Любители на Котки - Тема 138

• 33 798
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Ваксини за котка срещу Котешки вирусен ринотрахеит
Клиничната изява на това вирусно заболяване наподобява грипа при хората. Вирусът причинява възпаление на горните дихателни пътища и лесно се предава от една котка на друга. Симптоми могат да са: умерено повишена температура, загуба на апетит, кихане, изтечения от очите и носа, както и кашлица. Котенцата са особено податливи, но това заболяване може да бъде опасно при всички възрасти Дори ако котката се възстанови, тя може да остане носител и да заразява други котки.

Ваксинация срещу болестта Котешки-вирусен-ринотрахеит Ваксини за котка това ли е?

# 391
  • София
Това "ще видим" много ми заприлича описана от любимия на сърцето ми Тери Пратчет. На един остров, населен с туземци, пада донесена от вятъра застрахователна полица. В следващите години на острова се случват свръхестествени реколти, както и разни други благоприятни чудеса. Слухът за това стига до Невидимия Университет, който изпраща на острова делегация учени, които да установят причините за случващото се. След известно време, прекарано там, учените се завръщат с мъдрото заключение, че на света се случва какво ли не.

# 392
  • София
Мисля, но само мисля, че въпросната съставка влиза в състава на петвалентната ваксина. Ама ще трябва да проверя. И двете са ваксинирани.

# 393
  • София
detelistna.4etirilinka и на мен ми е любим Пратчет.

pinko, ако правилно ти разбирам въпроса : да, има ваксина срещу котешкия ринотрахеит, но на болно коте не се поставя.

# 394
  • Велико Търново
В духа на доброто настроение да се отчетем и ние. Нашата мисия вчера беше: Суси в тоалетната 😃 Цял ден вървях след нея дали ще свърши нещо, в крайна сметка и дадохме масло и вечерта се случиха нещата. И си отдъхнах. Днес и беше последната инжекция. Мисля, че е готова за нови бели 🤗😃 Лятото кака и я изпусна, спа една вечер навън, сега летя през прозореца, чудя се какво ли ще е следващото премеждие. Благодаря ви за стиснатите лапички и за подкрепата 😊

# 395
  • София
Мда, точно със същата мисия (без маслото) се занимавах току-що, понеже се опитвам да "обясня" на Барни да ака във втората тоалетна (без подложката, на чист леген). В мое присъствие, след 10 мин. увещаване, в крайна сметка свърши работа в неговата си тоалетна, с пелетите. Извод: той отлично знае къде трябва да се прави. И какво сега, да ходя лично да го изаквам ли?

# 396
  • Велико Търново
Като стана въпрос за тоалетната да ви покажа Рижко в деликатна поза 😁 Така се пишка, когато някой вече те е изпреварил, а чистачите още не са минали. Чистникът ми той 😊😍

Май е почти готов за човешка тоалетна😅

# 397
  • на брега на морето
Ох, Таня , как сега пак да не кажа : уф, освен да потърсиш друг стопанин на Рижко?
Одеве и аз мислех за този вариант.

Котките са много подли създания. Одеве си приказваме с ММ в кухнята, по едно време се ослушва и вика: Не чуваш ли едно мяу? Аз съм леко глуха и не съм чула, отварям вратата и виждам Рафка. Скрила се във вестибюла, вратата се отворила и те така.

# 398
Здравейте, приемате ли нови попълнения?  Simple Smile
От два дни сме собственици на малко рижаво котараче, нарекохме го Лъки.
Скрит текст:
Така го видях за първи път
Вчера му беше първото ходене на ветеринар и първото спане при нас Simple Smile
Накупихме му играчки разни и много си играе с тях, но забелязвам, че и по пердето в хола и по дивана драска, а това е най-големият ми кошмар. Grinning
Карам му се, бяга и след малко пак..

# 399
Добре дошъл на Лъки.
Красавец е и май и беладжия. Grinning

И Добро утро, ей ни и нас:

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 08:27 от Джаста Праста

# 400
  • София
Лъки веднага краде сърца Simple Smile.
А Мая ми е такава слабост...

# 401
  • на брега на морето
Много сладък Лъки, с очи като бадеми Simple Smile
Кака му Късметка ще го научи на разни работи. Рафаела като малка - под годинка - съсипа две чанти, едната стана на ленти и нацепи завесите в спалнята. Сега не дере нищо, дори махнах драскалката. Нала унищожи нова чанта и малко надра една-единствена табуретка, сега и тя не дере.

Сега Лъки си има семейство, кака и куче, дом, храна и закрила, кой е като него Simple Smile?

# 402
Благодаря на всички за милите думи Flowers Hibiscus
Той още е мъничък и като дере по дивана не остават белези, но и ние зорко следим за нарушаване на реда и веднага надаваме вой. Simple Smile Искам да го оставям през деня докато ни няма да се шири из апартамента, искам да му изнеса и тоалетната на едната тераса, но към момента му нямам доверие като го гледам колко енергично играе с дивана и пердето. Grinning
Едната му играчка има място за чесане, но мисля да му взема и нещо такова, че обича да се катери
Скрит текст:
А като стана дума за тоалетната - на колко време я сменяте? Аз му я заредих в неделя (като го взехме), вчера основно я смених и се чудя дали и днес да не заредя нова. В голям разход ще се вкарам с това ежедневно сменяне Grinning Една приятелка ми каза да махам само акитата, иначе цялата да я подменям на 3-4 дни, ама не знам... не искам да мирише.

# 403
  • Велико Търново
Добре дошъл на Лъки! Много е хубав😍 Мира, мисля, че бяхте след ремонт вие или бъркам🙄😊 Ние влязохме преди месец в новия апартамент и сме в чуденка кога и как да вземем две от котанките ни- Суси и Сиси. Притеснявам се, че ще им хареса диванът, спалнята отзад също е кожа, завеси... абе тооолкова места ще има за игри😏😂 Затова ще следя с интерес как се адаптира Лъки 🤗😘

# 404
  • София
Добре дошъл на Лъки! Къде го намерихте в тези камънаци? Simple Smile
За тоалетна прочети назад в тази тема, обсъждаха се разни видове.

Общи условия

Активация на акаунт