Зорка, която само един, единствен път беше споменавала, че втората й дъщеря е  след доста опити. Но нямахме сълзи и драми.

# 3 702
Домашното физическо насилие също се случва на много жени. За психическо не говоря, понеже трудно се измерва. Но за физическо... заповядай да обясниш на една жена, която се стряска всеки път, когато мъжът й се пресегне над нея да вземе чаша от шкафа, как не е нищо особено, защото се случва на хиляди жени. Да, по дефиниция и статистика не са нищо специално.
Може да няма нищо счупено. Даже може белези да не й остави, само някоя синина за 2-3 седмици. Биг дийл. Разбирам да имаше реални физически последствия, ама... Случва се на хиляди жени, да го преживее значи!

Покъртително!

Just because the person next to you is in a full body cast, doesn't mean that your broken arm doesn't hurt. Изисква се съобразяване, да. Няма да седна да се оплаквам за счупен пръст на човек без ръка. Но подобно омаловажаване и сравняване по никакъв начин не е етично и човешко.

# 3 703
По темата дали кухото яйце е проблем, ако човек има едно дете, давам този линк. Всяко дете е ценност само по себе си и не мисля, че едно живо и здраво детенце може да замести загубата на друго. Но иначе добрата Пепе е чела и търсила подкрепа в лошия бг-мама форум.
Един съзнателен човек трябва да е в състояние да оцени собствените си привилегии: налично жилище, за което не си работил и не плащаш ипотека; физическа помощ за децата; финансова подкрепа от родители; гъвкаво работно време. Едва тогава, след като си премерил тези неща, излизаш и даваш пример с твоята личност, имайки предвид, че твоята позиция е повече от изгодна.
Не знам защо се пропуска факта, че Пепе не е желала да бъде млада майка, че си е представяла, че ще е нещо "като Кари Брадшоу" и че нейното дете е плод на случайност. В следствие на всички изброени фактори и това, че в крайна сметка и е харесало да е майка, не означава, че не можеше и да се окаже, че не и се дондурка бебе, че и се пътува, че и се ходи по купони и гаджета. И тази жена съветва други млади жени да постъпят като нея?! Да родят, пък после ще видим, те и без това нещата не се променят много. Не знам това ли бихте посъветвали дъщерите си и младите си приятелки.

# 3 704
  • София
"Които могат да имат деца" е широко понятие, bambinnah. Аз лично не познавам хора, биологично можещи да имат, имащи свита, която да им помага, сигурно работно място, гръб, които искат деца, и да не са ги направили. Наистина не познавам.
Оставям настрана здравословните проблеми. Хората
1) нямат много пари дори да работят
2) нямат сигурност, страхуват се
3) нямаме стандарт като цяло
4) несигурни са в отношенията с партньора си
5) куп други адекватни причини за забавяне
Кампанията й е за циганската аудитория и посланията са нелепи, представени по този начин. Много добре знаеш, че за да е успешна една кампания, трябва по някакъв начин нейното лице да може да се асоциира с адресатите или по- скоро те с него. А тя казва "не се притеснявайте, всичко ще се нареди". Не, за много хора няма да се нареди. Защото нямат условията дори да изглежда отстрани, че нищо не им липсва и се подмотват. По- скоро това се визираше. Една готованка застава и ти говори, че трябва да правиш като нея, щото при нея се е наредило. Затова предизвика такъв отзвук.

Казах вече. Аз имам право и избирам към кого да проявя съчувствие. Аз пък виждам двоен аршин за друго. Казваш, че някакви жени във форума плюели по бащата на детето си, пък преди това- друго. Възможно е, но аз виждам, че някоя жена с две деца и без помощ от никъде ще я разкъсат да й казват "ааама, що не си се стегнала още, ти си избираш съдбата, ти си избрала да си жертва, ало, седиш си в зоната на комфорт, що не си мениджър още, ти така, ти онака", а тук се жали човек в доста по- благоприятна ситуация. Какъв е този аршин, пък питам аз. Казвам го единствено в тази връзка "случва се на много хора", защото виждам дисбаланс в отношението към "неизвестните" и "известните". На приятелка или дори случаен човек в кофти ситуация съм последният човек, който ще го каже.

Общи условия

Активация на акаунт