Любители на Котки - Тема 138

• 33 802
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
В зоомагазина ми каза жената, че щом е късокосмест, не се къпе много много и не повръща няма смисъл от малцова паста. Не знам дали е права, ще питам ветеринарната към края на месеца. Обаче му купих котешка трева и пасе със страшен кеф. Да му я прибирам ли? Има ли опасност да препасе Grinning

# 706
Пак спи, то ви омръзна да го гледате как пази легълце, все така го хващам. Давам си аз малц на Ушатото, нищо че е късокосмест, няма да му навреди.

# 707
  • Плевен
Здравейте пухкавели 😘
От доста време не съм ви чела, но нямам никакво време покрай живот, работа и Морадо.
Та за последния ми е мисълта. От вчера започна да маркира и за утре има час за кастрация бебето ми то.
Малко ми е притеснено, разбира се.
Та моля ви, разкажете как премина кастрацията при вашите сладурковци, коко време продължи процедурата, как се чувстваха след това и т.н.

# 708
  • София
Супер леко. Малко беше сънлив от упойката, когато го взехме на обяд, вечерта вече се беше "оцаферил" и си рипаше из къщи. Не му е слагана фуния, никакъв проблем нямаше с шевовете по торбичките.

# 709
  • София
Съветът ми е ако можеш да си го вземеш в края на работния ден, за да е вече адекватен. Иначе са малко неориентирани от упойката, залитат, заспиват докато ходят. Затова е добре да спи на земята, за да не падне и да не яде, за да не се задави. Понякога се изпускат и е добре да е на лесно почистващо се място или постелка, която се пере лесно. Всичко това важи само за първия ден. На другия ден няма да има и следа от каквито и да е странични ефекти. Само ще си ближе от време на време раничката. Яка при  мъжка кастрация не се слага.

# 710
  • на брега на морето
В зоомагазина ми каза жената, че щом е късокосмест, не се къпе много много и не повръща няма смисъл от малцова паста.
И аз реших, че Рафаела е късокосместа и малц не й трябва, докато в един прекрасен ден не се видя на рентген, че е тотално задръстена с космени топки и я оперираха по спешност.

# 711
  • София
И на Фифи й предстои същото, но не знам в коя клиника да отида. Предишният път с една доста по-миролюбива котка много къса клечка извадихме. Направо я бяха изкормили и тя горката сума време не можа да се възстанови, а кожата й сега виси все едно е раждала

# 712
  • София
А откъде си.
Ние не сме имали проблеми с клиниките.

Аз давам малцова паста, като се сетя, ама моите не повръщат.
Пенсионера си повръщаше цял живот, с паста, без паста...
Явно е до котка

# 713
  • София
Наш котан не харесва малцовата паста от ДМ, изобщо не повръща, обаче одобрява фурминатора, явно усеща, че му маха излишната козинка, чак подлага хълбоци,  когато го решат.

# 714
  • София
Котьо, продължавам да си мисля, че Рафаела е един от много редките случаи на такова задръстване. Всъщност не съм чувала за друг такъв случай. Дори и за дългокосмести не съм чувала. Повръщат, имат проблеми, но чак за операция май не знам случай. Напълно те разбирам! Изпатила си много.

До преди няколко години не бях чувала за тези пасти, а цял живот съм имала котки. Покрай темата и аз купих една паста от ДМ, но никой не е във възторг от нея и не се мъча да давам. Но от моите никой не повръща. Предполагам, защото са още млади, макар че Рижко е на 7.

Yellow_girl, разпитай първо в клиниката какви разрези правят, какви конци и упойки използват и едва тогава реши. Преди 2-3 години кастрацията на Боги мина като по учебник. Но не смея да препоръчвам. Тогава беше клиника с двама доктора, а сега дори са открили нов клон в друг квартал. Едва ли всичките им доктори са еднакво добри. В "Добро Хрумване" пък практиката била да е с нощувка. Едва се примолихме да си вземем Наско преди да затворят. За мен е ненужен стрес да остава и през нощта. Да не говорим, че ако има някакви усложнения, аз първа ще ги забележа, а не стажанта, когото са оставили да дежури.  Wink

# 715
  • София
Котьо,

Yellow_girl, разпитай първо в клиниката какви разрези правят, какви конци и упойки използват и едва тогава реши. Преди 2-3 години кастрацията на Боги мина като по учебник. Но не смея да препоръчвам. Тогава беше клиника с двама доктора, а сега дори са открили нов клон в друг квартал. Едва ли всичките им доктори са еднакво добри. В "Добро Хрумване" пък практиката била да е с нощувка. Едва се примолихме да си вземем Наско преди да затворят. За мен е ненужен стрес да остава и през нощта. Да не говорим, че ако има някакви усложнения, аз първа ще ги забележа, а не стажанта, когото са оставили да дежури.  Wink

При другата котка също позната препоръча клиниката и затова сега съм много раздвоена къде да дам Фифи. Аз също смятам,  че не е нужно да седят през нощта. Като дойде време ще ми бъде много тежко

possessed от София сме. Тук има много клиники, но след предната случка направо съм наплашена.

# 716
  • София
При другата котка също позната препоръча клиниката и затова сега съм много раздвоена къде да дам Фифи. Аз също смятам,  че не е нужно да седят през нощта. Като дойде време ще ми бъде много тежко
Затова е важно да се говори за конкретен ветеринар, а не клиника.

# 717
Цял живот гледам котки. Никога не бях давала малцова паста. Реших да им дам преди няколко месеца. Никой от 7-те добитъка не я отрази. Също така никой не повръща. Абе като ви казвам, че моите котки не са котки...

# 718
  • на брега на морето
Затова е важно да се говори за конкретен ветеринар, а не клиника.
Абсолютно правилно!!!

# 719
Ние пастата малц не я близваме купих няколко вида, еми не!

Но, на бепар купих малцови хапки, хрупа с кеф всеки ден и давам по 5-7 бр.!! Сутрин,
вечер пък давам за зъбите зелените, пак така 5-7 бр.

Повръща периодично, космите са колкото пръста ми на фишек и вода/пяна милото, издава един ужасен хрипащ звук, като почне да кашля,кашля,кашля направо ми се  Cry като го слушам , но после ги изхвърля и аз съм щастлива да кажа топка косматки сме, знаете.

Общи условия

Активация на акаунт