Любители на Котки - Тема 138

• 33 808
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте!
През уикенда Елза за пръв път остана сама вкъщи. Притеснявах се дали няма да се нахвърли да изяде всичката храна наведнъж , а тя се беше хранила съвсем нормално. Дегустирала е по малко от трите места с храна, пила е водичка и почти не е бесняла. Явно повече е спала. Само си е поиграла с чехлите на детето и беше запретнала едно шалте. За сметка на това тази нощ си вилня на макс и е сътворила повече пакости. Laughing

Там където бяхме през уикенда имаше един разкошен разгонен котарак. Мъркаше почти постоянно и много шумно. Успешно конкурираше трактор. Когато не мъркаше, мяукаше с прегракнал глас. На верандата имахме маса със столове. Скарах се на детето да не тътри стола, че ще събуди останалите почиващи в 7.30 сутринта в неделя. Оказа се, че не е детето. Котаракът се галеше в стола и го местеше из цялата веранда. Smile
И доста лаком котаранчо. Щом го видяхме, решихме да търсим от къде да му купим котешка храна. Нямаше избор, само на Пурина продаваха храни, но той не подбираше. Омете пауча за отрицателно време. После и с кебапче го почерпихме, че то не върви ние да ядем , а той жално да обикаля под масата. Снимах го естествено. Но тъй като през времето, в което не яде все се търкаше някъде, снимките ставаха размазани. Пускам единствената неразмазана.

# 376
  • на брега на морето
За сега. Гали се и все мър-мър,
И той ли? Нала като ходи издава един звук мър-мър, все едно говори, даже като се крие от мен се издава с този зук, като я взема на ръце веднага почва да преде. Ако е заспала и се загледам в нея пак  казва мър-мър, много е приятно, не съм чувала друга котка да издава такива звуци.

# 377
И Мая се държи като Елза когато е самичка. Хапва си от всички купички по малко храничка, пие водичка, ака и пиша в тоалетната си и не беснее, поне няма доказателства за това. Joy
Инак, когато я оставихме за първи път сама и аз се притеснявах да не се налапа като невидяла, но нямаше проблем, хапва си умерено животинката и в обичайното за нея количество.

# 378
Късметлийки! Ушатото изяжда всичко преди да съм затворила вратата, не се научи, че храната няма да свърши лакомията, при нас единствения начин е да идва да го наглежда някой от нашите, ако е за ден-два, за повече идва с нас.

# 379
  • София
Ивекс, качихте ли Ушатото на самолет? Или още не сте пътували с него? Simple Smile

При нас няма шанс да се пренасяме нанякъде с толкова много котки.  Laughing А и каквито са диваци, със сигурност ще се побъркат. Лошото е, че вече никъде не можем да отидем с дъщеря ми. Винаги някой трябва да е при тях. Sad

Таня, до къде стигнаха отношенията между Рижко и сегашният му любимец?
Няма никаква промяна. Все така ги дебне и ги захапва за врата. Каишка не съм купувала, нито капала с нещо миризливо. Реших, че с това ще накажа и самия Киро. Лошото е, че Наско, който се беше успокоил, че е вождът на глутницата, сега отново го доказва. Киро и Боги са потърпевши и от него. А горката Боги често е притеснявана и от брат си.  Sad Абе, с други думи няма и помен от идилията, която се беше създала.   Sad

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 18:16 от Тaня67

# 380
Не сме пътували с Ушатото, само с кола се е возил засега.
Много неприятно, дано се успокоят нещата при вас.

# 381
Здравейте,

слава богу моя котарак се възстановява много добре след операцията! Жизнен, гальовен и с хубав здравословен апетит. Как хубаво ни събуди в 5:00 за да му сипем да яде Grinning

Днес го водих на контролен. Всичко му е супер и в петък махаме конците.

# 382
  • на брега на морето
Обичам такива постове Simple Smile

# 383
Някой поръча ли си Superbox-a на Зооплюс? Ако да, останахте ли доволни от съдържанието?

Аз го поръчах и го получих, но не знам дали всички продукти са еднакви като в България, защото аз живея в чужбина newsm78 Спомням си, че имаше разлики с юбилейната кутия (в българската версия на сайта съдържанието на кутията беше доста "тактично" разкрито в описанието ѝ doh), но сега не знам дали е така newsm78 Този път обаче съм доволна от кутията, защото беше само с техните им марки, а там е рядкост да намериш някой некачествен продукт.
Vortep, радвам се за котарака. Дано е все така жизнен още дълги години.
possessed, бързо да оздравяват писаните ти.
Ивекс, и моите девойки са големи лакомии, щом стане въпрос за мокра храна Tired А като изядат по-голямо количество има повръщане. Двете се хранят заедно, а едната се разсея за кратко, а е останала без манджа Whistling

# 384
  • Варна
3 пръста имам перфорирани, две други рани по дланите.
Милкана.
Забелязах че от два дни все нещо примлясква и иска внимание. Отворих ѝ устата и видях един зъб наклонен. Клати се. Преценихме, че ще опитаме да махнем зъбчето вкъщи, като знам колко се стресира да излезе.
И така. Трима човека я държахме и накрая някак си изплю зъба. За половин минута.
Ама аз бърках в устата, та затова ме на дупка като билет.
Нито има болни венци, нито миризма на лошо от устата. Пазя зъбчето, което падна. На 7 години е Милето.

# 385
  • София
Стейси, пак добре, че сте се разминали с няколко дупки и вкъщи.

Много кекави взеха да ги правят тия котки.

У нас, имам средна успеваемост с капането на капки в нос. Много малки тия нослета, много голяма тая капалка, докато видя къде капя и пациента мръднал. Засега имам по едно накапано носерче на котка, един сигурен пропуск и в едното дупче май нещо влезе. Демек като за котка и една трета. След малко отивам за втори тур. Да не говорим, че когато уцеля, пациента веднага кихва и ме опръсква и мен.
Давам и витамини. За да ми е интересен живота.

Попитах доктора, зарацно ли е за хора и кучета. Каза, че ще видим.

# 386
  • София
Момичета, последните два поста не са написани от хубаво, но си признавам, че сте ги разказали забавно и ме разсмяхте. Особено забавен ми стана отговора на вета "Ще видим".

Бързо да оздравяват кихльовците, а Милкана да няма повече разклатени зъбчета! Purple Heart

# 387
  • Варна
И още нещо да споделя-все по-силно започнаха да се пазят една друга Женето и Мила.
Ако нещо правим на Мила, както със зъбчето, Женя дойде и плака.
Ако правим нещо на Женя, примерно да подрежем ноктите, Мила веднага идва и реве, а може и да нападне.
Това не им пречи да се побийват и играят.
След ваксината скоро, Женето се беше скрила в апартамента за часове. И аз надничам да видя как е и посягам да я пипна. Мила изфуча и ме перна с лапа-да се дръпна.

# 388
  • София
То, на фона на притесненията ми за кихлите, моного се смях вчера в кабинета. Ходя там често, но заради кучето. То също е кекаво.

Та влизаме, стоварвам кутията с две добре гледани котки вътре, обяснявам на доктора, че кихат, започнали са едновременно и иначе нищо им няма.

Измъквам пациент едно с триста зора. Знаете как се измъква запъваща се котка от тясно пространство през малка дупка. Доктора я гледа, стиска, слуша, мери и температурата, гледа устата и дупето и след зесет минути преглед, с гробовен глас съобщава - Нищо.
Колегата му, който реже воктите на дундест британец, пита - Нищо?
Нашия потвърждава сериозно - Нищо.
Вероятно са алергични към котки, предполага колегата.
Или към кучета, предполагам пък аз.
Накрая решават, че са грипави. Птичи грип, защото той май е с кихане предимно.

Набодоха им дупетата, връчиха ми най-хубавите капки за очи, за да ги капя в нос, обсъдихме как се капе в тоя малък нос, аз се оказах явно права.
Отива доктора към компютъра и казва -  ще запиша прегледа на картона на Джуджи. Чувам в съблекалнята как някой обсжда, че ето има хора, дето си кръщават котките с тъпи имена. Излизам иззад ъгъла и на шефа жена му заявява - Ето, и го познваме тоя човек.
Тяхната котка е с мноого шашаво име и говорят за нея в мъжки род.
Поговорихме си, показахме си снимки на котетата, на кучетата, тяхното куче е сестра на моето и тн.
А, преди прегледа срещнах там едни други познати, обясних че кихлите не са британки, но се виждаше предимно Сиси, та не и повярваха много.
Абе, добре прекаран час, въпреки грипа.

И на изпроводяк, като попитах заразно ли е, ми казаха - Ще видим.
Чакам да видя.
И капя капки с променлива успеваемост.

# 389
  • София
За сега. Гали се и все мър-мър,
И той ли? Нала като ходи издава един звук мър-мър, все едно говори, даже като се крие от мен се издава с този зук, като я взема на ръце веднага почва да преде. Ако е заспала и се загледам в нея пак  казва мър-мър, много е приятно, не съм чувала друга котка да издава такива звуци.

Не, Мърчока прави мър-мър само като го галим - гордост показва. Joy В спалнята само през деня мъркори, че преди да си легнем го гоним оттам, ама понякога ни надхитрява и се крие много тихо зад един шкаф, между леглото и стената. Днес извадил цялата прът + котешката трева от пластмасовата саксия/от К/. Как е успял, не знам.
Най ми е сладък като навири пухестата си опашка и тръгне напред - назад. Ама и в краката ни се бута постоянно като ходим. Абе ... нищо не иска да става без негово участие. Аз пък така го стискам като го мачкотя, че въздуха от дробчетата му излиза и вика "Уфф", та и мен научи на всичко 1-во да кажа уфф. Joy

Ох, Таня , как сега пак да не кажа : уф, освен да потърсиш друг стопанин на Рижко?

Vortep, много се радвам. Браво на момчето. Hug В коя клиника го оперираха?

Брех, Стейси те като сиамски близнаци станали. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт